Reklama

Reklama

Nekonečná bouře

  • Velká Británie Infinite Storm
Trailer

Zkušená horolezkyně (Naomi Wattsová) si při výstupu na horu Mount Washington v New Hampshire uvědomí, že se blíží sněhová bouře. Rozhodne se proto vrátit ještě před dosažením vrcholu. Cestou potkává opuštěného muže v nesnázích a musí je oba dostat dolů dřív, než se setmí. Natočeno podle skutečného příběhu. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

komorní survival inspirovaný skutečnými událostmi, který táhne kupředu standardně velmi dobrá Naomi Watts. Je obdivuhodné, co předobraz její postavy v realitě dokázal, ovšem na filmovém plátně bohužel díru do světa neudělá, protože podobných filmů (ať už podle reality nebo jako fikce) je poměrně dost a lepších...40% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Naomi svým fenomenálním výkonem povyšuje tohle outdoorové melodrama na nevšední až výjimečný divácký zážitek. Je ve své roli natolik přesvědčivá, že i já, věčný pochybovač a cynik, jsem jí tu její psychicky nalomenou, introvertní a přitom tvrdou ženskou z hor věřil každým coulem. Jen nehrála "horolezkyni", jak se píše ve zdejší anotaci, ale spíš nordickou chodkyni, neboli správně česky hikerku. A taky oceňuju, že se před kameru postavila bez makeupu a vůbec bez nějakého toho maskérského vylepšování, protože v obličeji už vypadá fakt docela jetě a málokterá herečka by se tím myslím chtěla takhle natvrdo "chlubit". Jinak ten silný filmový příběh je, jak jsem se tak díval po síti, až na detaily věrný skutečnosti, a za to mu patří body navíc. A pro zajímavost natáčelo se prý ve Slovinsku. (Kupodivu 1. zdejší komentář.) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V prvním plánu horský survival, ve druhém příběh o překonávání životních překážek, těch největších. Pam posilují vzpomínky, Johna naopak ubíjejí. A věřím, že jen člověk s podobným prožitkem dokáže pochopit, proč vzdává život. Jasně, zpočátku vypadá jako magor a dřevák k tomu, ale postupně divák zjistí jeho motiv a myslím, že pak ho alespoň trochu pochopí. Přes veškeré útrapy a překážky byla pro mne jedna z nejsilnějších scén ta s dírou ve sněhu. A pak možná řeka... Přidanou hodnotou jsou krásné hory a těch záběrů není málo, vlastně je jich většina. A přes všechny filmové fígle a případné speciální efekty je třeba ocenit herce i štáb, páč natáčení určitě nebylo jednoduché. Za mě nedoceněné drama. 3,5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten muž nemal slovo chlapa. Celý čas vyplakáva, kričí, ako tam chcípne, od nešťastia sa mu krúpy topili na ksichte, no nakoniec to nesplnil a prežil. Ak si chcete tento film pozrieť kvôli horskej panoráme, vzdajte to. Pár širokých záberov na hory a to je všetko. Zvyšok bol natočený tak, ako keby sa to odohrávalo na poli za plotom. Pravdepodobnosť niektorých záberov a korelácia so skutočným príbehom je sporná. Vysilený chlapík s fialovými, omrznutými nohami, ktorý predtým spadol do priepasti a do ľadovej vody, skočí do auta a riadi ho ako pretekár. Žeby sa tak zrazu vzmužil? ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Infinite Storm disponuje pár pozitivy, jenž jsou ovšem ve výsledku zabíjeny zásadním negativem, a tím není nic jiného, než skutečně prostinká zápletka, jenž se vlastně snad ani výrazem zápletka pro svůj minimální obsah nedá zápletkou nazývat. Zkušená horská záchranářka si prostě vyrazí do hor, zkazí se počasí, kdy jen tak mimochodem zde onu bouřku reprezentují dva hromy z dálky (???), každopádně cestou potká promrzlého chlapíka v keckách, a tak mu pomůže dolu. Toť obsah této podívané. Sorry, za mě ale silně nedostačující, a je úplně jedno, že tou cestou dolu zažijí pár peripetií, jelikož všechny vyznívají stejně poměrně nudně, ale především ukrutně nepřesvědčivě a ať mi tu laskavě nikdo netvrdí, že je film natočen podle reálných událostí, protože těch pár zmiňovaných karambolů by nedal ani kurevsky nejodolnější machr, natož ten trouba, co tu vystupuje. Abych ale tedy zmínil i ty klady, které Infinite Storm nabízí, tak určitě bych měl zmínit působivě nasnímané prostředí nádherných hor, zpracování zhoršeného počasí též není vůbec marné, Naomi Watts pak svou hrdinku ztvárnila výrazně a v závěru, světě div se, zafungovaly i emoce, i když ty už se v podstatě ale zas ani tak netýkaly předchozího dění, tak to tak nějak neplatí :-). Můj výsledný dojem bych tudíž nazval spíše rozpolceným, jelikož totiž na jednu stranu nemohu tvrdit, že bych se tímto filmem nějak vyloženě protrápil, že by mě nebavil, že je špatně natočený, nebo já nevím co ještě, na druhou stranu mě ale zkrátka ta celková příběhová plochost rozhodila natolik, že abych si to mohl užít, tak k tomu jsem měl vážně hodně daleko. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natočeno podle skutečného příběhu Pam Bales (Naomi Watts) a její expedice v roce 2010 na vrchol Mount Washington. (sator)
  • Natáčalo sa v meste Kamnik na severe Slovinska a jeho priľahlom prírodnom okolí a parkoch. Natáčanie začalo 1. februára 2021 a skončilo 1. mája 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama