Reklama

Reklama

Saltburn

Trailer 1

Student Oliver Quick (Barry Keoghan), který se snaží vydobýt si své místo na Oxfordu, se nechá vtáhnout do světa okouzlujícího a aristokratického Felixe Cattona (Jacob Elordi). Ten ho pozve na Saltburn, rozlehlé sídlo jeho výstřední rodiny, kde prožijí nezapomenutelné léto. (Prime Video)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

První film kterej Emerald Fennell režírovala Promising Young Woman(2020) mě až tak nezaujal. Saltburn už je ale jiný kafe. Ikdyž přiznávám, že když snímek vylezl(spatřil světlo filmovýho světa) nevěnoval jsem mu vůbec žádnou pozornost. Moji pozornost získal až poté co jsem dostal tip od uživatelky Ratchetka za což jí tímto děkuju jelikož sám bych se k němu asi jen stěží dokopal. Film jako takovej komentovat nebudu to už třeba pěkně a trefně vystihl filmovej kolega darkrobyk. Já jen dodám, že jde o kousek kterej rozdělí diváky na dvě poloviny. A to na ty, kterým se film líbit bude a na ty, kterým film nesedne. Já patřím do té první skupiny a kvality filmu oceňuji na 4hvězdy. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Proč musel být hlavní hrdina hnusný slizký mongoloidní kluk, to jsem nepochopil. Že by pak mohl být pro někoho i sexuálně přitažlivý, to mě taky dost zaráží. Nicméně dnešní otevřená společnost, a má to podložené mnoha rovněž otevřenými studiemi, Vás přesvědčí o tom, že když se uprostřed noci probudíte s opicí na hrudníku, tak první, co se vám přihodí, bude velmi silná erekce.  A pak už to půjde ráz naráz. Jinak je to  hezká variace na Ripleyho a spol, jak už tu několikrát zaznělo, patřičně hodnotově vyprázdněná, úchylná, vlhká a odporná.  Tři. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu se ve mně neustále drala myšlenka, že Saltburn je kousek, co má štýlo. Že je zkrátka natočen způsobem, který já úplně nejsem zvyklý vídat a moc mě to bavilo. Dějově jsem asi měl štěstí, že pana Ripleyho, kterého to prý hodně vykrádá, mám stále před sebou a nebyl jsem tím tedy moc rušen. Barry Keoghan a Jacob Elordi jsou bezpochyby jedni z největších herců nastupující generace a věřím, že o nich ještě hodně uslyšíme, ačkoliv hlavně první jmenovaný je podstatně starší, než si můžeme z filmu domyslet, nijak mě to však nerušilo. Za to Archie Madekwe, jehož jsem měl tu čest v posledních dvou letech vidět v 5 velkých projektech, to u mě bude mít ještě hodně těžké. Rozhodně jeden z těch filmů, kvůli kterému má smysl mít stále ultra levný Prime a díky skvělé kvalitě na této službě jsem si ho doma užil více možná než v kině. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Saltburn je falešný hráč. Celou dobu nakládá kinky bizáry, moc to nedává smysl v intencích reálné psychologie, ale vy to tomu odpouštíte, protože - jak řekla kamarádka: "AaaAAAaaeeeeAAAAeeee, Jacob Eloordiiiii!" A pak na konci v posledních pěti minutách film přeřadí rychlost a najednou se snaží být chytřejší a šokovat vás nějakým psychologickým twistem. A asi záleží, jestli mu to sežerete, že to bylo poctivě připravené a budované. Já spíš ne, a souhlasím, co tu píše kolega*yně dO_od: All style, no substance. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Vizualne fajn, ale tim to tak konci. Zapletka je asi tak nepredvidatelna jako ze po nedeli prijde pondeli. Chybi jakykoli twist. Tech par radobysokantnich scen z toho trci jak klacek z vody, protoze tam vubec nesedi a nehraji. O budovani postav nemusime mluvit vubec, protoze tam zadne neni, postradaji hloubku, motivaci i logiku. Ale tak aspon, ze je to dlouhy! Jako videoklip k nejake pisni od Eurythmics by to asi fungovat mohlo, jako celovecerak nikolivek. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (29)

  • Názov Saltburn je údajne odkazom na známe „posypať si ranu soľou“. (Arsenal83)
  • Vo videorozhovore s Margot Robbie, ktorá bola tiež jednou z producentiek tohto filmu, Carey Mulligan povedala, že úloha, ktorú jej pôvodne ponúkla Emerald Fennell, nebola tá, ktorú nakoniec hrala. Mulligan si prečítala scenár a zistila, že chce hrať inú postavu a keď to povedala Fennell, tá súhlasila, a tak bola nakoniec preobsadená. (Arsenal83)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Reklama

Reklama