Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rebelové se připravují na bitvu proti nemilosrdné armádě Mateřského světa a přitom mezi nimi vznikají pevná pouta a rodí se noví hrdinové i budoucí legendy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (239)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Rebel Moon je vypravěčsky tak na úrovni akčních videoher z devadesátek, potažmo z nultých let. Esence lazy writing, svět - navzdory tučnému rozpočtu a spoustě efektů - až nechutně vyprázdněný a sotva uvěřitelný. Zápletka plytká, jako vykrádačka Sedmi samurajů/Sedmi statečných vlastně až urážející. A celý ten sci-fi svět, který se Snyder snaží budovat, zůstal co do vrstevnatosti i po dvou více než dvouhodinových filmech stále na úrovni prvotního pitche. A co ta akce? Šeď a nuda, tradiční zbytečné zpomalovačky (tentokrát i v případě scény sečení obilí, které bylo vyloženě k smíchu), nulový drive, trapný patos, nulová originalita a kostrbatá choreografie. Všechno špatně, Snyder by se měl vrátit k zombíkům, ale k těm z roku 2004, za dvacet let jeho režijní um totiž značně zdegeneroval. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Kdyby se z těch dvou filmů udělala jedna dvouhodinová akční rubačka, tak by to možná jako celek bylo fajn. Ale všechno to rádoby chytračení, filozování a snaha udělat z toho něco víc prostě působí až komicky. No a ještě ke všemu otevřenej konec, a kdo ví, jestli vůbec bude nějakej třetí díl, když už teď se tomu všichni akorát tak smějou. Co bylo v jedničce už si stejně moc nepamatuju, ale nepřišlo mi, že by to nějak vadilo. Tady stejně vesměs žádný příběh není. První hodinu se sklízí nějaké obilí, druhou hodinu se o něj bojuje. Boj je fajn, pár akčních sekvencí určitě slušně zabaví, audiovizuál je takový příjemný standard, ale to je tak vše. Ani si nechci představit, jak by to dopadlo, kdyby tohle byli vážně ty nové Star Wars. ()

Reklama

Fary 

všechny recenze uživatele

Pozor - pár spoilerů... To je fakt blbý a špatný. Ještě blbější a ještě horší než jednička a zjevně tomu ještě není konec. Ten "steampunk" jim tam nějak pokulhává. Úrodu sečou kosama a mlátí cepy, ale sváží ji na vznášedle. Vojáci jsou po zuby ozbrojení, mají celotělová brnění včetně přileb, ale stačí dvě sekyrky a padají jako švestky. O úspěšnosti střelby cvičené armády vs. hrstky farmářů se raděij ani nezmiňuji. Smrt některých postav je zcela neopodstatněná - jako doběhnu si, abych tě zabil osobně, pak se nechám škrtit, pak vytáhnu nůž a pak se s ním nechám zabít. Vím, že mě, coby ženskou hledá celá loď, ale nemůžu si vzít helmu, aby mě nepoznali od jiných vojáků, atd., atd. O psychické labilitě všech hlavních postav ani nemluvím a dlouhé lyrické scény v kombinaci se zpomalenými záběry už vás po deseti minutách neskutečně nudí a jen zbytečně prodlužují délku filmu, který by v pohodě mohl mít hodinu a půl a být co k čemu, místo aby měl tři díly (nebo kolik vlastně) a byl dohromady o ničem. Nevěříte? Tak zkuste shrnout, co se stalo v prvním a co ve druhém díle. ;) ()

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Zack Snyder dostal „blockbusterový“ rozpočet, volnou tvůrčí ruku a šanci napsat a natočit si, po čem nejvíc touží... a vylezlo z toho velké hlučné nic. Oficiálně se tak ukázalo, že Snyder je břídil. První hodina je zcela prázdná a ve druhé se bez přestání střílí a pořád něco vybuchuje. Jenže Snyder už nezvládá ani tu akci, což bylo to jediné, v čem byl kdy dobrý. Blockbusterová komedie. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejné jako první díl. Bitva je možná trochu lepší, protože tu máme ve větší míře světelné meče. Scénář je velká bída. Nápad to sice má, ale ty podivné dialogy a nesmyslné chování panáčků na šachovnici prostě Snyder neobhájí. Chci vidět necenzurovanou verzi, jestli se s tím materiálem dá udělat něco zajímavého nebo to byly jenom kecy. Pokračování příště. P.S: Hopkinsova Jimmyho je tam pořád málo. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (2)

  • O tvorbu vizuálních efektů se postaraly společnosti jako Weta FX, Mammal Studios, Rodeo FX nebo Scanline VFX. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo se od 19. dubna 2022 do prosince téhož roku v americkém státě Kalifornie (Inyo County, Santa Clarita). Filmování probíhalo současně s výrobou první části a společný rozpočet činil 166 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama