Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (238)

WolfR odpad!

všechny recenze uživatele

Po špatném 3 dílu přichází ten největší odpad! Tento film je naprostá nekoukatelná hovadina! Jsou tam úplné blbosti. Například, že žraloci vydávají zvuky(?). Dále potom, že Žralok bílý si klidně plave a zabíjí v teplých bahamských vodách(?). A ke konci filmu tam máme nesmrtelného černocha(?). Tento film je jedním slovem SHIT. Odpad. PS: Katastrofální efekty. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Asi stonásobne lepšie jak trojka, ale i tak; hlavná postava je (podľa vlastných slov) otravná babička, Mario van Peebles hrá komického černocha, žralok je statický a pomalý + ten námet, a záver to zráža snaď do céčka. Nudný a hlúpy film, ktorý patrí do nočného tv kina konca 90.tych rokov, tam je jeho miesto. Dve hviezdy tomu samozrejme dať nejdú, ale treba oceniť, že  sa aspoň pokúšali tváriť seriózne. Zvyšok tej jednej hviezdy dávam exteriérom bahamského raja. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Nádherný příklad stádovitosti ČSFD. Čtvrtý díl Čelistí nabízí standartně dobrodružně-hororovou podívanou, které se dá vytknout spousta věcí. Nudný rozjezd, na rok 87 mizerně udělaný žralok i naprosto dementní oživnutí jedné postavy na závěr. Jo a naštvala mě smrt Seana po 4 dílech. Nicméně prostředí je v pohodě, herci sympatičtí (Caine, Guest, van Peebles), těch pár scén se žralokem včetně finále má grády. Zkrátka solidní, profesionálně udělané béčko tak na 50%, které má tu smůlu, že se jmenuje Čelisti a lidi notně srovnávají. Ti co rozdávají odpady nejspíše nikdy neviděli žádnou pořádnou sračku (a že jich jen v roce 87 v hororech bylo požehnaně). ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

A já myslela, že trojka stojí za houvno :-D No to jsem ještě neznala čtyřku. Na začátku, díky zubům žraločáka, chcípne Brody nejmladší a matka tak jde čerpat pozitivní energii k jejímu druhému synkovi. Ale oceánem plave obrovský žralok opět přímo za ní a jejím synkem a hodlá je sežrat. Do prdeeeele co to má být? Jak ten pošahanej žralok může vědět, kde se zrovna Brodiovci nacházej? Já sama se ztratím i mezi dvouma stromama a tenhle rybák obeplouvá celou zeměkouli a spolehlivě najde dva konkrétní jedince ať jsou kdekoli. Během filmu začnete tak mít pocit, že žralok se dostane doslova všude a já čekala kdy přijde scéna, ve které se půjde Brodyová vysrat a z hajzlu vykoukne žralok a ukousne jí prdel...ale jinak je to fakt kvalitní pokračování série ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Ne, nevydržím to. Co řeknu, to nesplním. V předešlém komentáři jsem naznačoval, že si dám na pár dní pauzu. A já už zase píšu. Po pouhých třech hodinách. Jsem závislý asi na všem:-) Je jasné, že se tento film točit neměl. Tvůrci chtěli neustále ždímat prachy. Na základě dílu prvního. Herci zde nic nepředvádí. Žralok je nudný. O atmosféře nemluvě. Nic zde nepůsobí hororově. Spíše nudně, až komediálně. Odpad nedám, ale více než jednu hvězdu také ne. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Při scénce na policejní stanici v Amity si můžeme všimnout na zdi portrétu Martina Brodyho (hlavního hrdiny prvních dvou dílů série, kterého si zahrál Roy Scheider). (darek kartac)
  • Michael Caine (Hoagie) se netajil tím, že roli v tomto filmu vzal kvůli vysokému honoráři. Na toto téma pronesl: ,,Čelisti IV jsem v životě neviděl, ale ten dům, co jsem si za ty peníze koupil, ano." (ČSFD)

Reklama

Reklama