Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jak jen tohle může mít jen o dvě procenta horší hodnocení naž australáckej The Reef u kterého jsem si napětím okousal nejen nehty na nohách, ale i drápky našeho psa, to fakt nechápu. Tohle je asylumácká záležitost jak vyšitá, jen s trochu lepší kamerou a lepšími digitálními efekty. Děj filmu je prostý. 4 blbky si jdou zaplavat. Už jen to je horor, ale je nenapadne nic jiného než se jít ponořit do zatopené pohřební jeskyně dávných Mayů. Tatík jedné z nich tam chystá světla a diskárnu pro archeology z Evropy a jeho zaměstnanci tam svařují pod vodou z jeklů pódium či co. Jenže tam za ním vpluje několik velikejch bílejch, kteří tam ale v té tmě ihned oslepnou. Za to se jim vyvinou jiné vjemové orgány, takže když pocítí echolokací vibrace prdelek čtyř blbek-potápek jsou celí diví a jdou si pro žrádlo...Holčiny jsou co se týče obsazení rasově vyvážené jen chyběla zástupkyně Inuitů, takže lze očekávat protesty a žalobu na tvůrce kvůli diskriminaci. Obávám se, že nově vzniklé hnuté ILM brzy začne rabovat americká města a zmrzlými treskami bude rozbíjet okna policejních aut. U filmu je třeba nepřemýšlet a myslím si, že na to tvůrci u diváků ani nespoléhali. Mayské vykopávky vypadaly papundeklově bez patiny jako by je tam dali filmaři (aha oni je tam dali filmaři). Co trochu bavilo byly ty podvodní záběry, natáčet ve vodě asi nebylo úplně jednoduché už jen kvůli tomu elitnímu obsazení amerických héreček. Trochu napnutější jsem byl jen u jedné scény a to v průlezu trhlinou. Podobně jsem se totiž šprajcnul v sakra úzké chodbě v podzemí ve Slavonicích, to ale nebylo pod vodou (i když pod nohama tekla) a neměl jsem na zádech kyslíkovou láhev kterou bych mohl odhodit, takže jsem to měl náročnější. Jestli slepí žraloci nakonec uspějí a nakrmí se prozrazovat nebudu, každopádně při koupání v moři mějte v kapse vždycky žraločí zub ! A dojala mně ta kámoška ze školy, která nakonec Miu asi přeci jen přijala konečně do party kámošek. Dávám za dvě procenta kyslíku. * * ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Aj na pomery žraločích hororov posledných rokov (MEG, Korisť, 47 meters down) je film prehnaný. Teda film, jeho záverečných zhruba 15 minút. Dovtedy si film drží úroveň lepších filmov s touto tématikou, aj keď dievčatá na môj vkus pod vodou tliachajú až príliš ale ten záver to bohužiaľ celé pokazí, čo je veľká škoda pretože na podmorské stiesnené priestory sa pozeralo prekvapivo dobre. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Možná proto, že jsem neviděl 47 metrů z roku 2017 a nemohu srovnávat, tak jsem z tohoto hororu nadšený. A kdybych po celou dobu neměl pocit, že jsem vždy nějakou část filmu viděl už i někde jinde (Sanctum, Útok z hlubin apod.), tak bych neváhal i udělit plné hodnocení. Velkým pozitivem byl pro mě závěr, kdy jsem očekával, že jak jsem zvyklí z jiných filmů, tak konec bude ve chvíli, kdy se vynoří z jeskyně, ale tvůrci pokračovali dál a diváka nechali ještě aspoň dalších pár minut bavit. Jak jsem již v jednom komentáři zmiňoval, jsem velkým fandou eko hororů se žraloky a už se těším, až se podívám ne verzi z roku 2017. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První žraločí sedmačtyřicítka se povedla, ta druhá je, bohužel dle očekávání, brak. Chudáci žraloci se tu motají v ruinách jakési indiánské pyramidy kdesi v Mexiku a proti nim Roberts postavil nesympatické stádo uječených krav, které si zasloužily bolestivé sežrání ještě než vlezly do vody. Kamera se tu motá na hraně FF, pokud nepočítám jeden hezký moment, takže se většina svačení odehrává mimo záběr a s nějakou chuťovkou raději nepočítejte vůbec. Alespoň že konec rozesměje, ale to asi v plánu nebylo. 10% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Reziser Johannes Roberts prichadza s dalsim animal hororom a opat si vybral zralokov,no tentokrat to bolo o nieco slabsie,samotni zraloci boli spracovani na nizsej urovni ako predtym a ten zaver bol hrozne prehnany,mohli si to odpustit tvorcovia,na druhej strane sa mi pacili jaskyne,boli super,herecke vykony tiez usli a najvacsim plusom bolo napatie a nejake tie lakacky,to sa mi moc lubilo,cize ak mam hodnotit v ramci tohto zanru,tak ide urcite o nadpriemer,aj ked chybicky boli,no aj tak styri hviezdicky s urcitostou dam...:-) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)
  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)
  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)

Reklama

Reklama