Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (655)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Tím výskumníkov narazí pri skúmaní oceánskeho dna na problémy a zostane uväznený pod hladinou. Na pomoc je povolaný Jonas (Jason Statham), ktorý má s podobnými akciami skúsenosti. Tentokrát ale bude nútený postaviť sa tvárou v tvár nepriatelovi, s akým sa ešte nestretol. Obrovský žralok hladá svoje nové obete a on je s pomocou svojho tímu jediný, kto má odvahu postaviť sa mu. - Tento projekt sa mi už od úplného začiatku nepozdával, takže som radšej nič nečakal. Svoju funkciu ale plní a ako príjemné letné osvieženie to plní všetky požiadavky. Viac by mi vyhovovalo, keby sa to nesie na zábavnej vlne v štýle Piranha 3D a jeho sequelu, pretože to, ako sa to tvárilo vážne, bolo miestami údesné, ale po obrovskom prekvapení, ktoré sa objaví v druhej polovici, som sa už naladil na tú vlnu, ktorú Megalodon priniesol. Žánrových fanúšikov tento projekt neuspokojí, ale zase nie je ani tak iritujúci, aby sa tá hodina a trištvrte nedala prežiť. A horor s takým obrovským rozpočtom sa velmi často tiež nevidí, takže vizuálne ide o nevšedný zážitok. + herečka z Resident Evil: The Final Chapter + herec z Fear the Walking Dead + herec z House of 1000 Corpses, Cooties a The Boy + herec z Death Note + herečka z The Loved Ones ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po cool plakátech a průměrných trajlerech připlul letní megavýplach, se kterým se ponoříte na nejhlubší místo na Zemi (respektive pod něj), pokocháte se obřím prehistorickým žralokem a na konec skoro uvidíte masivní masakr údajně nejlidnatější pláže na světě (Ajovy Piraně se shovívavě zubí). Prostě všechno je tu nej a mega, ale zároveň po tom filmu neštěkne pes, protože scénář, režie, herci, akční scény, triky, hudba i humor nepřesahují vyměklou blockbusterovou rutinu s notnou dávkou tuposti. Jasně, žádnou intelektuálštinu od toho nikdo nečekal ani nechtěl (byť je to podle knihy a jsou pod tím podepsaní tři scenáristé), ale to neznamená, že to musí být tak zapomenutelné. Ale jako divák, co má slabost pro žraločí, podmořské a námořní filmy a jako člověk milující moře, lodě, ponorky, vrtné plošiny, podmořské stanice a legendy o mořských obludách, jsem si to docela užil. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dostal som presne to, čo som od filmu s týmto názvom, plagátmi, obsadením a nasadenom v tomto ročnom období čakal. Teda nereálnu akciu, lacno vyzerajúce monštrum, nefungujúce fóriky a ešte menej fungujúce vzťahy. Samozrejme ak bohvie prečo očakávate presný opak, tak nemá zmysel MEG vidieť. Film sa skladá z troch veľkých celkov. Základňa, snaha chytiť žraloka na otvorenom mori a pláž. Práve pláž skrývala v sebe slušný potenciál, ale ten proste nebol využitý na maximum a osobne mám dojem, že ako výplach odohrávajúci sa celý čas na pobreží s ohrozením civilného obyvateľstva by to ako béčko fungovalo lepšie. Zrejme najviac zamerané najmä na čínsky trh, podobne ako Mrakodrap, neviem či toto je zrovna najšťastnejšia štylistická cesta novým smerom. 50% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Meg" je nakoniec celkom uspokojivým akčným filmom. V štýle guilty pleasure, kde človek moc nerozoberá, čo sa reálne deje na scéne, len si užíva Jasona Stathama, ako bojuje s obrovským prehistorickým Megalodonom. A ak je to všetko, čo od filmu čakáte, tak budete spokojní. Efekty sú lepšie ako väčšina TV filmov, ktoré majú tento koncept, akcia je celkom dobrá a okrem toho vie byť aj film veľmi vtipný. Ako inak to povedať než slovami: "Just keep swimming, just keep swimming". Nemohol som sa prestať rehotať na tej scénke. Inak je to viac menej všetko čo očakávate od filmu. Vieme kto prežije, vieme zhruba kto umrie, vieme dokonca aj odhadnúť ako jednotlivé situácie dopadnú. Ale musím povedať, že ma bavilo sa na to dívať, má to jednu alebo 2 dobré ľakačky, má to celkom fajnú atmosféru a spád je tiež dobrý. Som rád, že som film videl, nebránil by som sa tomu, že by som si ho pozrel znovu a dokázalo ma to celkovo dobre uspokojiť. Takže v tomto smere hovorím, že to stojí za to. Nečakal by som žiadny výnimočný film, ale ako oddychovka je to určite super a aj také filmy občas treba. Nie? A Jason Statham vs Megalodon je presne ten typ filmu, na ktorý sa na to hodí. Hodnotenie: B ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spojenie Statham a “Ryba Žilina”, do seba asi tak zapadá, ako duet Vrbovského s Kazíkom. Celkový dojem zachránila akurát veľká "piksla RioMare”, ktorá sa rozhodla vyplávať na povrch, aby zožrala všetko, čo sa jej postaví do cesty, pričom za zmienku stojí ešte vizuálny efekt, a akčnosť s tým prepojená. Toto všetko však dokáže naplniť akurát priemerné očakávania, lebo na nadpriemer, by samotný scenár, nesmel byť tak neskutočne primitívny, režijná stránka tak neuveriteľne odfláknutá, herecké výkony tak amatérsky neprirodzené, a dialógy, akoby čisto na náhodu spustené. Stále však neviem, čo je horšie. Či všetky tieto aspekty, alebo to neskutočné klišé po “americky”, plné neuveriteľných hrdinov, respektíve, ako podľa šablóny, dookola opakujúcich sa stupídnych scén, ktoré doslova vyrážajú dych. Dajte si radšej Kinedryl, lebo “Meg” je celkom slušný twist po zákrutách. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Herec Rainn Wilson, ve filmu jako Morris, letěl díky filmu poprvé v životě helikoptérou. (griph)
  • Snímek je natočen na základě románu „Meg: A Novel of Deep Terror“ z roku 1997. Téhož roku získalo práva na natočení filmu studio Disney, avšak roku 2015 jej převzalo studio Warner Bros. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama