Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 5

(série)
USA, (2012–2013), 12 h 56 min (Minutáž: 43–55 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jesse Plemons, Laura Fraser, Jonathan Banks, Steven Michael Quezada (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

V poslední řadě už Walt nemusí roli drsného mafiána jen předstírat – morální úpadek ho přivádí až na vrchol drogového impéria, kde riskuje všechno a všechny. (Netflix)

Recenze (54)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

So the creators broke bad too. ***A slovo "executive" ve spojení executive producer dostalo úplně nový význam. *** Čtvrtá série mi dlouho připadala nejlepší, pro to jemnění rozvíjení i snímání, a jak se v ní konečně zhodnotila investice do tří předchozích. *** Pátá znatelně zvukově i vizuálně zhrubla, i co do budování narativu, ale vlastně ten podlomený formát k takovému neslavnému finále sedí, a pro to dosahování nových a nových kruhů zla, jež se jako ty na vodní hladině budou šířit už napořád, se ta pátá, dobře podepřená, zaryla studeným hrotem přímo do srdce. *~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piata séria je, asi, najlepšia. Ono to bude možno tým, že tvorcovia mali toho dosť premysleného dopredu, respektíve že pôvodná myšlienka bola tak silná, že to proste pri poriadnom nasadení za laptopom muselo stále viac a viac gradovať. Nemáme tu síce týpka ako Tuco alebo Gus, a tá jedná ženská ich nenahradila, ale máme tu Hanka ako antagonistu a jednu novú partičku grázlov a to myslím dokonale stačilo k tomu, aby bolo dostatočné množstvo zábavy v každej jednej scéne celej série. ()

Reklama

Blondsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Remember my name” je hlavní slogan páté série a já můžu jen říct, že si ho ku*** pamatovat budu. Série perfektní v každém ohledu. Bez jediné slabé epizody, všechno perfektně uzavřelo a nabídlo nejlepší herecké výkony seriálové tvorby. Ozymandias je mistrovské dílo televizní tvorby, někteří tvrdí, že i kinematografie samotné. Následující a zároveň poslední dvě epizody jsou geniálním dovětkem, které chtěji uzavřít celý kruh provázející všech 5 sérii, přičemž se ani nesnaží ždímat emoce. Ú Ž A S N É! /100%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo má kovovej kroužek na konci ptáka, měl by se klidit... Nakonec navazujeme tam, kde jsme skončili. Walt má v očích vítěznou jiskru, likviduje stopy, zatímco Skyler si definitivně uvědomuje, s KÝM sdílí jednu postel. Gus, výrazná postava z předešlé série, je pryč, ale přijdou jiní, podobně zajímaví. Zase je tu klasický start jako v minulosti – scénou vytrženou z kontextu. Takže vnímáme Walta, který má v kufru samopal a na hlavě vlasy. Každopádně byznys se znovu rozjíždí, jeho hlavní strůjce se ničeho neštítí. Pár divadelních představení před švagrem Hankem, nějaká ta vlaková loupež či poznámka o tom, že v Česku je největší poptávka po pervitinu než kdekoliv jinde v Evropě. Hank má pak při sezení na záchodové míse co dělat, aby nedostal infarkt (W. W.). Od té doby je highlightů nespočet, ať už díky psychopatu Toddovi či Jessemu v díře. Závěrečná řada má skutečně nejkonzistentnější scénář, propracovanost postav a samotné budování napětí a konfliktů šlapou na jedničku. Takže jsem moc rád, že jsem vydržel, protože občas měli Gilligan a spol. opravdu namále. Dějové linky uspokojivě zakončené, klobouk dolů. Sebevědomé loučení. Ostatně 14. epizoda se na IMDb stále chlubí čistou desítkou v hodnocení. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria je vo svojej sile nepredvídateľná, vysvetľujúca, smutná a zároveň po akčnej a emočnej stránke veľmi vyspelá. Nové postavy v priamom strete s tými starými hrajú možno nebezpečnejšiu hru ako si myslia. Obidve ústredné postavy aj Jesse aj Walt sú v tomto prípade rovnocenné a je rovnako ako v štvrtej sérií zábavné sledovať ako sa snažia - každá jedna a po svojom - prispôsobiť novým okolnostiam. Seriál je to výborný. Skvelý scenár a postavy aj akýsi morálny rozpad, ktorý zamrzí, pretože všetky postavy máme akosi radi - možno až na ženské osadenstvo. Najsilnejšia je séria v momentoch kedy postavy nehovoria veci čo by chceli a mali, ale divák tým nevypovedaným slovám rozumie. Divák totiž chápal motiváciam všetkých zúčastnených viac ako jednotlivé postavy. Preto je koniec taký smutný. A zároveň pôsobí reálne. 5 séria - 100% ()

Galerie (310)

Zajímavosti (41)

  • Jesse Pinkman (Aaron Paul) čeká na „Zmizíka“ u betonové konstrukce nádrže John B. Robert Dam v severovýchodní části Albuquerque. (ČSFD)
  • Poslední díl seriálu prolomil v USA rekordní hranici 10 milionů diváků. Nenechalo si jej ujít 10,3 milionů lidí, z toho 6,7 milionů dospělých ve věku od 18 do 49 let. (hippyman)

Reklama

Reklama