Reklama

Reklama

Experiment

  • USA The Experiment
Trailer

V šokujícím psychologickém thrilleru si zahrál Adrien Brody a Forest Whitaker. Téma filmu se točí kolem dvaceti čtyř mužů, kteří se účastní experimentu, který má simulovat život ve státním vězení.  V šokujícím psychologickém thrilleru natočeném na základě nechvalně známého Stanfordova vězeňského experimentu si zahráli oscaroví herci Adrien Brody a Forest Whitaker. Tým vědců provádí dvoutýdenní psychologický experiment, kterého se účastní čtyřiadvacet dobrovolníků. Pravidla jsou jednoduchá: některým ze zúčastněných bude přidělena role dozorců a ostatní budou vězni. Ačkoli jsou bachaři jasně poučeni, že musejí udržet pořádek mezi vězni bez použití násilí, po vypuknutí vzpoury mezi trestanci jdou jakákoli pravidla stranou. Čím více se muži vžívají do svých rolí, tím více se o slovo hlásí moc, strach a celý experiment se dostává absolutně mimo kontrolu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mňa Experiment bohužiaľ ničím neprekvapil. Nevidel som originál, ale tipujem, že tento remake bude takmer doslovný a preto ho vidieť ani nechcem. Medzi podobné nemecké filmy patrí napríklad aj Vlna, kde mi bolo tiež od začiatku jasné, kam to celé smeruje. Film prináša jednu zaujímavú myšlienku o tom, že je to práve túžba po spravodlvosti, ktorá vyvoláva konflikty a násilie. Proste oko za oko, zub za zub. Lenže tento film je pre mňa tak predvídateľný, ako cesta z Bratislavy do Trnavy a preto nemôžem hodnotiť vyššie. Pôsobí to celkovo akosi béčkovo. Whitakerovej postave som príliš neveril, Brody je však skvelý. No a zaujímala by ma otázka, čo z toho "soudruzi", ktorí to celé vymysleli, "mají". ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavé a drsné zpracovaní o zajímavém experimentu. Normálně bych hodnotil na 3 hvězdy, ale za skvělý vývoj děje a za závěrečnou scénu a i herecké obsazení, které mi vyhovovalo , dám o hvězdu více. Originál jsem neviděl, ale co v nejbližší době si ho určitě pustím. Protože tímto remakem jsem byl nadšen. A remaky vznikají proto, že originály jsou dokonalé. Tak jsem zvědav ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je to konečne po dlhšej dobe film, ktorý ma tak vtiahol do deja, že som si takmer neuvedomoval, že je to iba film :) Super scenár, geniálne obsadenie a skoro po celú dobu neskutočná atmosféra. S Brodyho postavou som sa tak stotožnil, že keď sa bil, tak sám som mal chuť udrieť si jednu zaňho :) Originál som nevidel, takže porovnať nemôžem, no čo sa tohto remaku týka, tak to stálo za to :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prachy jsou tím hlavním důvodem, proč kývnou na účast na čtrnáctidenním psychologickém experimentu. Dozorci i vězňové jsou zpočátku obyčejní chlápci – však původně ani nevědí, kdo kterou roli bude hrát. Rovnost někde tam venku fungovat může, ve vězení ale těžko. Původní film jsem neviděl, takže nemůžu a ani bych nesrovnával. Pokud někde něco selhává, což určitě ano, tak leccos vynahradí Adrien Brody a Forest Whitaker, kteří byli skutečnou trefou do černého. Poměrně zajímavé a Maggie Grace znovu krásná!! ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Výborné, opakuji VÝBORNÉ herecké obsazení. Absolutní převrácení lidských povah a charakterů, zaviněné nepřiměřeným chováním dozorců. Ten konec mě hodně mrzí, je neskutečně odbytý, mohli si s ním dát větší práci. Film, který vám nedá jen tak spát. Mě osobně donutil i vygooglit si něco málo o zmíněném stanfordském vězeňském experimentu. Rozhodně shlédnu v nejbližší době i originál, podle kterého byl tento remake natočený. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Původně se počítalo s uvedením do kin. Nakonec šel snímek v USA rovnou na video a stejně tak ve většině ostatních zemí. (darek kartac)
  • Stanfordský vězeňský experiment, který realizoval Dr. Philip G. Zimbardo, byl – stejně jako ve filmu – ukončen již po šesti dnech, a to 20. srpna roku 1971. (Vangelis)

Reklama

Reklama