Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 3

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (281)

teutates 

všechny recenze uživatele

RZA něco podobného rozjížděl v Californication… Hank Moody mu psal scénář o tom jak RZA není boží negro polda, který střílí nevinné, ehm záporáky a vojíždi lolitky. Už tehdy si mně tenhle vymletý ksicht získal a nebylo tomu jinak ani tady… Prostě ten jeho ksicht, kdy to myslí opravdu vážně fakt nemohu. Nechá se zlinšovat a pak si udělá železné pěsti, ať může machrovat! Je to takový Tarantinův sopel, ale jako prvotina potěší. 6/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - K výrobě dobré zbraně potřebujete tři věci: Dobré železo, 1400°C a muže, který chce zabíjet............... Quentin Tarantino present "Jungle village", kde mají všechny tři věci. CITÁT - Já jsem jenom kovář.......... RZA si hraje, bohužel za doprovodu příšerný hudby. Příběh z bazalkou okořeněný vypravěčem, čímž příběh dostal trochu lepší aroma. Vzhledem k tomu, že RZA spolupracoval a hrál ve filmu G. I. Joe: Odveta, je celkem jasné, čím je inspirována postava Mosazného (Bross Mody - David Bautista - Jiří Král) bojovníka. Krásné akční scény (komu vadí "lítání" tomu není pomoci), spousta krve (cáká všude), naprosto krásné ženy (kdo nemá rád orient ať jde do pr***e), čest, zrada a pomsta. (Hudba ne, ta je hrozná, respektive ty RZA hopsandy). Jo a Russell Crowe jako Jack je tu naprosto boží (nebo buddhistický?) a naprosto úžasně ho namluvil Jiří Šulc. CITÁT - Vždycky mám jednu zbraň v záloze......... V 66 minutě přijde pikantnost. Obraz se zde rozdělí to tak zvaného komiksového módu, kdy se na plátně dá sledovat několik událostí v jednom. A to mám rád. Klan Lvů v čele se Stříbrným lvem (který podle zabil Zlatého lva) chce vyvolat válku mezi klany. Hlavně klan Vlků jim leží v "žaludku". Je třeba ho vyříznout. Jenže ve hře je i císařovo zlato a to má svého ochránce a tím nejsou jen Blíženci (suprácká dvojice) jejiž souboje mají nejhezčí choreografii. Ta je také mistrovsky povedená v závěrečných soubojích. CITÁT - Pozdravuj v Pekle a drž mi tam místo u ohně............. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Muž se železnými pěstmi je hodně netradiční kung-fu film. Je to takové fantasy, které je místy hodně přehnané a to hlavně v akčních scénách kdy stříkají z usekaných částí těl litry krve. Boje samotné jsou hodně doprovázeny přes lana. Příběh je hodně jednoduchý. Obsazení filmu je hodně dobrý (hlavně mě potěšil R. Crowe). Vizuální stránka filmu je parádní. Hudební doprovod filmu je netradiční, ale celkovýmu stylu hodí. Za mě 70% :) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Typický sebestředný výplod člověka, na jehož realizaci přispěl peníz "kámoš" Kentán z Montarži.RZA ale narozdíl od Rotha není hloupé, netelantované prase a překvapivě se mu povedlo i v tak nabubřelém psycho výplodku vzdát nějakou čest, poctu a dokonce něco nabídnout i nestranému divákovi.Škoda že do toho Eli tomu negrovi zasahoval a vystříhal mu 2 hodiny materiálu, protože scénář je sice prosťoučký, jako cvičení prvního ročníku študáka na FAMO, ale příběh je hravý, má takové to vypravěčské kouzlo plné zajímavých postav, které jsou ale hlavně stvárněné neskutečným hereckým ansáblem.Bál jsem se, že Crowe bude mít jen nějaký štěk a on tu má prakticky hlavní roli a co si budem povídat, u jeho výstupů sem se neskutečně bavil.RZA se má pořád co učit a já můžu pořád jen hádat, jak vypadá jeho vysněná verze, kterou mu ve střižně znásilnili, jelikož zde je mrtě nedotaženejch věcí, jako proč má kurva ten prasečí dobytek X-Manovskou schopnost ve světě, kde žádné jiné fantasy prvky nenajdete.Jako mírné zklamání taky lze považovat fakt, že RZA je dobrý herec jako já teoretický fyzik a i když se přes tu více či méně ukecanou stopáž ( ano i v těch 96 minutách se toho moc nenabojuje ) na plátně moc neobjeví, jako režisér vás epicky zklame tím, že se mu nepovedlo na konci vše zpečetit pořádnýma fajtama a upřímně zabít potenciál Byrona Manna i Daniela Wu, navíc vše pod choregrafií Donnieho Yeana, to by jednoho fakt nasralo.Když už se akční scéna objeví, je brutální a dobrá, naštěstí pouze ve dvou případech zabitá tím debilním hluchoněným žvatláním vořetízkovanejch negrů.Všeho všudy dobrá pohádka, s perfektním hereckým obsazením, která bude ale asi více snesitelná v Director's Cutu, který se snad chystá.Svým způsobem jsem si myslel, že to bude sračka jako prase, ale jsem mírně překvapenej, i když všechny chyby kterých jsem se bál, tam prostě přesně jsou. 60%. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tak RZA to myslel asi dobře, což o to, nápad je to pěknej. Ale to provedení silně pokulhává. RZA to režisérsky moc nezvládá a herecky už snad vůbec ne, emoce jeho postava asi ani nezná, možná to bylo schválně, já nevim, ale nevěřil jsem mu ani jeho barvu. Lucy a Russell drželi celý film nad vodou, protože koukat se na vyfénovaná hlavy nějakejch vocasů 96 minut není zrovna můj šálek kávy. No, je to docela škoda, pod taktovkou Tarantina by to byl masakr. 2,5* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co je Jack Knife (Russell Crowe) postříkán kyselinou a opře se o protější zeď, je vidět, že není kamenná, ale pouze dekorativní. (p3tris)
  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)
  • V jedné z rolí se objevil Cung Le, ve Vietnamu narozený Američan, který získal titul šampiona pod kickboxerskou organizací ISKA a IKF v Kickboxu a Sanshou se zápasovým skóre 17:0. V době uvedení filmu zápasil v MMA v organizaci UFC. Současně je bývalým šampionem organizace Strikeforce ve střední váze. (JardaBauer)

Reklama

Reklama