Reklama

Reklama

Ústřední postavou tohoto akčního thrilleru je detektiv a soudní psycholog Alex Cross (Tyler Perry), jenž je známý z knižní série světových bestsellerů Jamese Pattersona. Tentokrát se vydá po stopě sériového vraha (Matthew Fox). Začíná tak napínavá hra na kočku a myš, ve které půjde o mnoho a Cross se ocitne až na hranici svých morálních zásad a psychických možností... Thriller Alex Cross je pokračováním filmové série, které předcházely snímky Jako Pavouk a Sběratel polibků. Příběh nás zavede do dob, kdy Alex Cross pracuje jako detektiv policejního oddělení v Detroitu společně se svým dlouholetým kamarádem Tommym Kanem (Edward Burns) a vyšetřovatelkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Právě ona se dostane do rukou sériového vraha přezdívaného Picasso. Avšak Picassovým hlavním cílem je dostat průmyslového magnáta Gilese Merciera (Jean Reno). Vrahovy kroky jsou nepředvídatelné. Cross se pokusí proniknout do jeho násilnické mysli, aby odhalil překvapení, které si pro něj nachystal tentokrát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (201)

Dale 

všechny recenze uživatele

Dlho som sa tomuto akože thrilleru vyhýbal a vedel som prečo. To je prachmizerná práca všetkých zúčastnených - od scenáristu, režiséra, hercov až po kameru. Dej nemá logiku, napätie sa odsťahovalo do Humpolce, kamera je niečo príšerné a Perry v hlavnej úlohe je ako päsť na oko, tomu chlapovi neveríte ani prd. Toto by sa malo vyučovať na filmárskej škole na predmete ako sa nemá točiť thriller. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Snímek vražedná hra je jeden z těch průměrných akčních filmů. Kdo to drží nad vodou je M. Fox, kterej hraje zabijáckýho psychopata fakt dobře a věrohodně, zvlášť když to porovnám s jeho kladnou postavou doktora ve Ztracených. A nakonec, co mě na filmu zamrzelo, byla poněkud nedořešená minulost psychopata vraha. Nevím proč má tenhle film tak špatné hodnocení od některých. Mě se to líbilo a myslím že to byla velice podařená kriminálka. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takový béčkový akční film. Příběh to mělo celkem dobrý, herecké výkony byly - no tam bych zmínil akorát Matthew Foxe, který perfektně zahrál psychopata! Ale co se týče kamery, ta byla naprosto amatérská, nejvíce to bylo vidět při závěrečném souboji, ta kamera sa pořád hrozně třepala, jezdila nahoru, dolů, divák z toho souboje nic neměl. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Docela průměrnej, spíš lehce podprůměrnej akční film s psycho-mega zabijákem a geniálním poldou. Předchozí filmy s Alexem Crossem jsem neviděl, takže nemůžu srovnávat, ale tohle ve finále docela ušlo. Tyler Perry i Matthew Fox jsou pro mě celkem neznámí herci, ale byli docela dobrý. Zbytek byla taková banda průměráků, kromě tlustýho Rena - ten byl.. no prostě tlustej. Zabiják uměl docela efektní fatality, proto mě dycky u podobných filmů dostává, že jak je na začátku filmu vykreslenej jak nezdolnej terminátor, tak na konci ho stejně dycky obyčejnej polda nějak zničí. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tyler Perry a Rob Cohen se hledali tak dlouho, až se našli. Jeden je totální herecký dřevo, který je bez dámských šatů ještě víc trapnější než s nimi a ten druhý už spadnul do tak špatného režisérského podprůměru, až mi je ho skoro líto. Oba ale neumějí zhola nic. Přiblbý scénář, nulové napětí, nechtěně vtipný Jean Reno...prostě všechno špatně. I ten Matthew Fox, který se jako jediný evidentně snaží, je zde ale díky stupidně napsané postavě chvilkama k smíchu. Tohle je vražedný film a ne vražedná hra. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (7)

  • Scénář byl původně založený na románu Jamese Pattersona „Cross“. Z marketingových důvodů byl název filmu změněn podle jiného Pattersonova díla "Já, Alex Cross". Scénář je však velmi volná adaptace a moc podobností mezi filmem a knihou nenajdeme. (josefklimes)
  • Manželku režiséra Roba Cohena lze ve filmu zaznamenat v restauraci coby číšnici zvoucí Marii Crossovou (Carmen Ejogo) k jejímu stolu. (Conspi)
  • Alexov (Tyler Perry) najlepší priateľ a partner sa v knižnej podobe volá John Sampson. Vo filme ho nahradil Thomas Kane (Edward Burns). (beso74)

Související novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Reklama

Reklama