Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27,220,000Tržby Celosvetovo $4,383,000▐ nečakane celkom solídny thriller založený na skutočných okolnostiach, k tomu dobré obsadenie na čele s Nicolasom Cage, ktorý občas natrafí na lepšiu úlohu, tak trošku je škoda že tajomný vrah v podaní Johna Cusacka nemá nejak viac podfarbený charakter, určite by to potom viac rezonovalo /70%/ ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Film studený jak Aljaška sama a přesto v podstatě úderný a na jisté úrovni. Je třeba mu v první řadě odpustit fakt, že v některých potenciálních chvílích se kecá na úkor dění, což tak trochu nahrává stereotypu. Přesvědčivé duo Cusack-Cage však sklízí u mě ovace díky velkým sympatiím. Finále přiměřeně graduje a emotivní výslech Hansena je třešničkou na dortu. Rutinní thriller, avšak v některých aspektech překvapivý. 65% ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Cusack někde před lety poudal, že ze všech svých filmů, co natočil, může být pyšnej asi jenom na pět. Nemám rád podobný kecy, protože tím dost znevažuje nejen svoji práci, ale i snahu těch ostatních. Na druhou stranu bych se vůbec nedivil, kdyby někdy v budoucnu zařadil do oné většiny nepovedených snímků i tento. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Aktuálnímu hodnocení 63% rozumím velmi dobře a téměř se shoduji. Z počátku to díky rychlejšímu střihu, zajímavé kameře a hudbě vypadalo na solidní krimi, bohužel postupem času to ztrácelo na tempu. Po skončení hodnotím film tak, že mu chybí lepší tah na branku, vygradovanější závěr a naopak přebývá chaotičnost. Dle místních hodnocení vidím, že nejsem sám, kdo se v těch dějových liniích ztrácel. Pánové Cage a Cusack, které budu mít vždy spojené s filmem Con Air, mi zde opět sedli, bohužel však výše zmíněného. Jinak bych po 4 hvězdičkách určitě nešel daleko. Takhle musím dát Zmrzlé zemi (až v samotném závěru jsem konečně pochopil, proč se film tak jmenuje) pouhé 3 hvězdičky. 67% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Bylo to napínavý, fajnově chladný, uměřeně zahraný (od Cage), Cusack je takovej pěkně hnusnej, no to se v takový roli dalo čekat. V. A. Hudgens chvílema pekelně otravná, chvílema s ní člověk soucítí, samotný vyprávění řemeslně zvládnutý, bohužel ten film nemá nic, co by ho vytahovalo z průměrnejch vod podobnejch filmů o masovejch vrazích. Průser to ale není. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • Vo filme Cindy (Vanessa Hudgens) hovorí, že si nechala tampón vo vagíne ako dôkaz, že bola znásilnená Hansenom (John Cusack). V skutočnom vyšetrovaní si polícia v Anchorage tampón nikdy neprevzala a test na znásilnenie neurobila, preto nebol použitý ako dôkaz. (Arsenal83)
  • V roku 2023 si film pozrel aj Quentin Tarantino a poslal Walkerovi správu s tým, že si myslí, že je to: "Najlepší film o sériovom vrahovi, aký som videl za posledné roky!" (Arsenal83)
  • Johna Cusacka už nudilo dostávať ponuky na roly v romantických komédiách, ktoré mu nesedeli, a tak s radosťou prijal úlohy sériového vraha v tomto filme a tiež v Reportér (2012). (Arsenal83)

Reklama

Reklama