Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Grand restaurant pana Septima coby "nejumlaskanější de Funèsova komedie" funguje zejména v první polovině, která je plná úsměvně komických situací z restaurace založených na "mírném" terorizování zaměstnanců. V druhé polovině vsadili tvůrci na policejní vyšetřování a akční honičky, avšak celá krimi-zápletka působí chabým dojmem a tlačí film do průměru. Samotné rozuzlení mi přišlo poněkud hloupé. De Funès nezklamal, ale slabší scénář mu občas znatelně podrážel nohy. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Několik vypečených momentů nezakryje fakt , že je to dost vyčpělá zábava. A taky otrocky závislá na hlavním komikovi, ostatní tudíž neexistují. Já vím moc dobře, že hlavní postava byla natolik výrazná, že přebila všechno ostatní, ale překvapivě má jen pomálu doopravdy vtipných výstupů. Taky ten děj byl zmatený a čas tady zapracoval, škoda. ()

Reklama

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Sdílím stejný názor jako pár uživatelů tady, že jakmile Septime opustí restauraci, tak dojde k rapidnímu snížení kvality filmu. Jako by každou půlku vymyslel někdo jiný. Přitom by úplně stačilo pokračovat s dalšími nápady v restauraci a byla by to sranda. Takhle je to jen obrovská škoda takový potenciál nenaplnit. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu se mi moc líbila. Ty jeho převleky a cepování zaměstnanců a zejména recept na bramborovou kaši....Za to druhá půlka filmu byla přehnaná a to zbytečně. Bohatě by stačilo, kdyby se celý děj točil pouze okolo jeho restaurace, hostů a různých příhod a nehod v rámci servírování a obsluhy. I tak ale je to skvělá komedie ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

O neschopnosti krytej radom ľudí závislých od neschopnosti samej - tá im je chlebodarcom. Možno tento film pre mňa neobsahoval takú dávku humoru na akú som pri Funesovi zvyknutý, no v rámci epiky je príbeh atraktívny. Zahŕňa totiž nie len prvky komédie, ale mieša a aj s akčným a kriminálnym podtónom okoreneným hláškami a znalecky vykonštruovanými situáciami. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Restaurace pana Septima (Louis de Funès) se nachází v Paříži na Avenue Dutuit 1. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Film je prvým filmom v kariére Louis de Funèsa, na ktorom sa konkrétne podieľal, dokonca bol pôvodne ohlásený ako režisér. (Arsenal83)
  • Při jízdě ve francouzských Alpách si všimněte stříbrného Chevroletu Bel Air 1957. Střídavě má a nemá promáčklý blatník. (slatkac)

Reklama

Reklama