Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojnásobný držitel nominace na Oscara Will Smith hraje podvodníka, který se romanticky zamiluje do začínající podfukářky (Margot Robbie), a když se ním příliš sblíží, rozejde se s ní. O tři roky později se jeho bývalá láska objeví v Buenos Aires a on je vyšachován ze hry, kterou sám rozehrál. Aby bylo vše ještě zamotanější, oba stejně nápaditě rozehrávají své podvody a oba chtějí podfouknout stejného miliardáře, majitele mezinárodního závodního týmu (Rodrigo Santoro). (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (584)

vteco 

všechny recenze uživatele

Tento podfukářský film začne velice dobře, zaujme diváka příjemně svižným a na pohled krásným představením samotného příběhu i charakteru postav a nechá obdivovat zajímavé lokace či milionářské prostředí. Velmi zajímavý příběh se ale později začne ztrácet v chomoutu několika nudných a špatně vyvážených scén. Celkové zakončení je bohužel strašně přeplácané a naprosto nezvládnuté, průměrný Smith a Robbie už Focus z nevýraznosti nevytáhnou. /60%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je až komický pozorovat Willa Smithe, jak stárne asi 50x pomaleji, než zbytek populace. Margot Robbie je momentálně asi nejvíc sexy áčková herečka a hraje taky dobře. Má fakt našlápnuto děvčica. Samotnej film je fajn, i když postupně už je dost převídatelný, že je všechno hoax. Nejvíc mě pobavila scéna s Asiatem, kterej to měl všechno totálně v píči a pak mne zaujalo sledování australského bouchače, kterak se připravuje na srážku. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš v lásce podvodníky, kteří mi ukradnou při tenise z ruky raketu, při fotbale kopačky a při hokejovém zápase mi nenápadně odeberou suspenzor. Nic však nemám proti těm, kteří s lehkostí dělají z miliardářů milionáře. A Nickyho parťáci umí svižně přemísťovat zájmový materiál na ulici, v hotelu, na stadionu i v závodní stáji. Mne tedy hodně pobavili a i když poměrně rychle přišlo zjištění, že podfuk je úplně všechno, tak to ubralo pouze na dramatičnosti, ale pohodová zábava byla přítomna od začátku do konce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Filmy by sa nemali deliť iba na dobré a zlé, ale aj na príjemné a nepríjemné. Focus je extrémne príjemný film. Mohol byť však o dosť lepší, ale ako hovorím, pri kritériách príjemnosti to je jedno. Po dosť dlhej sérii art filmov a "art" filmov mi niečo takéto pohodové prišlo nesmierne vhod. Prekvapilo ma, že film nekončí žiadnym veľkolepým predstavením, čo bol určite zámer, ako sa od súčasného trendu odlíšiť a prichystať niečo menšie. Focus má nulové umelecké ambície, čo je tiež v porovnaní s momentálnymi CGI hrami na to, čo je a čo nie je realita a akú to má paralelu s dnešným svetom a neviem čo všetko ďalším plusom. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se čeká na něco většího a hlubšího, to ale nakonec nepřichází. Margot Robbie je skutečně jen hloupá blondýna a Will Smith jen vychytralý zlodějíček, který sešel z cesty. Je bohužel dost vidět, že ani jeden nebyl pro Focus první volbou. I když Smith nedokáže natočit vysloveně špatný film (After Earth jsem neviděl) a sám o sobě je velmi dobrým hercem (což o jeho ženském protějšku nelze s jistotou říci), nějak mi k sobě neseděli. Je jasné, že Smith měl být vnímán něco jako mentor a že před kamerou příliš nestárne (podobně jako Depp v Public Enemies), nicméně věkový rozdíl (22 let) je až příliš velký. Inu, tohle není záležitost jen tohoto flmu, že... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama