Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tomto počinu myslet.. První půlka první serie je spíš takové tápání, kdy místy máte pocit, že ztrácíte zbytečně svůj čas, nicméně někde v pozadí vaší mysli vás to nutí pokračovat, protože to ve vás probouzí hlad zjistit, o co vlastně jde a hlavně jak to skončí. A ono to skončí divně, otevřeně, vlastně tak, že stejně nevíte, co teda. Druhá série je na tom podobně (zatím mám za sebou dva díly), kdy začátek je šíleně divný a vy nechápete, jak máte navázat na konec první série, ale postupně, s odkrýváním jednotlivých dílků, to začnete skládat do sebe.. Nicméně zatím zůstávám u třech *, protože třetí série se nedočkáme a jestli tu druhou nechají skončit podobně, jako první, tak to bude pro mě propad do čistého zoufalství nevědomí a divoké fantazie. A to já fakt nerad. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Jedno velký WTF. Kouká se na to dobře, ale celé je to dost mimózní a poslední epizoda mi v hlavě udělala takovej guláš, že fakt nevím, co si mám myslet. Dávám první sérii srabácky tři hvězdičky, ale asi bych pochopil odpad i pět hvězd. Spíš bych doporučil Stranger Things nebo The Leftovers, který mají s tímhle leccos společnýho, ale jsou kvalitativně výš. // Druhá řada mi vyjasnila věci z řady první a už mi to tím pádem přišlo lepší, protože jsem věděl, jestli je to celý myšlený vážně, nebo ne. :) ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You have to pretend to trust me until you actually do.". Seriál, kterýmu když dáte šanci a naladíte se na stejnou frekvenci, dostanete psychologickou nálož protkanou vším - od základních životních pravd až po největší mystéria vesmíru. Odvážný, skvěle natočený a ve finále zdrcující (v záplavě současný seriálový tvorby působí OA hodně jinak). Pokud vás ale nechytne hned první epizoda, ať už pro pomalý tempo, nebo na seriálový poměry těžkou stravitelností (nebo prostě z ignorace), budete seriál nenávidět. Společně se Stranger Things největší seriálový překvapení roku! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

(Po prvním dílu.) No jestli se tam rychle aspoň jedna postava nezačne chovat jako člověk, tak budu mít asi problém. (Po druhém dílu.) Musím říct, bez jakéhokoliv pokusu o snahu o to být racionální, že ve mně tenhle seriál vzbuzuje silné antipatie. (Po třetím dílu.) Dojem se trochu spravil, už to není obludně urážlivá ztráta času, ale celkem průměrný thriller. (Po čtvrtém dílu.) Je fascinující, jak málo jde do hodiny seriálu nacpat. Už to není otravné, trochu se to našlo, ale je to tak strašně neobjevné a vyprázdněné! (Po páté epizodě.) OK, už je to zase směšný. A ten silný potenciál zlomení úplně nevyužitý. (Po šesté epizodě.) Nebudu lhát, už to spíš jen tak projíždím, než že bych na to koukal. Čas je na tohle moc vzácný. (Po sedmé epizodě.) Ježiš, to musí bejt všechno tak doslovně vyžvaněno? Jakýkoliv náznak kvality je ubitý miliony slovy. Zas jednou seriál, který absolutně nevěří svým divákům a má je za idioty, kterým musí bejt všechno vyhláskovaný. A to ani neberu v potaz, o jaký žvásty jde. (Po osmé epizodě.) Díky bohu konec. Jinou myšlenku nemám. Když budu chtít zážitek v kostce, najdu si na youtube sestřih Vlasty Plamínka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže sme sa dozvedeli, že seriál zrejme ďalej pokračovať nebude, ale osobne stále nestrácam nádej. Netflix asi ťažko mohol od takto odvážneho a výsostne autorského projektu očakávať vysoké čísla. Dočkali sme sa tak dvoch sérií, ktorá je každá iná, pretože sa Brit so Zalom zrejme rozhodli, že tak trochu zmenia žánre v žánri. Prvá séria je asi ucelenejšia a kompaktnejšia, tá druhá má ale lepšie tempo, je viac istejšia vo všetkých smeroch a tak trochu sa začne zamotávať sama do seba, čo ale môžeme považovať za dôkaz toho, že sa rátalo so sériou číslo tri. Krátko zhrnuté, nič podobné sme tu v seriálovej podobe už dlho nemali, milovníci komplikovaných puzzle a šifrovania obrazových metafor nemajú nad čím váhať, toto je seriál presne pre nich. Radím sa tiež medzi podobne "postihnuté" publikum. VIDENÉ ZNOVA: Ako celok za plný počet, druhá séria posunula celý príbeh na novú úroveň. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • V druhej epizóde seriálu New Colossus, prehovorí fotograf na Prairie (Brit Marling), aby si získal jej pozornosť "Prairie, toward the sound of my voice." čo vo voľnom preklade znamená (smerom k môjmu hlasu). Ide o odkaz na film Sound of My Voice (2011), aký je rovnako od tvorcov The OA. (Evee04)
  • Netflix seriál pár měsíců po odvysílání 2. série zrušil i přesto, že tvůrce seriálu Zal Batmanglij měl připravený námět na 3. sérii. Důvod je veřejnosti neznámý, oficiální vyjádření ze strany Netflixu je: „Těšíme se na další spolupráci v této a možná i jiných dimenzích.“ (Cooller)

Reklama

Reklama