Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (318)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sličná Mill(fk)a sa nám poručila a tak sa to z akčného sci-fi hororu, mení na čistokrvnejší zombie shock. A badám, že keby to nemalo v názve výraz Resident Evil a herci by boli v symbióze s pôvodnými postavami, hráči by dávali zrejme lepšie hodnotenie. A keďže ja ním nie som, tak ma pri sledovaní nečakali nervové poruchy, dýchavičnosť a mrle v konečníku. Prznenie klasík je dnes proste v móde, tak som si užíval snímok ako prachprostý žánrový film. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale zatím všechno co na sobě mělo štempl Resident Evil byla vlastně spíš sračka. Od těch her až po filmy hrané či animované.. Za mě ten svět prostě nefunguje. Mytologie je kostrbatá, překombinovaná, neorganická.. Postavy vždycky o hovnu.. Monstra groteskní takovým tím nechtěně směšným způsobem... ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Od fanoušků, pro fanoušky. Aspoň tak působí poslední filmový počin jedné z největších herních sérií. Skoro to i vypadá, jakoby si to ti fanoušci sami sponzorovali. Ne to žertuju, ale je vidět, že to je béčková produkce. Na druhou stranu to působí stokrát věrněji než série od Paul Andersona. Tady aspoň ty první hry někdo hrál a vykuchal z nich scenérie, prostředí, nápady, postavy i atmosféru. Bohužel se to snaží na dvou hodinách stihnout to, co první dvě hry dělali několik hodin. Prostředí a některé scény, ale zaručeně poznáte. Tohle mrk mrk na fanoušky je tu skoro na každém kroku a musím ho opravdu ocenit. Navíc na Kayu se v roli Claire hezky dívá a na Robbieho v roli jejího bráchy vlastně taky. Jen ten Leon Kennedy vypadá jak z jiného multiversu no. I když je Raccoon City béčko a na mnoha filmových efektech to zaručeně poznáte, tak i přesto oceňuji, jak moc se snažili tvůrci držet předlohy. To nadšení se jim prostě upřít nedá. A vzhledem k potitulkové scéně, asi i čekali, že budou pokračovat. Tak uvidíme. (60 %) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Resident Evil: Welcome to Raccoon City alebo dôkaz, že snaha niekedy nestačí. Oceňujem, že Roberts sa po sérii s Milou Jovovich, ktorá mala s Resident Evil hrami spoločný iba názov snažil filmový Resident Evil vrátiť späť ku jeho herným koreňom, len to prevedenie ... Prvú polovicu sa Robertsovi síce darí budovať akú-takú temnú atmosféru, lenže s týmto celým prichádza tak povediac s krížom po funuse, keďže v roku 2021 adaptuje dobre známu hru z roku 1996, resp. 1998 keďže tento filmový Resident Evil si požičiava z oboch prvých hier. Ak by podobná adaptácia vznikla o 20 rokov skôr možno by sa dala akceptovať, ale hrať sa prvú hodinu na to, že v Raccoon City sa deje niečo podivné je pomerne nešťastné riešenie, ktoré začne s pribúdajúcimi minútami čoraz viac otravovať, keďže divák dávno tuší o čo tu ide. Napriek spomínanej atmosfére sa vyslovene vystrašiť novému RE nikdy nepodarí a zlyháva aj v tom divákovi predať ktorúkoľvek z ikonických herných postáv. S pribúdajúcimi minútami tak upadá do čoraz väčšieho podpriemeru, začnú pribúdať až neznesiteľne idiotské scény (policajt so sluchátkami na ušiach si vôbec nevšimne, že mu pred otvorenými dverami explodoval nákladiak a film sa to ešte snaží predať ako cool scénu) a ukáže sa, že Roberts vlastne nevie točiť ani tú akciu. Keď už k nej v druhej polovici dôjde, tak je absolútne priemerná, až nechcene smiešna (scéna so zapalovačom) a finále už skôr pôsobí ako animovaná paródia na Resident Evil s hnusne digitálnym monštrom. Keby som si mal vybrať, tak si oveľa radšej pustím sériu s Milou Jovovich. Tá je síce rovnako dementná, ale dá sa užiť aspoň ako to správne guilty pleasure so štýlovou over-the-top akciou v slow motion (a Millou v latexe!). Nový Resident Evil však nie je ani guilty, a už vôbec nie pleasure. Ako zamýšlaný horor sa mu nedarí ani na sekundu desiť, akcia je absolútne nezvládnutá, postavy totálne nevýrazné, masky zombies ako z ochotníckeho filmu, takže vo výsledku len ikonické scény z hry prevádza na plátno vo veľmi chabom Céčkovom podaní a nakoniec aj tak skĺzne do hnusného digitálneho bordelu ďaleko horšieho než čo sme videli v RE sérii od Andersona. Škoda, tešil som sa na návrat k herným koreňom a myslel, že po akčnej sérii s Milou dostaneme vernú adaptáciu hry. Lenže ono tá vernosť nestačí, chce to aj talent. Fakt je ten, že Roberts ho nemá ani za necht. Natočil už niekoľko hororov, ale ani jeden dobrý. Nakoniec tak najlepším RE filmom ostáva ten z roku 2002. CELKOVO: 4/10 ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Film se také mohl jmenovat "Vykrádačka všech úspěšných scén z akčních filmů posledních 20 let". S Ještě více zmalovanou Millou Jovovich, určeno zřejmě pro pubertální školáky pro jejich tajné masturbační sny... No prostě... kravina, ale špičková hudba, to se mi líbilo. S videoherní předlohou to nemá vůbec nic společného. Nechápu, že tvůrci z této sračkoidní série stále rejžují prachy a jsou schopni (a ochotni) natáčet díly další... Prosím už dost!!! Už jenom kvůli těm milionům hráčům. /30%/ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Když vejde hořící řidič do policejní stanice, hraje píseň „Crush“ od Jennifer Paige. Během hraní hada pilotem na telefonu hraje „What's Up“ od 4 Non Blondes. (Duoscop)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedná scéna. (Varan)
  • Ve filmu se nijak nevysvětluje to, proč je velká hala na policejní stanici tak prostorná s velkou sochou uprostřed. Ve hře se však dozvíme, že stanice dříve sloužila jako muzeum umění. (NiWi)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama