Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zažral se do toho tak, že si vysloužil padáka, rozvod a trojitej bypass. Vše za půl roku." A právě proto bych si přál, aby mou vraždu vyšetřoval Deacon. A nevadil by mi ani Baxter, protože jsou oba stejní. Bystřejší divák bude jistě namítat, že drobné rozdíly našel (bypass, předkus nebo barva pleti), ale já nejsem detajlista. Jenže ve snímku se několikrát moudře praví, že na detajlech záleží. Tak jo. Detajly tam byly, ale napětí a zábava měly volno, takže za mě celkem průměr a zbytečně moc vykopanejch děr. I když ... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Detektívka, ktorá sa spočiatku tvári ako tuctová, i keď kvalitná story, avšak v záverečnom akte nás presvedčí o opaku. Skrátka ide o niečo úplne iného, ako by sme v tomto žánri predpokladali, mnohí si možno spomenú napríklad na Pennovu Prísahu. Film si vyššie hodnotenie zaslúži aj napriek tomu, že niektoré motívy nie sú zapracované do príbehu včas. U mňa ale spomínané finále zabralo. Washington a Malek sú dokonalí, Leto zase tak trochu machruje, čo mi k postave sedláka príliš nesedelo. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

The Little Things mělo velký potenciál být další kultovní žánrovkou, ale tyto naděje utlumily první vlažné reakce za oceánem. Neříkám, že jsem čekal další Sedm, John Lee Hancock rozhodně není Fincher a už u předchozího filmu jsem házel do pléna myšlenku, že svým staromilským způsobem režie spíše cílí na starší publikum (samozřejmě i kvůli svému věku). Ale tentokrát se mu nepodařilo udržet tempo a kolem 90 minuty filmu spadne řetěz. Mnohé samozřejmě zachraňuje Washington s Malekem (Leto mě tu příliš nebavil) a i když to na nejvyšší hodnocení nestačí, naštěstí jsem se nenudil a scénář mi přišel patřičně propracovaný, jak se od daného tématu čeká (až na začátek, kde se slečna chová naprosto nelogicky), lépe řečeno, nebyl hloupý. Takže nakonec 70% a jsem rád, že jsem nakonec nebyl tak zklamaný, jako mnozí jiní zde na databázi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nedávný představitel Mercuryho, postava jménem Deacon, jedno velkolepé sólo s vlasy dlouhými jako má Brian May…není se co divit, že Hancock se svým narativním retro virblem dotváří ucelený umělecký výkon. Karty vykládá na stůl s obdivuhodnou trpělivostí a stejně tak přistupuje k podhoubí postav. Je fascinující, jak svým téměř 30 let starým scénářem dokázal spustit stroj času a já měl z toho pocit, že zasazené do současnosti by to nemohlo fungovat.. Malek s křeččími torbami sice lehce vlaje za tradičně důkladným Washingtonem i mansonovsky vyšinutým Jared Leto podzim zimou, ale není to nic, co by rušilo zážitek ze staromilské detektivky, která svou nejednoznačností ponechává i sympatický prostor divákovi. Thomas Newman kromě svého typického klavírního sentimentu evidentně umí i jiné věci. Ten motiv „Chevy Nova“ je při silničních sledovačkách geniální.. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Další retro na hraně podivnosti a pozoruhodnosti, které to ze všech stran schytá za 'nudný scénář' a slabé vyvrcholení. Jasně, nemá to ten hezký šmrnc a špinavost devadesátek a postavy jsou až překvapivě zapomenutelné, ale Hancock zase dokázal překvapit a všechny napálit, když z očekávané detektivní linie udělal jen zástěrku pro docela jiný a komornější příběh. Příběh nepříliš atraktivní, postrádající hutnou atmosféru a skutečně vtahující informační vodítka, ale.. Absence vodítek se v součtu projeví jako docela vychytralý tah, po jehož odkrytí jsem upřímně zalitoval, že k velmi silnému zakončení se nesměřovalo přeci jen důmyslnější a formálně kreativnější cestou. Není to vůbec blbý film a někdy se k němu rád vrátím, zatím u mě ale převažuje zklamání nad promarněným potenciálem námětu, který tak drze prolíná několik schémat vedení pozornosti. Navzdory jisté podobnosti se Se7en absolutně nevím, k čemu bych mohl finále přirovnat - a beru to určitě jako plus. 65% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Jared Leto sa chcel vyhnúť hraniu ďalšej „temnej postavy“, ale vyhlásil, že si nemôže nechať ujsť šancu spolupracovať s Washingtonom. (Arsenal83)
  • Hancock uviedol, že na začiatku vývoja v roku 1993 chcel rolu vo filme herec Brandon Lee, pretože sa mu páčil scenár. Herec v tom istom roku zomrel. (Arsenal83)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama