Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (97)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Není nad to, když hlavní roli filmu, co je trnem v oku Hollywoodu a potažmo i woke movement, obsadíte samotným Ježíšem, v roli federálního agenta, zachránce (sv. Timoteus). James Caviezel s Melem Gibsonem chtějí natočit i dokument. Film pracuje v dostačujících náznacích a proto má i přes tématiku nízký rating, což byl od tvůrců slick move. Je zajímavé číst o sabotážích, kterými se snaží elity film zdiskreditovat. Welcome to planet Earth. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Balíček nějaké drogy prodají jen jednou. Ale dítě můžou prodávat i třeba pětkrát denně. Klidně po dobu deseti let. Den co den. Obchodování s dětmi je brutální byznys. Obecně je v otroctví v současnosti uvězněno víc lidí než kdykoliv v minulosti, dokonce i v éře, kdy bylo otroctví legální. Zhruba takové je sdělení filmu, o kterém se hodně psalo (provázanost s jistým kontroverzním hnutím či konspiračními teoriemi) a který si nevídaně vedl v amerických kinech. Přitom byl absolutně nechtěný – vznikl už v roce 2018, ale dočkal se dlouhých odkladů. Každopádně je to důležitý film, ale docela jalově uchopený. A vlastně celou problematiku poměrně zjednodušuje, respektive příliš věrohodně nepůsobí kupříkladu to, když James Caviezel prakticky hned natrefí na hlavní naháněčku dětiček z Hondurasu a dalších středoamerických končin, ona i její pohůnci mu obratem uvěří, a když to s malou Rocíou přesto nevyjde, nakráčí do divočiny mezi ozbrojené magory a se svým „úlovkem“ hrdě odkráčí zpět do civilizace. A to nechám stranou vynaložení obrovských finančních i lidských prostředků... Film je přitom inspirovaný skutečným příběhem Tima Ballarda a jeho organizace, která se zabývá osvobozováním dětí z otroctví. Všechna čest. Nicméně tohle místy povrchní uchopení udusává i jinak vcelku povedenou filmařinu. Hodně zkratkovité, plné kostelních zpěvů, zdlouhavých scén i slz stékajících po tvářích. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně viděl toto dílo, pro Q-onanisty tak zásadní, že na něj všichni šli do kina 3x a film měl tak v USA vyšší tržby než Indiana Jones a ciferník osudu. A dopadlo to celkem očekávatelně - docela kvalitní "staromódní" a neokázalý thriller. Podobné se točily v 70. letech. Dějově velmi podobný jako polský "Small World", ale mnohem méně směšný. Jinak samozřejmě s Q-anonem nemá film společného zhola nic a historky o tom, jak "elity" ten film zakazují (a proto se hrál v 3000 kinech, lol) jsou jen pro ty nejhloupější Trumpovy voliče, možná i úmyslně šířené, aby na to lidi šli. ()

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

Taký ten prípad, keď nie len látka, ale aj úvodné titulky sú silnejšie ako celý film dokopy. Caviezel je v koži Ballarda vtipný a veľmi mi pripomínal Sama Worthingtona v Chatrči (to nie je kompliment). Na to ako strašne silno dezinfo scéna vychvaľovala tento film do výšin ide vlastne o úplne priemerný thriller, s príbehom na 75% nezaujímavým a s množstvom scén zbytočných. Keď Caviezel asi desiaty krát spomenul boha, mal som chuť celé to vypnúť. Vlastne každá zmienka o bohu v tomto filme je úplne na smiech ("Nenechám niekoho unášať božie deti"... wut? Čie že sú tie deti?). Hudba je úplne nefunkčná (áno idem proti davu a je mi to jedno). Niektoré scény vyložene kričali ochotníckym divadlom - som prekvapený, že Monteverde neprinútil Caviezela na opakovanie. Na druhú stranu sú tu esteticky geniálne zábery, ktoré by sa v pohode dali použiť ako pozadie a finále so zapojením prvej a poslednej scény ako v 12tich opiciach našťastie funguje. Tl;dr: Nič prevratné, často nudné aj napriek silnej téme a príliš prehypované. A ja som sa tešil, že sa konečne dozviem o tom napojení Bidena na židojašterov z Marsu ktorí deťom pijú očné bielka... tak nič, snáď nabudúce. 65%, 3*. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8,5/10). Kolem filmu Sound of Freedom se již od jeho uvedení vznášela podivná aura, která přitahovala pozornost širokého publika. Čekal jsem, že po shlédnutí budu o něco chytřejší, proč byl kolem filmu takový humbuk, ale nic takového nestalo. Proto jsem se rozhodl si o tom něco vyhledat. Celkově mám moc rád filmy, které vás nutí přemýšlet a zrají ve vás ještě dlouhé chvíle po skončení závěrečných titulků. Podle některých zdrojů měl film sloužit jako forma propagandistického videa konspiračního hnutí QAnon. "Samotné hnutí QAnon pak přímo podporuje Donalda Trumpa, jehož považuje za jediného, kdo je schopen rozbít mezinárodní spiknutí elit. Ty podle nich operují s tajným spolkem satanistických pedofilů, který údajně řídí mezinárodní obchod s dětmi." Těchto teorií je velká spousta, ale buď jsem ještě nezkušeným divákem, nebo tam vůbec nic takového nebylo. Takže tento film hodnotím na základě dojmu, který ve mně zanechal a ne na základě nějakých papalášů, kteří mi šeptají do ouška, co mám psát. Samotné téma snímku je velice třaskavé a tentokrát se nejedná o jadernou bombu. Pašování dětí patří k nejhorším zločinům, které se po celém světě každodenně odehrávají. Je to čisté zvěrstvo, které lidé za cenu peněz provozují a jsem rád, že díky tomuto filmu se o tomto barbarství dozví co nejvíce lidí. Je totiž důležité, aby se o těchto problémech mluvilo a film je jednou z forem, jak toho dosáhnout. Filmu Sound of Freedom se to skutečně podařilo, neboť vydělal v USA neuvěřitelných 184 milionů dolarů. Nechává tak za svými zády spoustu snímků, které cílily na daleko vyšší tržby. Celý film je podle skutečných událostí, které snímku dodávají ještě víc na mrazivosti. Protože víte, že se to skutečně děje a snímek se až nebezpečně prolíná s realitou. Sledujeme příběh agenta, kterého hraje James Caviezel. Tento duchovně založený herec je známý především rolí Krista ve filmu Mela Gibsona. Tady si však zahraje na zachránce malých lidských životů a nepřekvapivě mu k tomu pomáhá i Ten nad námi. Pokud znáte pozadí herce a hodnot, které vyznává, tak vás tato skutečnost nijak nerozhodí. Když jsem u hereckých výkonů, tak nechápu, jak dokázal režisér z dětí vyždímat takové maximum. Jejich herecké výkony byly naprosto věrohodné a právě ty mě během sledování dojímaly. Celkově se jedná o výborný film podle skutečné události, který není o politickém hašteření a není zbytečně ukecaný. Tady se tne do živého a divák to cítí po celém těle. Hlavně tam uprostřed. "This job tears you to pieces. And this is my one chance to put those pieces back together." ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Film vychází ze skutečného příběhu Tima Ballarda (Jim Caviezel), který v roce 2013 založil neziskovou organizaci Operation Undeground Railroad bojující proti obchodu s lidmi. Na rozdíl od filmu se ve skutečnosti sám nikdy nevydal do džungle, primárním cílem nebylo zachránit holčičku, ani kvůli tomu nezabil člověka. Mezi 123 zachráněnými osobami ve více samostatných operacích bylo 69 dospělých, nešlo tedy pouze o děti. (raininface)
  • Timova (James Caviezel) první práce pro tajné služby byla v CIA, kde pracoval až do událostí 11. září 2001. Díky tomu, že vystudoval v oblasti terorismu a zbraní hromadného ničení přešel k tehdy nově zřízené Homeland Security. Zde se terorismu věnoval pouze prvního půl roku a následně byl požádán, aby pomohl vybudovat speciální jednotku věnující se zločinům praktikovaných na dětech. Tim neví, proč o to byl požádán, ale bylo mu řečeno velícím důstojníkem, že je mladý a má na své straně víru, a to by mu mohlo pomoct nezničit si „duši“ při vyšetřovaní takového zvěrstva. Tim zde pracoval jako speciální agent v oddělení vyšetřovaní 12 let, z toho 10 let strávil na hranicích, kde chytal převážně pašeráky dětí. V roce 2006 se však v USA změnil zákon, který dovolil speciálním jednotkám přesunout svoje operace i za hranice USA, hlavně směrem na jih. V roce 2012 byl však povolán za prací zpět do USA a zde proběhla scénka z traileru/filmu, kde se Tim ptá své ženy, co má dělat, protože nemůže pokračovat ve své práci, pokud zůstane. Avšak když zůstane, tak má také možnost zachránit nevinné děti. Timova rodina s tehdy 6 dětmi tak čelila velkému morálnímu dilematu. Tajně doufal, že ho jeho žena od nápadu odradí, aby se mohl vrátit domů za rodinou, ale jeho žena reagovala bez váhání naprosto opačně, a proto se rozhodl zůstat a děti zachránit. (Cooller)
  • Tim Ballard (James Caviezel) uvedl, že Ernst Oshinsky (Kris Avedisian) měl více než 2 miliony kusů obskurního materiálu přímo ve svém domě v době zatčení, a to převážně fotografie a pásky znásilnění dětí. Tim popsal, že osobně viděl pásky, kde se dětské tělo doslova zlomilo pod náporem tlaku násilníka. Viděl na tisíce hodin takových záznamů. Ve filmu však tyto záběry nejsou znázorněné, protože nechtěl, aby diváci byli vyděšeni a utekli znechucením a hrůzou ze sálu. Uvedl, že sám vidí obličeje svých dětí na tvářích obětí na páscích a nechtěl, aby tímto museli projít i diváci. (Cooller)

Reklama

Reklama