Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (145)

plakát

Kaskadér (2024) 

Není nic dojemnějšího než pohled na emancipovanýho Kena, kterej se dokázal postavit na vlastní nohy, našel si práci a přestal dělat pláž.

plakát

Gaga Chromatica Ball (2024) 

Jestli Lady Gaga něco umí, tak je to koncertování. Já osobně zažil Chromatica Ball (dvakrát) na vlastní kůži v londýnském Tottenham Hotspur Stadium a užil jsem si každou vteřinu. A ačkoli samotná show není oproti jejím předcházejícím turné (The Monster Ball, The Born This Way Ball nebo artRave) nikterak okázalá, tak ani na chvíli nenudila. O to víc je tu kladen důraz na kvalitní pěvecký a taneční projev. Lady Gaga jako vždy nasadila plné tempo a udržela fantastickou energii od začátku do konce.

plakát

Velryba (2022) 

“In the amazing book Moby Dick by the author Herman Melville, the author recounts his story of being at sea. In the first part of his book, the author, calling himself Ishmael, is in a small sea-side town and he is sharing a bed with a man named Queequeg… and I felt saddest of all when I read the boring chapters that were only descriptions of whales, because I knew that the author was just trying to save us from his own sad story, just for a little while.” https://www.youtube.com/watch?v=28DDkIBwAfg

plakát

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024) 

Naprostý zklamání. Vlastně vůbec netuším, proč dávám tři hvězdy. Za co? Rozhodně ne za absenci toho, co dělá Mad Maxe tím, čím je, tedy za absenci akčních scén. Mad Max: Fury Road byla, jednoduše řečeno, mistrovsky ztvárněná extrémní, strhující a akcí překypující jízda. Furiosa bohužel není nic víc než jeho utahaná a generická kopie. Návštěva IMAXu byla absolutně zbytečná, jedna kvalitní a poutavá scéna je opravdu málo. A co se týče Millerovy snahy o vybudování koherentního a zajímavýho příběhu, tak ta se ukázala být velmi chabá.

plakát

Šílený Max (1979) 

Technicky i vizuálně povedená akce, ale to je tak všechno.

plakát

Rivalové (2024) 

Hrozně rád bych dal 5 hvězd. Spousta skvělých momentů, kvalitní obsazení, zajímavá kamera, vynikající hudba, ale něco tomu prostě schází.

plakát

Abigail (2024) 

Horor? Možná. Thriller? Rozhodně ne. Komedie? Stoprocentně. Pobavil jsem se.

plakát

Neposkvrněná (2024) 

Film je to sice průměrnej, ale přichází s docela zajímavým nápadem. Být Vatikánem, tak sesbírám všechny relikvie na světě a vyzkouším to. Závěrečná scéna byla vynikající.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Nerad to přiznávám, ale sledovat titání wrestling mezi pyramidama, destruktivní opičárny na pláži v Riu de Janeiru a antigravitační slow motion fight na dvorku krystalovýho cerebra nemanželských dětí Charlese Xaviera byla docela zábava. Některý scény byly tak moc absurdní, že jsem si je musel pustit znovu. Jakmile člověk vypne mozek a nechá se tím vším CGI bordelem pohltit, tak to vlastně ani není zas tak špatný. Rozhodně je MonsterVerse ve všech ohledech uvěřitelnější a logičtější než celá série Rychle a zběsile. Zrzavej Glum doprovázející Konga do Mordoru, zatímco Godzilla v Evropě prochází tranzicí už je jen špička ledovce. Příště očekávám minimálně jednu vesmírnou invazi.