Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (584)

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) 

Když by člověk zapomněl, že se to má odehrávat ve světě Tolkiena, tak to bude vidět jako vcelku průměrné a koukatelné fantasy. Ale když si člověk uvědomí, v jakém světě se to odehrává a porovná to s filmy od Jacksona, tak je to docela smutné. Na to kolik do toho vrazili peněz, to vypadá opravdu jako laciný seriál od průměrné produkce. A na sílu vražená korektnost taky není nic moc, stejně jako potřeba hrozně silných ženských hrdinek. A to říkám jako žena. Tyhle Mary Sue jsou nudné a divák s nimi nemá v čem sympatizovat. Charaktery neměly žádnou hloubku, některé linky  a dialogy působí zbytečně a o ničem a já se vážně nudila.

plakát

Třetí princ (1982) 

V dětství jsem z téhle pohádky měla takový rozpačitý, až mrazivý pocit. Možná za to mohly ty kulisy nebo ta hudba. Či ty efekty, které v takových pohádkách působily až děsivě. Ale ani v dospělosti jsem si k tomu nenašla cestu. Jedna z mála pohádek a filmů obecně, kde hrála Šafránková a mě se vůbec nelíbila.

plakát

Už jsme tam? (2005) 

Já nevím, kdo tomu chlapovi s výrazem nasranýho buldoka se zácpou řekl, že by se měl dát na herectví. Vůbec mu to nejde. Vyčpělé a trapné fóry, ještě trapnější situace a jedno klišé za druhým. Tohle ani nepobaví, je to jen hloupý.

plakát

Rytíř v černém (2023) (seriál) 

Ač mám korejskou tvorbu běžně docela ráda, tak tohle mi nesedlo.  Měli by se asi držet zajetých kolejí, které jim v seriálových tématech jdou a nepouštět se do takových projektů, kde je třeba propracovaný svět i nějaká logika. Ta tomuhle seriálu často velice chyběla. Něco se řeklo aby se to o chvíli později úplně ignorovalo, efekty byly kolikrát hodně mizerné a celý ten svět byl poměrně chabá kostra. Asi tam byla snaha o nějaké super post apo, ale nestalo se. A postavy mi přišly strašně ploché, až jsem některým jen přála smrt, aby konečně daly pokoj.

plakát

Denní směna (2022) 

Taková průměrná akční upířina. Nebylo to alespoň tak předvídatelné, jako jiné filmy s upíry a asi i proto mě to celkem bavilo. Ale není to žádný geniální počin, spíš taková nouzovka na pobavení nebo když na to náhodou člověk narazí a chce něco nenáročného.

plakát

Drsňačky (2013) 

Klasická už stokrát opakovaná fraška, kdy se dají dohromady dvě nesourodé figurky, které ale zázračně vlivem událostí začnou nakonec fungovat jako jeden muž. Tady jako jedna žena. Hromada policejních klišé, vcelku trapný humor a akce, kterou už každý někde stokrát viděl. Sandra hraje příšerně sešněrovanou a arogantní pipku a Melissa naopak neurvalou a obhroublou vágusačku. Asi je důvod, proč jí tenhle typ ženských tak jde a hrála ho už několikrát. Jen tady byla ke všemu takový ten pardál, co jen mává bouchačkou, nadává, hygienu nezná a chlastá jak duha. Akorát, že v jejím podání na člověka působí jen jako obyčejný prase. Zápletka jednoduchá, až hloupá a místy je to jen hrozně trapný a ani ty dvě nefungují spolu tak dobře, jak se film snaží divákovi nakecat. Ale pokud na to člověk narazí v televizi a chce něco na totální vypnutí, tak to asi ujde. Cíleně bych si to ale nepustila.

plakát

Moderní Popelka (2004) 

Jedna z těch lepších variací na Popelku v rámci žánru komedie pro puberťáky. Pořád ale nic kvalitního. Není to originální, macecha je místy veletrapná, má to sem tam náznak humoru a samozřejmě klišé happy end. A hlavně to má dvě obří díry, bez kterých by ale tenhle film vůbec nebyl. První, že se po smrti otce Sam nikdo, očividně ani právník(který si nedělá kopie?), neobtěžoval řešit úředně sepsanou závěť a ta osm let někde ležela ladem.  A hlavně pak to, že Sam nikdo nepoznal  jen kvůli prťavé škrabošce a to včetně Austina, který s ní předtím i potom několikrát mluvil. Já vím, hledám logiku v úplné kravině, ale právě tohle mi tam vždy přišla jako největší krávovina. Je to zkrátka film, u kterého nesmíte vůbec přemýšlet nad děním na obrazovce. Pak je to vcelku koukatelné. Pokud je vám tak pod osmnáct. Jinak je to prostě klasická pubertální americká komedie, která absolutně ničím nevybočuje.

plakát

Tři muži a mladá dáma (1990) 

Originál jsem nikdy neviděla a ani jsem nevěděla, že je to původně francouzský film, který si američani, stejně jako jedničku, jen udělali podle svého. Pro mě to už v dětství byla pohodová fajn komedie a tak to vidím i s odstupem let.

plakát

Tři muži a nemluvně (1987) 

Taková průměrná fajn komedie, kterou jsem měla v dětství ve veliké oblibě.

plakát

Mary & George (2024) (seriál) 

Seriály nebo filmy odehrávající se v téhle éře nebo okolo šlechtických\královských rodů mě baví. Ale tohle nebyl tak docela můj šálek čaje. Zhruba od třetího dílu mi byl jak George tak jeho manipulativní matka spíš protivní a bylo fuk, jak moc dobře to bylo zahrané. Některé scén byly prostě jen zvláštní a přišlo mi že jsou tam spíš jen na nějaký ten artový efekt. Nahoty a sexu tam není tolik, kolik by člověk čekal a nijak mi to nevadilo. Ale právě ty scény, které už tam byly, mi většinu času připadaly zvláštní, až trapné. Do nudy to strhává i suchá politika, která nevyvolává nijak záživná dramata. Možná, kdyby to nebylo roztahané na seriál, ale byl z toho jen film, bylo by to lepší.