Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Romantický
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (433)

plakát

Léto s gentlemanem (2019) odpad!

Příšerné. Kýč, ubohost, nevěrohodné scény, škoda tolika dobrých herců. Pan Hanzlík v roli neodolatelného svůdce rozhodně nepřesvědčil. Krom toho polovinu děje znetvořil zvuk, kdy nesnesitelná "muzika" přeřvala všechny dialogy. Brrrrr

plakát

Láska pod psa (2023) (TV film) 

Hodnocení dávám za psí herecké (a jiné) výkony. Jinak to nestálo za moc.

plakát

Osudové léto v Praze (2017) (TV film) 

Naprosto beznadějná slátanina, nevěrohodná a dějově zbytečně roztříštěná. Leckdo tu obdivuje, jak tu Prahu krásně a pravdivě vykreslili, mně to naopak přišlo jako cizí město, trochu strašidelné, plné bláznů a jakoby z dávného století, ne z dneška. Taky nechápu, proč po celou dobu zněly písně Beatles - mám je moc ráda, ale proč to byl charakteristický zvukový podkres právě v Praze? Přesto jednu * za Prahu a druhou za konec, který se sice opravdu červenal jako profláknutá knihovna, ale přece jen potěšil.

plakát

Divoká zahrada (2015) 

Hodnotím zejména záměr - ústřední myšlenku filmu a pak hlavně to, že se to skutečně stalo a děje se to dál. Škoda, že se to nerozšíří rychleji a do jiných krajin a zemí, tak aby každá zahrada měla aspoň malý kout, kde se neseká tráva až k zemi a kde nevítězí kýč a nadutost.

plakát

Kon-Tiki (2012) 

Film je pro mě nepřekonatelnej nejen díky kameře a perfektní iluzi, že je to "jen" dokument, ale i kvůli tomu, že se to opravdu událo. Pozor SPOILER: Jediné, co mi vadilo, byla naturalistická scéna se žralokem, i když to mělo logiku... Jinak obrovské překvapení a dojetí, když vyšlo najevo uprostřed cesty, že se Thor na tuto odvážnou a riskantní plavbu vydal, aniž by on sám uměl plavat! To mě dostalo! A ještě drobnost: je zvláštní, že se na severu zřejmě nosí snubáky na pravé ruce.

plakát

Drž hubu! (2003) 

Čas od času se k tomuto filmu musím znovu vracet, a jsem vždycky znovu překvapená, že se tolik nasměju. Krom toho Jean Reno je můj velký oblíbenec. Ale humor v tomto filmu mi připadá znovu a znovu tak svěží, neotřelý a film má neuvěřitelný spád, směju se nahlas. A navíc je to místy i hodně dojemné, taková ta lidská dobrota, která probleskne vztekem na zabití, nakonec vždycky vyhraje, ale přitom to rozhodně není kýčovité. Za mě jeden z NEJ filmů všech dob.

plakát

Planeta Česko (2017) 

Nikdy mě tento film nepřestane udivovat, nejen rozmanitostí naší přírody, která bývá většině lidí skrytá, ale i trpělivostí a důkladností kameramanů a režiséra, vlastně celého týmu. Jestli někdo hledal jen zábavu a je zklamán, pak by se měl dívat na romantické komedie nebo horory. Tohle je dojemný příběh o životě, který (pokud možno) neřídí lidská ruka a hlavně si tady nikdo na nic nehraje.

plakát

Báječní Bakerovi hoši (1989) 

Tento hudební žánr mi dvakrát nesedne a chvílemi jsem si říkala, že aspoň ve scénkách mimo jeviště by to na chvilku mohlo přestat. Navíc dabing byl nějak špatně zvukově seřízen, takže jsem už přemýšlela, že si k tomu přidám titulky. Ale celkově musím říct, že to je film dobrý a nemůžu popřít, že jsem se bavila. Pozor SPOILER: co mě ale nejvíc udivilo, že v tak melodramaticky vypjaté scéně, kdy Jeff Bridges pomalu hladí záda Michelle a při tom ji pomalu svléká, v detailním záběru měl fakt hodně špíny za nehtama. Nechápu, že si toho někdo třeba ve střižně nevšiml.

plakát

Anonym (2011) 

Přes všechnu chválu a velkolepost natočených scén to pro mě byla nekonečná nuda a málem jsem to nedokoukala. Minimálně do půlky filmu jsem nevěděla, kdo je kdo, kdo s kým kuje pikle proti komu a čemu... A ta myšlenka, že Shakespeare vlastně byl ubožák a psal to za něj šlechtic patřičně vzdělaný - koho to zajímá, když dílo existuje a dochovalo se ve své velkoleposti dodnes? Na tak dlouhej film chabej motiv. Věřím ale, že kdo má podobné ponuré a tmavé scény rád, může si přijít na své.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Spoiler: Kdo má rád násilí ve všech podobách, vraždy, sebevraždy, střelbu, rozprsklé hlavy a těla apod., ten si jistě užije. Pro mě hnus zbytečně zdůrazněný a několikrát jsem chtěla sledování přerušit, ale byla jsem přece jen zvědavá, co z toho vyleze. Bohužel, ty rychlé střihy do jiných dob a dějů a postavy včetně vztahů mezi nimi, souvislosti mezi minulostí a budoucností jsem nepobrala. Jediné, co jsem pochopila, byl začátek a konec filmu. Hodnocení dávám za myšlenku, že karma nejspíš existuje, i když v tomto filmu tedy to nějak nebylo zrovna srozumitelné: kdo, s kým, o čem, pro koho... Hm.