Reklama

Reklama

Cesta do pravěku

  • Československo Cesta do praveku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Celovečerní kombinovaný fantasticko - dobrodružný film, který ukazuje prehistorická stadia vzniku Země, flory a fauny. Nález pravěké zkameněliny je pro čtyři zvídavé kluky výzvou k výpravě do dávné minulosti. Na malé pramičce postupně proplouvají dobou ledovou přes třetihory a druhohory až na samý počátek života na planetě Zemi, přičemž zažijí nejrůznější, mnohdy i nebezpečná dobrodružství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (791)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Využil som príležitosť a ešte raz som si pozrel film z praveku o praveku. Nebol by som rád, aby moje záverečné hodnotenie ovplyvňovala nostalgia, súcit so Zemanom alebo potreba pritakávať, keď všetci píšu, že ... Cesta do praveku neodmysliteľne patrí do histórie filmu. V dobe vzniku bola pre mladých divákov tým, čím je Jurský park pre ich vnúčatá. Súčasne si myslím, že Cesta do praveku na obrazovky nepatrí a ak, tak minimálne v päťročnej frekvencii. Ani počítačové hry, ktoré sa hrávali na Sinclair ZX 64 už dnes nikto mladým neponúka. Napriek tomu, že nostalgici na ne nedajú dopustiť. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby vynikající film, pamatuji si, že v útlém věku jsem jej hltal, říkám si, že možná někdo z nejmladší generace, bude hodně porovnávat se Spielbergem (zvlášť uvidí-li Jurský park dříve), ovšem ono srovnávání není na místě - stačí se totiž podívat na rok natočení a hned si uvědomíme, že Karel Zeman natočil nadčasový film! Ani bych se nedivil tomu, kdyby američtí tvůrci našli inspiraci v naší Cestě do pravěku... Drobné chybičky: 1) Je po útoku Bororhacose a Petr ukazuje kamarádům informace o něm v knížce. Pravděpodobně z nedostatku odborné literatury je text pod obrázkem kostry nahrazen textem z nějaké pohádky. Citace: "...je koupil a zaplatil za ně chtivému náčelníku pět krav. Od obchodníka koupil vejce správce obchodu, od toho jiný kupec a od něho..." 2) Během noční bitvy mezi dvěma ještěry je jasně vidět, že tyranosaurus několikrát kousne "nepřítele" do krku. Když si ráno chlapci prohlíží mrtvolu, po zranění na krku není ani památky. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nezabudnem keď som to rok čo rok pozerával s rodinou. Skvelý film na svoju dobu. Vážne je to z 50.tych rokov? A ono je to dokonca Československý film. Novšie filmy o dinosauroch mi prídu dosť stupídne, mali by si vziať príklad z tohto starého, ale vážne úžasného filmu. Naozaj veľmi zaujímavý a originálny príbeh štyroch chalanov, ktorý sa vydali na výlet do praveku. Tento film priblíži, ako to chodilo za čias dinosaurov a prinesie veľa zaujímavých informácií. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kouzelný dětský film Karla Zemana. To, co se mu podařilo stvořit v 50. letech je něco neuvěřitelného. Celý svět nám mohl závidět. I když dnes by tyto triky asi nikoho nenadchly, tenkrát to bylo opravdu něco. Měl to neuvěřitelně vymakané. I celý ten nápad s cestou proti proudu času. No prostě nádhera. Tohle je určitě sen každého aspoň trochu dobrodružného kluka. Američani si to prý kdysi přivlastnili a vydávali to za svůj film, trapáci... "Ahoj kluci! Ta už jsem tady. To jsem rád, že jsem vás našel." ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"Já a moji kamarádi jsme prožili nejkrásnější prázdniny. Podnikli jsme velikou výpravu. Až do pravěku ..." Jasně si vzpomínám, že když mi bylo zhruba osm devět let, "Cesta do pravěku" byla mým bezkonkurenčně nejoblíbenějším filmem. Společně s kluky jsem si výpravu dokázal vždy skvěle užít. A poté ji v knížkách, u ilustrací Zdeňka Buriana, prožíval ve vlastní fantazii znovu... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (43)

  • Některé exteriéry se natáčely na přehradě Fryšták asi 4 km nad soutokem Fryštáckého potoka s řekou Dřevnicí. (Brtniik)
  • Původně se snímek měl jmenovat „Cesta do minulosti naší Země“. (Terva)

Reklama

Reklama