Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(více)

Recenze (733)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Predator attacks L.A. Opět džungle a horko, ale zcela v jiném prostředí a mnohem větší jatka. Drsné město, výškové budovy, gangy, násilí, drogy, vraždy. Ideální teritorium pro dokonale vybaveného, krytého a útočícího maníka s dredy a legendární maskou. Možná o něco slabší, ale pořád velmi důstojné pokračování o inteligentním lovci z vesmíru. Hereckému obsazení vévodí Danny Glover coby zapálený a ke všemu odhodlaný polda Mike Harrigan či Gary Busey coby vychytrale vychcaný chlapík s jedním převratným nápadem. Děj má grády a napětí od začátku až do konce. Spousta scén je fenomenálních a pro mě také nezapomenutelných. Epochální finále mě vždycky dostane. Velkolepá historická sbírka Predátořích trofejí, postupně se objevující parta Predátorů či dárek pro Harrigana. Hudební stránka zůstává nezměněna, navíc je posílena o pár nových tónů. Mezi tím sálajícím dusným horkem, prolitou krví, akcí a vystřílenými kulkami, je také velký prostor věnován vychytaným hláškám. "Vy toho parchanta nechcete zabít, chcete ho zmrazit!", "Kruci, zas ta vejška!", "Pro tebe." - "1715..." - "Dobrý lov..." ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Predator v centre Los Angeles namiesto lesnej dzungle mi nevadil, skor naopak, myslel som, ze to bude rovnako zaujimave, ako jednotka, ale zial Stephen Hopkins pokazil hlavne tu prvu hodinu. Na zaciatku filmu mi to pripominalo styl Verhoevenovho ROBOCOPA (1987) - gang rozbijajuci vsetko v uliciach mal väcsiu moc ako samotni policajti a okrem tam boli aj zostrihy zo spravodajstva, ktore Verhoven rad pouzival vo viacerych svojich filmoch. Okrem toho neviem, co viedlo Arnolda odmietnut ulohu v tomto filme, bol by aspon viac zabavny, ale na druhej strane druha hodinka spolocneho boja Garyho Buseya s Dannym Gloverom stala za to a preto mu davam 70%. Uz len kvoli tej druhej hodinke si druheho Predatora rad obcas zopakujem. _________ Kevin Peter Hall - (Predátor) +++ Danny Glover - (Mike Harrigan) +++ Gary Busey - (Peter Keyes) +++ Bill Paxton - (Jerry Lambert) +++ Maria Conchita Alonso - (Leona Cantrell) +++ Adam Baldwin - (Garber) +++ Produkcia: Joel Silver +++ ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Predátor 2 je typickým příkladem nešvaru druhých dílů, který se ujal jiný režisér. Legendární jedničku snad ani nebylo v tomto složení možné kvalitativně dostihnout, své kvality však na rozdíl od různých crossoverů a spin-offů plnohodnotný druhý díl má. Permanentně zpocený Danny Glover sice nemá na rozdíl od Dutche k dispozici džungli zelenou, nýbrž městskou, ale je to asi tak lepší, protože podruhé a v horším podání by se na Predátorův pralesní lov už z principu koukat asi nemělo smysl (viz rebooty, ač je mam celkem rád). Jak jsem již řekl, kvalit McTiernanovy jedničky film nedosahuje, ale koukat se na to dá...70% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Žádná akční bomba, nýbrž jen poctivě odvedené řemeslo, které nedělá nedostižné jedničce žádnou velkou ostudu. Městské prostředí sice nenabízí tolik možností pro budování husté atmosféry jako neproniknutelná džungle, ale pro kvalitního scénáristu a režiséra je to skvělá výchozí pozice pro jednoduchý příběh, hromady mrtvol a ještě více vystřílených zásobníků, což tvořilo ostatně důležitou součást i v prvním díle. A byť je na první pohled znát, že je to druhý díl a všechno je tu hráno strašně na doraz a na efekt, reřisér Hopkins si jde za svým a za hodinu a půl nám naservíruje slušnou porci nenáročné akční zábavy, kterou podtrhuje skvělá hudba Alana Silvestriho a sympaťák Danny Glover. Škoda jen toho chaotického střihu a výpravy, ale to už bychom asi chtěli až moc.. 3,5* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nezastavíš, co nejde zastavit. Nezabiješ, co nejde zabít. Neuvidíš oči ďáblovy, dokud si pro tebe nepřijde ..... Už úvodní 10ti minutovka říká, že nemám očekávat atmosférickou brnkačku na nervy, ale 100% akční BÉČKO. Drogové gangy, voodoo, drsní policajti, krev a PREDÁTOŘI. Film o policajtech vybočující z řady jen díky Predátorům. Ve druhý půlce občas nuda, ale jestli se vám to nelíbilo, nebojte se, JEŠTĚ DOSTANETE ŠANCI! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět, že druhej kdo sejmul Predátora nebyl vetřelec, ale D.Glover. 2.) Nevěděl jsem, že i Predátoři mají nádherné smrtící hračky. 3.) Nevím co dělat, když chce doktor vzorek sperma, stolice a moči. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (108)

Zajímavosti (58)

  • Kaskadér Henry Kingi, který hrál v prvním Predátorovi (1987) jednoho z vojáků, si v tomto díle zahrál postavu El Scorpia. (Fenk)
  • Jedním z důvodů, proč v Predátorovi 2 nehrál Arnold Schwarzenegger, který hrál hlavní roli Dutche v jedničce, je ten, že studio Fox mělo omezený rozpočet a nechtělo hercovi zaplatit dodatečných 250 tisíc amerických dolarů. Tehdejší šéf studia Joe Roth prostě řekl: „Přes tohle vlak nejede.“ Po letech tyto zákulisní informace prozradil producent John Davis. (Posheidon)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama