Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Elly Conway (Bryce Dallas Howard) se proslavila sérií románů o tajném agentovi jménem Argylle (Henry Cavill), který kráčí ve stopách Jamese Bonda a zachraňuje lidstvo před šílenci všeho druhu. Příběh její poslední knížky líčí jeho souboj s mocným syndikátem, který plánuje ovládnutí celého světa. Detaily celé zápletky se až pozoruhodně shodují s plány, jež chystá realizovat skutečné zločinecké uskupení. A to se musí rozhodnout, co s Elly udělat. Je to jen náhoda, nebo spolupracuje s někým dobře informovaným? Bude ji stačit vyslechnout? Nebo se má rovnou zlikvidovat? Je jasné, že spisovatelčin velmi poklidný život na idylické samotě, kde jí dělá společnost jen kocour Alfie, právě skončil. Ocitne se na šíleném kolotoči, který nemá šanci zastavit ani zpomalit. Naštěstí se v jejím životě objeví „špión, který hraje za ty dobré“ (Sam Rockwell) a stejně jako Argylle v jejích románech jí pomáhá přežít. Jenže skutečný život bývá často mnohem komplikovanější než příběhy knížek. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 8

Recenze (232)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn a jeho noví Kingsmani pro celou rodinu. Argylle od první minuty nezapře své tvůrce ale po prvních deseti minutách divák pochopí, že tentokrát to bude jiné a bohužel i horší. Argylle je poctou i výsměchem starým špionážním filmům a Bondovkám se špetkou Honby za diamantem. Je to svižné, neustále se něco děje, cestuje se z místa na místo a dokonce jsou zde minimálně 2 zásadní zvraty, které film posouvají jinam a vysvětlují tím nějaké logické lapsy. Hlavní problém Argyllle je v tom, že nemá žádné high life momenty, které od Vaughna všichni očekávají. To je znát hlavně u akčních scén, které jsou bez explicitního násilí (PG-13) a hlavně znatelně upravené pomocí CGI (v reálném světě z Bryce Dallas Howardové prostě akční hrdinku neuděláte). Argylle je tak nenáročnou a pohodovou zábavou, která i přes přepálenou stopáž nenudí ale nikdy si divák neřekne wow a postačí mu, vidět to na VOD v pátek večer. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Britská elegancia spojená takmer až s kaufmanovským meta prístupom nemôže fungovať na každého a ani na každého nefungovala. Na mňa fungovala do momentu, kedy som si uvedomil, že film sa zbytočne tiahne a keď má nasledovať finále, nasleduje iba prvé, potom druhé a nakoniec tretie, aby nasledoval dovetok prvý a potom dovetok druhý, aby sme si nemysleli, že osem zvratov snáď Vaughnovi a Fuchsovi stačia. Nakoniec sa bohužiaľ išlo v tomto smere cez čiaru, pričom pri zvrate číslo jedna (myslím toho, ktorý sme nepoznali z propagácie filmu) až povedzme tri som si hovoril, že sa hrá na moju nôtu. Potešil odkaz na Manchurianského kandidáta, avšak vďaka spomínaným dramaturgickým problémom sa k Argylle vracať nebudem. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další úlet ve stylu Kingsmana nebo alespoň nadstandartní zábavu z dílny Vaughna, který mě zatím většinou jeho věcí dostal, ale tohle je teda blbina na všech frontách a čím víc o tom přemýšlím, tím víc negativ nalézám. Jediné, co zde totiž mohu naplno pochválit, je technická a vizuální stránka filmu, která diváka (naštěstí) ničím vyloženě nesere, plus hlavní neokoukaná tvář sympatické B. D. Howard. Zbytek ovšem rozhodně díru do světa neudělá a je to špatný pokus o naprosto NESMYSLNÝ mix žánrů, kdy zpočátku se film tváří jako akční spy movie, ale postupně se přehoupne do velmi nefunkční komediální roviny, ve které párkrát vykouzlí úsměv, ale nevyvolá smích ani jednou, načež se ke konci překotí i do vyslovené parodie (bruslení na ropě, dýmová akce…), díky které už mou pozornost ztratil úplně. Stejně tak herecká esa jsou pěkný clickbait, jelikož Cavill ve filmu doslova ani nehraje a je zde jen v pár vteřinách a další jména jako Samuel L. Jackson, Dua Lipa nebo John Cena jsou na tom úplně stejně a déle jak pár záběrů se zde taky neohřejí. Jediné, co mne vyloženě bavilo, byla první svižná polovina a následný obrovský twist, kterému musím uznat dostatečný moment překvapení, ale od té doby to celé jde hodně z kopce a film se šíleně plácá někde mezi odbytou a nudnou akcí a nevtipným humorem a když už neví, kam dál, přijde poslední hřebík do rakve v podobě už zmíněné “parodie na finále”, která je skvělou ukázkou, jak se to nemá dělat. Zklamání cítím obrovské, protože jsem se těšil na kombo Rkové akce a božího humoru ve stylu Kingsmana, ale tady nemám vůbec, co ocenit. Těžká bída. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Po vzoru Bolševize začal už i zlodějský kokotporát, bez skrupulí prodávající židopředražené i-plečky snobským kokotům a instadementům, za každou cenu plnit obsah hovny a pícninami pro hovada. Na což teď zjevně vysolil tak brutální ranec, že mu mamonářsky neodolal ani až dosud naprosto svěží, originální a veskrze potěšující Matouš, naprudko se zaprodal, spláchl své dosavadní sqělé renomé do hajzlu a namísto nějakého svého inventivního scénáře se uvolil zaudiovizualizovat pro červivé jablečňáky, slaboduché smíšky a otylé chovatelky koček za zenitem veskrze nudný, hloupý, plagiátorský a řádně klišovitý popsaný hajzlpapír nějakého druhořadého neumětela, jenž patrně, když zrovna prstem namočeným v nutelle a s přikousnutým jazykem nenaplňuje své „scénáristické“ ambice, permanentně rozkuřuje nějakého hrabivého pohrobka Štefana Práceho. Jinak si tu oligofrenní hrůzu prostě nedovedu vysvětlit. Až podezřívám Matouše, jestli náhodou nezačal prcat Madonu, protože se s ním náhle kariérně děje přesně to, co tenkrát s Gejem Ryčím, a tento jeho počin nápadně připomíná ultražinantní pičočalamádu Muž ze Strýce se stejně prkenným a homonakadeřeným Jindrou Clavinem, jemuž tentokrát místo korektně a spravedlivě kancelačně zkulturněného fuj fuj lidožrouta Arnýho Kladiva neméně děsivě kunduje krajně nesympatická neherecká protekční prasnice Brysa, která se od posledního Juráče konečně vyžrala až na porážkovou váhu. No nejedna masitá tvář veskrze vkusné kompulzivní hospodyňky se základním vzděláním si u toho dozajista slastně zachrochtá při žehlení. Matouši, okamžitě ho z té rozkládající se botoxmrtvoly vytáhni a vrať se!!! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi před dnešním zážitkem někdo z oka v oko tvrdil, že by mě mohl Matthew Vaughn svým filmem zklamat, obratem by se dočkal potupného výsměchu. No, po dnešku už nic takového neplatí, protože tohle byla fakt bída. V mnoha ohledech. Scénář byl tak zoufale mizerný, že jaksi nedokážu pochopit, proč do něčeho takového MM vůbec šel. Tedy, pochopit do dokážu, ale fakt mu ty prachy stály za to? Asi ano. Zpočátku jsem měl silný dojem, že jde o vykrádačku Le Magnifique, přičemž jsem jasně cítil, že mě francouzská verze bavila mnohem víc, jak se ale s postupujícím dějem ukázalo, sledovali tvůrci odlišnou stopu, což by mohlo být fajn, pokud bych se u snímku dokázal bavit. Jenže ve všem tom digibordelu a u vesměs nepřesvědčivých hereckých výkonů (s výjimkou Sama Rockwella, ale ten to sám vytrhnout nemohl) jsem tu zábavu jaksi nedokázal najít. A představitelka hlavní role pro mě byla dalším problémem. Nejsem fanda rachitických modelek, ale obsadit do role terénní agentky ženu s náběhem na Droběnu nebyl podle mého názoru šťastný nápad. Upřímně; vrtulník bych s ní nechtěl dělat ani za svých lepších dnů, kdy jsem ještě skákal přes kaluže. Ne, nebyl to pro mě dobrý zážitek a hodnocení plně vystihuje míru mého zklamání. / Poučení: Chceš-li se stát tajným agentem, vycvič si kocoura. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu několikrát zazní píseň „Now And Then“ od The Beatles. Jedná se o píseň hlavní dvojice. Také ji můžeme slyšet jako melodii z hrací skříňky. (B.Wilde)
  • Kocoura Alfieho hraje Chip, což byl v době natáčení rodinný kocour režiséra Matthewa Vaughna. (Claw)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

14.11.2021

Britský herec Henry Cavill v posledních letech o velké role nemá nouzi. Bývalý (nebo stále současný, těžko říct) Superman se například objevil jako záporák po boku Toma Cruise v sérii Mission:… (více)

Reklama

Reklama