Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proudové letadlo Boeing 707 je na své cestě z Atén do Říma a New York City uneseno palestinskými teroristy. Ti požadují, aby je pilot dopravil do Iráku. Zabíjejí cestující jednoho po druhém, dokud nedosáhnou splnění svých požadavků. Mezitím je do akce povolán elitní tým členů výsadkové jednotky vedený majorem McCoyem a plukovníkem Alexanderem, aby zlikvidoval všechny teroristy v letadle včetně těch, kdo jsou do únosu zapojeni. Čeká je nelehký úkol pokusit se znovu získat kontrolu nad letadlem dříve, než teroristé zabijí všechna rukojmí… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (141)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Tu máte deky na noc.“ – „A kde sú postele?“ – „Načo postele? Zajtra aj tak zomriete.“ Tunajší obsah Letnej filmovej školy trafil klinec po hlavičke. Paradoxné ale je, že dramatická línia, hlavne zo začiatku, bola celkom funkčná, akurát postupom času prešla do nudy a posledná polhodina je už klasické chucknorrisovské vyhladzovacie béčko rokov osemdesiatych. Čo nevravím, že je vyslovene zlé, ale oproti tomu ako film začal, je to teda riadny kontrast. 40 % ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris vyhlásil teroristům válku již dávno před 11. zářím a je tvrdý a neúprosný. Co mu také zbývá, když mu velí známý opilec a rváč Lee Marvin a když má v motorce zabudovaný kulomet i spoustu raket. Jednoznačně nejlepší Chuckův film (teda z těch co jsem viděl) s povedeným hudebním motivem Alana Silvestriho. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda brutální akční a válečné filmy ve kterých tečou potoky krve, ale toto bylo uměřené. Chuck své fanoušky nezklamal, i když některé situace byly trochu přes čáru. Byl to jen film, nejde o skutečnost. Film to byl ve svém žánru skvělý, náročný na výpravu a početný kompars. Herecké výkony byly odpovídající i když v tomto případě byly nepodstatné, taky výbuchů a bojových střetů bylo pro milovníky akce dost. Zaujalo mne, že ženy byly v letadle statečnější než muži, i když mezi nimi byli i vojáci. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

14. června 1985 došlo k únosu letu TWA 847 členy hnutí Hizbaláh a Islámský džihád. Šéf Cannon Films Menahem Golan tváří v tvář aktuálním zprávám okamžitě inicioval projekt, který bude o probíhající události pojednávat. Přípravy na natáčení v Izraeli započaly ještě před navrácením posledních rukojmích domů, k němuž došlo 30. června. Výsledný film na jednu stranu zohledňuje jednotlivé peripetie únosu jako segregaci pasažérů s židovsky znějícími jmény, hrdinství německé letušky, propuštění žen a dětí, rozmístění části rukojmích po Bejrútu i ikonické momenty, jež obletěly světová média jako zastřelení jednoho z pasažérů a rozhovor pilota z kokpitu s novináři, během něhož mu terorista drží pistoli u hlavy. V polovině se ale vyprávění zlomí do žánrové fantazie, která namísto vyjednávání, jež ve skutečnosti vedla k úspěšnému osvobození rukojmích, situaci řeší bombastickým zásahem speciálních jednotek v souladu s tím, jak část veřejnosti tehdy čekala, že bude situace eskalovat. Výsledek tak představuje blouznivý mix křiklavě apelativního dramatu a nabubřelého akčňáku, který sálá nesmlouvavostí, patriotismem a sionismem. Vyprávění nejprve v divácích, prostřednictvím aluzí na holocaust či prvoplánového vyobrazení teroristů jako hysterických bestií, vypěstuje hněv, který následně nechá vyventilovat ve finále, které oplývá až zvrhle požitkářskými záběry likvidace několika teroristických buněk v Bejrútu. Roli bílého rytíře na kulomety a raketami osazeném mechanickém oři přijal nikdo menší než Chuck Norris, který svého času představoval jednu z nejvýdělečnějších hvězd Cannon Films. Právě snímky z produkce Menahema Golana jako Invaze do U. S. A. (Invaze U. S. A., 1985) či série Nezvěstní v boji (Missing in Action, 1984 - 1988) jej z původně řadového představitele bojových filmů pasovaly na vousaté beranidlo konzervativních hodnot Ameriky. [psáno pro LFŠ 2015] ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nikdy sem neměl moc rád Norrise,a i přes spoustu viděnejch filmů v mladym věku ho teď považuju za docela babralskýho herce????.Studio cannon a jeho producenti G+M maj širokou paletu udělanejch filmů,ovšem povětšinou dost bídný kvality.Delta force je slušně obsazený,výbuchy a všechny efekty nevypadaj uměle,ani příběh neni úplně blbej,ale těch chyb.Tuny nesmyslů,a do toho Norris,dřevo bez špetky charismatu,tvaří se při boji stejně jako na hajzlu.Slabota za dvě.40%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se ve městech Jeruzalém, Tel Aviv, Haifa a Beerševa v Izraeli, v Athénách v Řecku a Washingtonu v USA. (Cheeker)
  • Posledný film Lee Marvina. (m.a.t.o.)
  • V Norsku byl film zkrácen o 8-9 minut, aby získal mírnější rating. (Cheeker)

Reklama

Reklama