Reklama

Reklama

Tom Berenger a Billy Zane jsou pověřeni likvidací šéfů narkomafie. Jenže jejich spolupráce na plnění úkolu zašla příliš daleko... Seržant Thomas Beckett a jeho kolega Richard Miller jsou americkou vládou pověřeni náročným "posláním" v Panamě, kde mají postupně zlikvidovat šéfy drogové mafie, rebelující generály a bývalé žoldnéře CIA. Od svých obětí se však ničím neodlišují a jejich "spolupráce" nakonec vyvrcholí tím, že obrátí zbraně proti sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Co napsat? - snad jen: nandej na sebe dvě kila listí, kilo bahna, půl kila prachu a písku, zalehni na kopečku, a ani se nehni blbečku. Prásk! A je hotovo. Zane i Berenger jsou u mě loser herci, ale tady to ušlo. Jen ten konec je takový umouněný. Chce ho zabít, ten druhý ho pustí. Pak Happy End. A ten trik? Jedna kulka - dva mrtví! Trochu laciné, ne? Nudné to ovšem není a stupidní také ne. Na zabití času to ujde. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vo finále sa Llosovi podarilo diváka rozemočniť, napnúť a vyvolať v ňom katarziu pri likvidácii záporákov. V dobe uvedenia by som možno hodnotil o hviezdu lepšie. Dnes už ale Sniper pôsobi veľmi zošedivelo, chvíľami nudí a hlavne z neho viacej kričia béčkové slabiny, ktorým kraľuje príšerne umelá Changova hudba. Rambovky mali Sylvestra, spád a motívy Jerryho Goldsmitha. Toto je iba ich slabý odvar. ()

Reklama

Pepi74 

všechny recenze uživatele

Film nalezen v knihobudce ale protože jsem zrovna měl nějak náladu tak proč ne? A celkem mě to překvapilo i když se Zane vynořil ze dna oceánu a já ho osobně vůbec nemusím. Berenger se podle mě v uniformě už narodil, pokud hraje něco jiného, vůbec mi v civilu nesedí. Nečekal jsem zázraky a i přes pár očividných chyb v pohodě za čtyři *! ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Llosa v novackovskom pocine netriafa paradoxne vedla v takej rovine, ze by tam mal hrat Doplh alebo Jcvd alebo dalsi odpad. Tom a Bill nie su esa, ale farba dzungle im sedela. A sedela vsetkym. Bez modreho platna, poctivym vrtulnikom, strelou, ba dokonca citit v dialke napatie s neznameho travou pokryteho. Tom aj vo vode vsetko vysvetli a zbytocne sa to nenatahuje ako lamanie prsta. Ostrelovac musel mat dobry namet, ak dal moznost vzniknut dalsim pokracovaniam. ( videne 16.3.2021, Filmplus archiv) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ani na vteřinu jsem neuvěřil, že nesleduji dva průměrné herce, co se v kostýmech a pomalovaní khaki barvičkami producírují v lesíku někde za hotelem. Dělání drážek do kulky nožem či prasátka házející křížek na krku jednoho z elitních sniperů naznačily, čeho jsem svědkem a upřímně si nedovedu představit, kam to v dalších pokračováních mohlo ještě klesnout. Vlastně dovedu, ale nechci to vědět.. Z Llosova tvůrčího trápení zůstane v hlavě jen malůvka Ramba na panamském autobuse a rada, ať člověk nemočí ve stojaté vodě, ale jinak zažijete stejný pocit, jako když máte v zaměřovači na vzdálenost 350 metrů Chucka Norrise, vydechnete, stisknete spoušť a v okamžiku, kdy projektil opouští ústí hlavně, vám on klepe na rameno a ptá se, jestli tohle máte zapotřebí. Cítíte marnost.. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Natáčalo sa od 28. augusta do 18. októbra 1991 v Austrálii a Paname. (m.a.t.o.)
  • Billy Zane se měl původně jmenovat Richard Grieco, ale nakonec se ve filmu jmenuje Richard Miller. (BloodMax)

Reklama

Reklama