Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec přeci jen nic. Nabušené trailery sice slibovaly krásně přepálenou válečnou vřavu, nakonec se však celý děj nelogicky odehrává jen v jednom baráku a jeho přilehlém okolí!. Ano, pár nádherných se zde najde a akční scény opravdu připomínají současné videohry. Jenže všechny ty obrázky byly již v ukázkách a akce je zde na přepálenou stopáž opravdu hooodně málo. Zbývají nám zde tak naprosto dementní postavy, nezajímavý příběh a příšerné vyzdvihování ruských hodnot. Idiota, kterého navíc napadlo celé to zarámovat nesmyslnou story z Japonska, bych poslal za trest do gulagu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

I rozhodl se Báťuška Putin, že si nechá natočit film o bandě sovětských gerojů a nikoli o tom, kterak sám bojuje proti zlým teroristům, nalézá převzácné amfory a zachraňuje divou zvěř. Gerojové jsou chlapíci celkem zábavní, dokonce ani jejich platonická (za celou dobu jsem nepřišel na to, jestli pro některého z nich nebude jen platonickou) láska není moc otravnou postavou, zato rádobyrozpolcený německý důstojník je postava, kterou jsem chtěl vidět zemřít dekapitací pomocí armádní lopatky v první minutě, kdy se objevil. Vlastně by to byl slušný film, nebýt naprosto zbytečného rámce z doby moderní a nehorázně debilních propagandistických keců, ale co jiného čekat, když si filmování poručil sám Putin. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Nie je to veľkovýpravné ako NEPRIATEĽ PRED BRÁNAMI ani také stiesňujúce ako nemecký STALINGRAD. Ale mne sa páčilo práve to pompézne poňatie drobného príbehu boja o jeden barák. Akčné scény sú po vizuálnej stránke úžasné a živočíšne. Dramaturgia rozprávania príbehu je trochu nezvyčajná, ale určite ide o vyváženejší film než bol ADMIRÁL... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že Bondarčuk připravuje film s názvem Stalingrad, mé očekávání se při vzpomínce na 9. rotu vzneslo do oblak rychlostí rekordního stroje P-42. Takřka stejnou rychlostí však zase pokleslo, když jsem uviděl první ukázku. A obavy se v celé stopáži potvrdily v celé šíři. Doufal jsem v něco podobně vypiplaného a přitom zemitého jako Brestská pevnost. Bohužel to vizuálem připomíná spíš umělotiny typu 300. Neměl jsem pocit, že vidím Stalingrad, ale jen kulisy zabalené do virtuálního světa. Doprovázeno zpomalenými záběry, stylizovanou špínou i krví. Příběh sám není také kdovíco a když mám chuť v ruském válečném filmu ze Stalingradu fandit německému kapitánovi, je něco špatně. Tedy nemám nic proti tomu ukazovat obě strany polidštěně. Ne nadarmo mám velmi rád Most u Remagenu, kde Němci nepůsobí jako prvoplánové bestie (tedy většina z nich), ale tady je to spíš tím, že Rusové ve filmu jsou jen chabě načrtnutí, zatímco kapitán Kan působí o dost propracovaněji. Škoda, film o nejsurovější a nejzoufalejší bitvě dějin si na skutečně pořádné filmové zpracování ještě počká. Chtělo by to rozmáchlost Ozerovova Osvobození, zemitost Brestské pevnosti, napětí soubojů mezi Zajcevem a Königem z Nepřítele před branami a německý pohled jako v ve Stalingradu německém. Smutné je, že Rusové na to očividně mají, ale rozhodli se spíš pro uhlazený vizuál pro současného diváka. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nebylo to úplně zlé. Snímek ukazuje spíše než velkolepé boje, menší bitvy a ani těch tam není moc. Raději se věnuje dvěma domům, kde v jednom je pár chlapů, kteří bojují za matku Rus a ve druhém se nachází Německá přesila. Poukazuje na to, jak asi vypadali souboje tělo na tělo a doslova ulici o ulici. Jelikož je film z Ruska je potřeba očekávat heroickou hudbu - která není vůbec špatná - patriotismus a také menší nadsázku. Uvidíte zde lásku, důstojnost, hrdinství a to, co dokáže jedinec. Herecké výkony nejsou špatné, jen postavy nejsou dle mého gusta úplně dobře napsané. Co se týče vizuálu tak ten je dobře provedený, jen těch zpomalovaček by mohlo býti méně. No, dávám sice tři hvězdičky, ale procentuálně bych tomu dal 65%. což není tak zlé a pokud se zajímáte o toto období, nebo jen máte rádi tyto filmy, šanci si to určitě zaslouží. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Film byl natočen ve 3D na digitální kamery Red Epic v rozlišení 5K. (Hawaj)
  • Dom vo filme je podľa legendárneho Pavlovho domu v Stalingrade a podľa jeho histórie. (odmocnina)
  • Nemecký herec Til Schweiger odmietol rolu vo filme, pretože nechcel stvárniť dôstojníka nacistického Nemecka. (sashazv)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama