Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nejsem až zas takový Potterhead, abych se na film těšil jak malé dítě a na to, jak jsem byl zezačátku skeptický, že půjde jen o emoční ždímání diváka bez jakékoli přidané hodnoty zkrátka jen aby po letech oživili HP koncept, nakonec jde o přesný opak a dokument překvapivě přináší velkou přidanou hodnotu! Kromě zmíněné nostalgie se totiž dozvídáme mnoho informací ze zákulisí, herecké začátky hlavního tria a záběry z jejch nacvičování, dále vidíme hromadu zábavných momentů z natáčení, postoje jednotlivých režisérů ke svému dílu i k dalším dílům od jiných tvůrců a jsme přímo vtaženi do atmosféry, která tehdy panovala při natáčení. Výsledek působí velmi nenásilně a šikovně a odkrývá mnoho informací, vzájemných vztahů a názorů nebo i toho, co obnáší hrát Voldemorta. Zkrátka a jednoduše jsem se dobře bavil a nečekal jsem, že půjde o tak dobrou přehlídku celého HP po 20 letech. Vůbec bych se toho nebál a šel do toho, ať už jste, nebo nejste Potter fan - tento dokument totiž celkovou myšlenku filmu ještě umocní tím, že nám nastíní, jak precizně a pečlivě bylo voleno nad veškerou gradující “strašidelností” v rámci jednotlivých dílů a jak se celý koncept vypracoval od dětského filmu k završení nejslavnějšího univerza v historii filmu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo vždy, keď o tom hovoríš, to znie ako horor?“ Po minuloročných Priateľoch ďalší skvelý a dojemný „návrat“. Na prvej potterovke som bol v kine. Bol to absolútny trhák aj v našom meste. Dodnes si pamätám, ako ľudia stáli frontu na lístky, vrátane mňa samozrejme. Už behom prvých sekúnd „návratu“ mi nebezpečne zvlhli oči. Vravel som si, že ak to takto bude pokračovať aj zvyšných 95 minút, asi to neprežijem. Našťastie, postupne sa situácia znormalizovala a prišla rada i na spoľahlivé vtipné historky z natáčania. „Problém“ bol v tom, že aj zdanlivo obyčajné veci, ako napríklad spoločné scény brutálne bradatého (!) Daniela Radcliffea a výstredného (?) Garyho Oldmana, majú obrovskú tendenciu doháňať fanúšika k slzám. Ku koncu už je to vyložene doják, díky Emma, toto máš u mňa. Dokonca som sa dozvedel pár vecí, ktoré som nevedel (vzťah Emmy Watson a Toma Feltona). Svoje robia aj archívne zábery, či už pokazené zábery alebo scény z kastingov. Pasáž „in memoriam“ je síce krátka, napriek tomu funguje spoľahlivo. Chýbali mi niektorí herci (Brendan Gleeson, Michael Gambon, Kenneth Branagh alebo David Thewlis, ktorého som mal v sérii snáď ešte radšej, ako Oldmana a to už je naozaj čo povedať). Čiastočne ma sklamalo, že nemali spoločné scény herci, ktorí kebyže ich dostanú, mohlo to byť pozoruhodné (Felton a Radcliffe, Watson a Felton). A rozhodne bolo treba aspoň sa obtrieť o tému nadviazania na pôvodnú sériu, lebo si myslím, že nielenže to má gigantický potenciál, ale to skôr alebo neskôr stopercentne vznikne (a už teraz sa na to veľmi teším). Napriek tomu pre fanúšikov absolútna povinnosť. ()

Reklama

Doldus 

všechny recenze uživatele

Nejsem až tak horlivý fanoušek série ani předlohy, nicméně nepřizvat Jo bylo trochu divné i mně. A možná, že jsem cynik, pesimista či rovnou edgelord, ale některé srdceryvné výstupy (zejména ústřední herecké trojice) mi přišly trochu přehnané či na sílu. Naštěstí to zachraňovali navrátivší se herci vedlejších postav, z nichž nejvíc mi učarovali Jason Isaacs, Helena Bonham Carter či legendární Ralph Fiennes. Hezká byla i vzpomínka na již zesnulé, která byla zpracována s citem a úctou. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání: kvalitní výroční "making of", dojemný setkání a vzpomínání tvůrců potterovské série. Konverzace působí vřele a nestrojený, a la potkají se staří známí, je fajn vidět zase pár z oblíbených lokací. / Nechal jsem to být při dívání a hodnocení, ALE rád bych zde napsal, že jako fanouška knížek, zastánce rozumu & otevřené diskuze mě opravdu velmi mrzí kauza JK Rowling (x) - jak se k autorce předlohy zachoval zástup twitterových ideologů (...) a mnohá média, načež i srabsky velká studia a vůbec celý tým, který se podílel na realizaci filmů a kasuje díky ní ultimátní $$$. Alespoň tu s ní bylo pár vstupů ze starších interview, ale prostě nevděk a ostuda, smutná vizitka naší doby. Ať už je to s její absencí jakkoli (nechtěla tam být, proč asi...), Return to Hogwarts je bez účasti autorky Harry Pottera trapas a převeliká škoda. / A jste-li snad sami v davu tupých ovcí, co ji vytrvale osočují z anti-trans a dalších špatných postojů, důrazně doporučuji přečíst si její vlastní vyjádření nijak vytržená z kontextu a zhoubně přežvýkaná zápaďáckou woke levicí :) (!!) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kdo tady krájí tu cibuli? Nejsem Potterhead, fakt ne, sice jsem v docela správném věku a ságu jsem prožíval jak knižní tak i filmovou průběžně jak postupně vycházela, ale všechno jsem je bral s rezervou, a vyloženě nadšený byl jen snad jen ze dvou dílů... ale stejně tohle setkání po letech je podané tak mile, že dokáže dojmout. A vzbudit touhu si tu sérii dát hned celou znovu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Na jedné fotce můžeme vidět holčičku, jak sedí u stolu a má na sobě čelenku Minnie Mause. Původně mělo jít o Emmu Watson (Hermiona Grangerová). Ve skutečnosti se ale jedná o Emmu Roberts, neteř Julie Roberts. Na chybu začali fanoušci na sociálních sítích upozorňovat. Na Instagramu Emma Watson tuto fotku sdílela a dodala k ní: „Já jsem nebyla takhle roztomilá.“ Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • V jednom záběru vidíme vedle sebe sedět Jamese Phelpse a Olivera Phelpse. Tvůrci dokumentu jim však v popisku prohodili jména. Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)

Reklama

Reklama