Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V snahe pokračovať v úspechu komédií z roku 1994 Jim po neúspechu až príliš nekorektného Cable Guya nakrútil jeho presný opak. Klamár, Klamár je síce excentrická komédia (je tu asi najviac grimás na minútu v Carreyho filmografii), ale zároveň až príliš priamočiaro rodinná a nekonfliktná. Chýbajú tu odvážnejšie okamihy a prekvapujúcejší dej. Každopádne je to skvelá séria gagov s výbornou atmosférou 90tych rokov a s Jimom Carreym na vrchole slávy. Ale kvalitou je to jeden z jeho tých slabších zárezov... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem Jima Carreyho vždycky měl rád a jeho filmy vyhledával. Tento kousek mi však dlouho unikal. Znal jsem ho spíše jako komediálního herce, ale on zvládne i vážné role. Jeho všestranost obdivuji. Liar, liar sice není ten případ, na druhou stranu se jedná o asi nejvíc střeštěný film, co jsem od něj viděl. Občas to už sice přehání a v některých scénách zachází až do absurdna, vesměs jsem se ale nahlas smál. Samozřejmě ne každému to sedne, ale když se nad tím člověk povznese, čeká ho hora zábavy a vtipných grimas, které má Carrey v malíku...80% ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Lhář, lhář by byl jen obyčejnou komedií o tradičních hodnotách, kde pravidelně hraje jímavá hudba u rodinných scén, kdy se má člověk dojmout a člověk by u toho umíral. Naštěstí ale hraje hlavní roli Jim Carrey, který celý film přetáhne pod svůj diktát grimas, šíleného humoru a ze svého právníka udělá takového maniaka, že i závěrečná scéna na letišti vlastně dává smysl. Je fakt skvělý mít v rodinné komedii tak dobrýho herce, který umí i v hloupé scéně předávání dítěte dávat výrazem tváře najevo, jak je hlavní postava otrávená a co si myslí a tím pobavit i skeptičtější cyničtější diváky. Kdysi jsem film viděl s otřesným dabingem, kde někoho napadlo nahradit Carreyho hlas Dejdarem a už jsem neměl potřebu po příšerném dojmu vidět jinak obyčejnou komedii znova, naštěstí jsem po letech natrefil na originál a vše odpuštěno. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jima Carreyho mám prostě rád a jeho humor mě baví. Pitvoření, k němuž se dovedl ve svých komediích vybičovat, je prostě jedinečné a nikdo jiný takový prostě není. Jeho gumový obličej baví, navíc tady je docela dobře podáno i to morální, které je pointou celého filmu. Některé gagy vás prostě odrovnají. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajn komédia s príbehom šitá na mieru hereckému výkonu Jima Carreyho, ktorý zo seba opäť vydáva maximum. Zo začiatku pohodový film, kde sleduje ako si advokát Fletcher Reed (Jim Carrey) žije tým že klame. Dovtedy kým si jeho syn na svoje piate narodeniny nezaželá, že je ho tatko nebude klamať (áno, to už je ten žáner fantasy). A vtedy začína herecký koncert Jima Carreyho, ktorý je fakt blázon a povedal by som, že si to doslova užíva. Aj keď sú niektoré jeho scény až trápne, tak film s toho vie vyťažiť plus. Taká drobnosť na okraj: Hudba Johna Debneyho je fajn, ale pod theme music je podpísaný aj tak lepší James Newton Howard. Pre mňa jeden s tých lepších Jimových bláznivých filmov. 85% - 4* ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 45 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii od 8. července do 18. října 1996. (Terva)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama