Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nová mise, noví nepřátelé, nové milenky! James Bond se vrací... Nečekaný úspěch prvního filmu s Jamesem Bondem (Dr. No z roku 1962) měl za následek takřka okamžité volné pokračování. V příběhu Srdečné pozdravy z Ruska se šarmantní britský agent s číslem 007 (Sean Connery) vydává nikoli do Sovětského svazu, jak by napovídal název, nýbrž do Turecka. V Istanbulu se spojí s pracovnicí ruské ambasády Táňou Romanovovou (Daniela Bianchiová), která chce údajně přeběhnout na Západ a nabízí Britům sovětský šifrovací přístroj Lektor. Bond i jeho nadřízení vědí, že je to past. Avšak zatím netuší, že režii nad událostmi nemá sovětský nepřítel, nýbrž mezinárodní zločinecká organizace, vedená nepolapitelným šéfem Blofeldem. Celou akci pro něj vymyslel a naplánoval geniální československý šachista Kronsteen (Vladek Sheybal), provedením jsou pověřeni zrádná sovětská agentka Klebbová (Lotte Lenyaová) a všehoschopný zabiják Grant (Robert Shaw). Blofeldovým cílem je poštvat obě světové velmoci do války a po jejich vzájemném oslabení se chopit světové nadvlády. A zabít Jamese Bonda... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (478)

Nin 

všechny recenze uživatele

Bond se nám pěkně rozjíždí. Tahle bondovka je slušně sexualizovaná, až to místy připomíná nějakou erotickou komedii. Máme tu například dvě spoře oděné romky hádající se o chlapa, twerkující bříšní tanečníci a ruskou agentku Romanovovou, která se brzy stane oddanou milenkou drsňáckého Bonda. Film je spíš pro pány. Kromě až uslintaných fantazií tu máme fajn cestování (Istanbul, Orient Express...) doplněnou o fajn špionáž. Poprvé se zde objeví sympatický dědeček Q a s ním i pěkné bondovské hračky. Pobaví i vedlejší padouch, československý mistr šachu "Kronsteen" (pro ještě větší autenticitu hrán Polákem). From Russia with Love je slušný přírůstek do bondovské série. (7/10) ()

woody 

všechny recenze uživatele

2. bondovka - SPECTRE se na agenta OO7 nakrkla a připravila důmyslnou pomstu za Dr. No. Geniální šachista Kronsteen naplánuje důmyslný plán jak se zbavit "sexistického dinosaura" v čemž mu pomáhají takový poskoci jako Rosa Klebbová, Morzeny (Walter Gottel se později objevil jako generál Gogol - šéf KGB) a hlavně Rudý Grant. Vraždící stroj s vypracovanou muskulturou. Nádherná bond-girl, památná rvačka ve vlaku a skvělý scénář slibují skvělý zážitek. Ale to by tu nesmělo být tolik uňuděných scén - hlavně těch v cikánském táboře. Bylo skvělé, že za rok přišel Guy Hamilton, protože s Youngem by z Bonda zbyla maximálně trilogie. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Akční? Dobrodružnější zábavu bych prožila u sledování Bolka a Lolka jak vyráží do světa. Napětí nula nula nic, maximálně propnu ztuhlé tělo, promnu dolní čelist od téměř nepřetržitého zívání s jednou pauzou na dámy. Jsem, pravda, trochu víc rozladěná, jelikož s pilotním filmem Dr. No se to skutečně nedá srovnat. Nicméně mám pro Seana Conneryho, jako Jamese Bonda, slabost. Byl tehdy a je i dnes opravdu charismatický chlap a hrát umí. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 2 - Sean Connery zde dokazuje, že právě on je tím pravým agentem Jejího Veličenstva - Bondem, Jamesem Bondem - který má právo nosit označení 007. Vdechnul mu život, dal mu podobu a ukázal, jak má správný špión vypadat. Ostatní představitelé už jen dobře či hůř pokračovali, resp. pokračují (díky za to) v započatém díle. Srdečné pozdravy z Ruska obsahují mnoho úžasných hlášek, z nichž jedna je lepší než ta druhá. Connery vyšperkovává svoji postavu, působí jedinečně a činí tento film geniálním a pěti hvězdičkovým dílem série. Zápletka, Bond girl, záporáci, hračky pana Q, hudba a v neposlední řadě také prostředí, to jsou důvody, proč neváhám a hodnotím čistokrevným a plným počtem. Od té doby jsem se k žádné neotočil zády. :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vybočující příspěvek do britských filmových korunovačních klenotů, který přináší hromadu rozporů. Pro někoho je právě tenhle pozdrav podobou Bonda, kterou by chtěl vídat častěji a uznávám, že tuhý souboj s chladným špionským protipólem patří k tomu nejlepšímu, co šedesátkové výlety mohly nabídnout. Dívat se na něj ale se zpožděním šesti dekád je místy utrpení, protože vlakové druhé polovině předchází katastrofální polovina první. V ní se vedou prázdné dialogy, řetězí se epizodické scénky a odpůrci sexistické tváře 007 mají žně. Vysoko postavená ženská protivnice je vykreslena jako šeredná krabice, za záchranu skupiny je hlavní hrdina odměněn tím, že mu jsou chtě nechtě nabídnuty dvě ženy z místní komunity a vůbec je spousta věcí poplatná době takovým způsobem, že se mi úsměv křiví zbytečně často. Sám Connery pak samozřejmě hraje se šarmem sobě vlastním, ale tentokrát málem nestačilo ani to. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (60)

  • V románové předloze od Iana Fleminga se šifrovací stroj Lektor jmenoval Spectortvůrci filmu ho ale přejmenovali, aby se název divákům nepletl s organizací Spectre. (ČSFD)
  • Natáčelo se ve skutečném Orient Expressu. (džanik)

Související novinky

Nový Bond bude mít nejdelší prolog

Nový Bond bude mít nejdelší prolog

24.02.2020

Jedna z dlouhotrvajících tradic bondovské série jsou jejich otevírací sekvence, resp. prology. První takové intro se objevilo v Srdečných pozdravech z Ruska z roku 1963 a od té doby doprovázelo každý… (více)

Reklama

Reklama