Reklama

Reklama

Policejní detektiv Danny Rourke (Ben Affleck) obdrží telefonát o probíhající loupeži. Po příjezdu na místo ho čeká šok - v bance narazí na stopu, která by mohla vést k objevení jeho dávno ztracené dcery. Během loupeže navíc dojde k nevysvětlitelnému ohnutí reality. Oba případy spojuje postava tajemného hypnotika (William Fichtner), který údajně dokáže silou mysli přimět ostatní lidi vnímat verzi světa, která neexistuje. Detektiv Rourke, odhodlaný najít svou zmizelou dceru, pronásleduje pachatele, který ho donutí zpochybnit realitu svého světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (161)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Když vypadl do světa první trailer, viděl jsem potenciál pro další mindfuckovou lahůdku, kdy to lámání divákovy mysli opravdu záměrně vyhledávám. Bohužel Robert Rodriguez je z těch režisérů, co dokáží spatlat snesitelný film pouze ve spolupráci s jinými - viz kousky, na kterých dělal s Quentinem Tarantinem. Tady velmi rychle zahrabal pod koberec vizi koukatelného mysteriózního thrilleru, v němž nedává smysl vůbec nic, ani na začátku, ani na konci. A chudák Ben Affleck má furt ambice věnovat se řádné filmařině. Kdybych neměl v letadle omezený výběr filmů, vůbec po tomhle nesahám. [viděno v ORYX ONE 16.8.2023] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní skokan Robert Rodriguez nám vyjma andělské Ality moc radosti za poslední dvě dekády nepřinesl. Jeho hravost a svěžest jsou tytam, teď sice přispěchal s dospělejším tématem, ale baví jen velmi poskrovnu. Bručoun Ben Affleck ještě (logicky) nerozdýchal, že mu nedávno unesli milovanou dcerku, teď zkušený polda zabrání přepadení banky a zároveň po setkání s tajemným hypnotikem zjišťuje skutečnosti, které by mu dceru mohly přivézt zpět. Navíc mu pomáhá vědma Alice Braga, která ale… no, ono je to vlastně úplně jedno. Kriminálka s lehce mysteriózním přesahem nás chvíli mate a napíná, pak navíc přinese nějaký ten zvrat, je to ovšem už v době, kdy jsem měl za sebou pár uzívaných momentů. Děr v závěru přibývá, nedostaví se ani béčková zábavnost, takže ty tři hvězdy jsou hodně hubené. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Loupilo se tady z filmů jako třeba Scanners, Výplata, Total recall, Hra, Reminiscence, Počátek... . Přesto není výsledek vysloveně přeplácaný, jen....divně neoriginální. Navíc jde jen o náznaky, takže nic z kvalit těchto předobrazů, se do Hypnoticu nepřeneslo. Pro fanoušky Rodrigueze asi dostačující, ale tím já nejsem, takže... . S výjimkou Sin City a Planety teror, ode mě dostával max. 3*. A teď to nebude jiné. Přitom první půle filmu byla zajímavá a dostatečně vtahující. Jenže ta druhá byla o to víc hloupá, skoro směšná, vizuálně odfláknutá... . Kdepak, na tohle jméno mě už nikdo nenaláká. Závěr ve mě tou nadrzlou stupiditou stále rezonuje, takže zaokrouhlím dolů. PS: definitivní konec přijde až s titulky....a dělá si vrátka pro pokračování.... . ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I když tvůrci poněkud přestřelili možnosti posthypnotické sugesce, i když totálně překopali způsob jejího fungování, i když z "hypnotiků" (česky hypnotizérů) udělali spíš telepaty a la Profesor X z X-Men, i když jsem se ve všech těch twistech ke konci už pomalu ztrácel, i když je tedy celý tenhle film z jistého úhlu pohledu kolosální chujovina, nemůžu si pomoct, ale bavil mě, tenhle žánr mám rád. A ve dvanácti bych z něho byl paf. Navíc Ben mi nevadí a Alice byla hezká skoro jako její teta. Sakra četl jsem jako kluk nějakou sci-fi nebo horrorovou povídku, kde se s hypnotickou sugescí pracovalo a pamatuju si, že spouštěcí heslo pro zhypnotizovanou "oběť" v ní znělo "afghánský banánový stánek", ale už si zaboha nevzpomenu, jak se to a kdo to... A google mlčí :( ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Viděno v kině. Trailer na tento film mě docela zaujal, tak jsem nakonec na to vyrazil. Dle hodnocení to lidi asi moc nechytne, ale já se při sledování krásně bavil! Krátká stopáž nebyl problém, mělo to docela vysoké tempo, stále se něco dělo. Hlavu mi to ke konci trochu zamotávalo, ale byl jsem pozorný, a nakonec jsem žádnou otázku ke konci v hlavě neměl. Je pravda, že to mělo na konci hodně zvratů a tvářilo se to hodně chytře a komplikovaně, ale já jsem přesvědčen, že jsem vše podstatné pochopil. Sem tam se zastřílí, máme tu nějakou honičku a hlavně, že je to zábavné atd. Ben Affleck se do této role hodí, bavil mě a o to víc jsem si zde užil Williama Fichtnera a jeho démonické pohledy. Nezklamala ani sympatická Alice Braga. I co se týče hudby, tak to bylo takové dynamické, krásně ladící k svižnému dění ve filmu. Já nevím, mohlo to být třeba velkolepější, delší, ale to bych chtěl asi moc, já odcházel z kina naprosto spokojen! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodne sa malo natáčať v Los Angeles a v celej Kalifornii v roku 2020, všetky miesta boli preskúmané a kulisy boli postavené v Santa Clarita Studios, lenže Covid opatrenia zastavili produkciu a tá sa obnovila sa až nasledujúci rok v Texase. (Arsenal83)
  • V závěrečných titulcích se nachází mezititulková scéna. (fisus)

Reklama

Reklama