Reklama

Reklama

Komediální drama Air od oceňovaného režiséra Bena Afflecka s Mattem Damonem v hlavní roli podnikavého manažera společnosti Nike, Sonnyho Vaccaroa odhaluje neuvěřitelnou spolupráci mezi tehdejším nováčkem Michaelem Jordanem a začínající basketbalovou divizí Nike, která díky značce Air Jordan způsobila revoluci ve světě sportu a současné kultuře. Dojemný příběh sleduje hazardní hru nekonvenčního týmu, který rozhoduje o kariéře a v němž jde o všechno a nekompromisní vizi matky, která zná hodnotu obrovského talentu svého syna, a basketbalového fenoména, jenž se stane nejlepším hráčem všech dob. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (254)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Píšu to téměř pokaždé, nicméně napíšu to i zde. Ben Affleck je mnohem lepší režisér než herec, jelikož právě za kamerou od něj vzejde vždy něco originálního. Výjimkou není ani jeho nejnovější počin jménem Air, kde na první pohled banální látku přetavil ve strhující podívanou, jež zaujme i diváky basketbalu a Michaela Jordana zcela neznalé. Snímek se vyjma precizní režie může rovněž pochlubit i skvělými ústředními hereckými výkony či věrnou dobovou atmosférou, které ještě navíc velmi dopomáhá pečlivě vybraný hudební podkres. Ve finále tedy dostaneme výtečnou filmovou podívanou o lidech, kteří vycítili životní šanci a chopili se jí, takže tvůrcům nakonec i milerádi odpustíte několik hluchých a zbytečných scén. Pokud tedy hledáte nenáročnou filmovou jednohubku na volné odpoledne, Air je přesně tou pravou ingrediencí. Skvělá práce! (Prime Video) „A shoe is just a shoe until someone steps into it.“ ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film o jedné z nejlepších dohod (smluv) mezi Nike a Michaelem Jordanem. Musím říci, že mě film bavil, a to i přesto, že se vlastně jedná pouze o dialogy. Film určitě táhne Matt Damon, jehož postava mi sedla a jenž i v 52 letech zvládá hrát perfektně hlavní role. Ben Affleck byl také fajn, akorát mu udělali příšerný účes. Každopádně postava Matta Damona je úžasná v tom, že dokázala odhadnout potenciál Michaela Jordana a přesvědčit ho, aby podepsal smlouvu s Nike. A vidíme i teď, kdy Michael už 20 let nehraje, že tenisky Air Jorda patří pořád mezi nejprodávanější boty. ()

Reklama

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Do háje co to bylo? Nebudu zde vztyčovat žádná procenta pač to šlo celé mimo mě. Já se těšil na solidní drama se skvělými herci a ono to bylo nudné, otravné, nezáživné, no prostě o hovně! I spoustu nesmyslů tu bylo ohledně těch značek Nike atd. Damon a Affleck apod – nikdo z nich mě nezaujal. No, asi jsem měl špatnou náladu, objektivní to zřejmě není, ale zas po delší době musím dát nezvratný odpad! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Do červených čísiel to dotlačilo akurát tak herecké obsadenie, lebo ako drámu tento snímok príliš vnímať nemožno. Ide totiž o čistú konverzačku, ktorá pomerne neemotívne popisuje príbeh jedného modelu tenisiek. Ja osobne, ale tento námet absolútne chápem, keďže pred pár rokmi som bol ešte celkom slušne prejebaný z ich nakupovania. Až po náhodnom stretnutí so psychológom vo vlaku, som po rokoch konečne pochopil, že mať doma 18 párov "Najkov" v rôznych modeloch, je asi predsa len kokotina, pričom po danej debate som si už hádam aj rok žiadne nekúpil. Sa držím čo? :D :D ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"U Jordanových šéfuje mama..." Keď si prečítate obsah filmu tak si asi poviete, že to bude nuda, no meno režiséra dáva tušiť, že to tak nebude. Príbeh rozhodne nenudí a zaujalo ma ako sa dá natočiť film o M. Jordanovi bez Jordana. Jeho tvár neuvidíme za celý film, je to stále ten o kom sa hovorí a kamera sníma max jeho pozadie. Milovníci 80-tych rokov si prídu na svoje. Množstvo dobrej hudby, odkazov, interiéry či móda, všetko ok. No a kto rád M. Damona, tak ten si ho užije, pretože je takmer v každom zábere a zdá sa, že kvôli roli čosi pribral. Nie je to film, ktorý si budem z láskou opakovane púšťať, ale kvalita tam je a svojich fanúšikov si nájde. Najviac asi tých, čo si nekúpia iné bačkúrky než Nike.... 80%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Film obsahuje na konci 1 scénu navyše. (Arsenal83)
  • V tomto filme sa niekoľkokrát spomína Mel Turpin, keďže v roku 1984 bol považovaný za jedného z najsľubnejších hráčov draftu NBA. V skutočnosti sa jeho kariéra nikdy nerozbehla tak, ako sa očakávalo, a svoj posledný profesionálny zápas odohral v roku 1990. Po chýbajúcich ponukách skončil ako ochrankár a po duševných problémoch si v roku 2010 vzal život vo veku iba 49 rokov. (Arsenal83)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Ben Affleck začal točit svůj nový film

Ben Affleck začal točit svůj nový film

12.06.2022

Minulé pondělí započalo natáčení nového snímku Bena Afflecka (Město, Argo) o tom, jak slavná módní značka Nike v 80. letech uzavřela přelomovou smlouvu s basketbalistou Michaelem Jordanem. Obsazení… (více)

Reklama

Reklama