Reklama

Reklama

Papežův vymítač

  • USA The Pope's Exorcist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (381)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Možná nevěříte v ďábla, ale on věří ve vás. Vymítání, bůh a ďábel jsou můj druhý nejmilejší šálek hned za duchy a démony. Btw dobrého a kvalitního vymítání je jako šafránu a největším problémem jsou vždy herecké výkony. Tady je téměř vše v pořádku. Crowe je naprostý ďábel (promiňte, otče) podává skvělý herecký výkon, jeho mírně ujetý a šibalský kněz nemá chybu, stejně jako jeho Italština (smekám před Crowem i režisérem, že nenechal celý film nudně mluvit všechny anglicky) díky tomu má hned film o další náboj navíc. Dialogové výměny mezi knězem a démonem mají sílu jako prase. Je to napínavé, má to atmosféru, detektivní zápletku a super creepy momenty. Nejsvěžejší horor za hodně dlouhou dobu. Avery si napravil reputaci po bídném Samaritánovi. Směj se ty, jenž nevěříš, v nestřeženém okamžiku i ty jest skončíš v jeho moci. Pecka.80%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V tejto úlohe by som ho nečakal, no Russell Crowe v úlohe vymítača Gabriela Amortha bol perfektný a ani príbeh nebol najhorší. Prostredie filmu, či atmosféra to všetko pekne budovalo hororovú atmosféru, no nemôžem si pomôcť, ale v závere mi to prišlo akési bez šťavy. Chýbalo tomu väčšie napätie, kde by sme sa ja báli trošku o tie postavy. Takže zázrak sa nakoniec sa nekoná, ale dobrý horor na jedno pozretie hej. 65% - 3* ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe ako charizmatický exorcista výborný, kradne si všetku pozornosť pre seba, len mu jaksi nemá kto sekundovať. Vyčnieva od svojich hereckých spoluhráčov až tak, že všetci pôsobia nudne, nevýrazne, ba priam až neviditeľne. Neznamená to, že by napríklad taký Franco Nero hral zle, ono tu len nebolo čo hrať. Celé to stojí a padá na otcovi Gabrielovi, ktorý tu sype jednu hlášku za druhou a je radosť sa na neho pozerať. Ale čo ten zvyšok? Pravda, Asmodeus je trošku ťažký oriešok, ale inak film nemá snahu byť vyložene ambiciózny ani sa vyvarovať rôznym klišé a veciam, ktoré boli v minulosti videné už kvadriliónkrát. Neostáva tak nič iné ako pozerať sa na celkom zručne natočené, ale inak v ničom špeciálne vymetanie diabla. Plusom teda ostáva Russell Crowe, jeho skúter a hudba. Čo je síce postačujúce na dôstojný horor, no už nie tak veľmi na tri hviezdy. Fun fact: Film je inšpirovaný skutočnými zápiskami otca Gabriela Amortha, najhlavnejšieho vatikánskeho exorcistu, ktorý spísal veľké množstvo kníh, pomer fakt/fikcia je však cca 20/80, preto tu ani nenájdete tag "podľa skutočnej udalosti". Ale je zaujímavé to porovnávať a neznamená to, že existencia tohto filmu je nutne na škodu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Just another exorcism movie. Aneb další generický žánrový přírůstek, který naneštěstí vyžvanil veškerý svůj děj a odhalil všechny démon scény už v traileru a vlastně nemá čím oslnit. Russell Crowe je fajn obměna od okoukaných manželů Warrenových a jeho role satirického rebelského kněze je solidní, ale jinak je to prostě zkrátka klasická šablona, která v žádném aspektu nevybočuje. Vizuálně fajn, atmosfericky průměr a řemeslně taky taková střední cesta. Čekal jsem víc. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ne že by to nemělo záblesky zajímavosti. Nicméně se nacházely hlavně v Římě a ve vizuálně naprosto nezajímavých diskuzích ve sklepě a do hlavního příběhu moc neprosákly. Když jsme dostali flashbacky z minulosti a tak, proč se nemohly události z deníku také nějak vizualizovat? Nevinná rodina a její "trable" byly při nejlepším nijaké a při nejhorším stokrát viděná klišé. Konec byl takový... nenaplňující, i když krvavá mladá žena vypadala super. Kolem a kolem škoda a na film už si zítra nevzpomenu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Daniel Zovatto má rád horory, no pochádza z hlboko veriacej rodiny, preto požiadal svojich rodičov o súhlas a názor predtým, ako prevzal úlohu otca Esquibela. (Arsenal83)
  • Na speciálních efektech se podílelo pražské trikové studio UPP. (Amras)

Související novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

26.04.2024

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama