Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Jediné v čom sa Omen II vyrovná s jeho fantastickým predchodcom je opäť geniálna hudba Jerryho Goldsmitha..V iných aspektoch je na tom dvojka o niečo horšie, hoci stále sa jedná o nadpriemerné dielko... Atmosféra nie je taká hustá ako v jednotke, čo môže byť spôsobené mierne rozvláčnym dejom, chcelo by to trochu zostrihať...Samotný Damien síce pôsobí občas nechcene komicky, no celkovo sa jedná o dôstojné pokračovanie hodné mena "Omen"... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Stanley Mann a Mike Hodges. Kamera : Bill Butler a Gilbert Taylor. Hudba : Jerry Goldsmith. Damien získal dvě ceny Motion Picture Sound Editors (střih zvuku - dialogy, střih zvuku - zvukové efekty). Jonathan Scott-Taylor jako Damien Thorn je přesvědčivá osobnost a druhé pokračování je velice povedené. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie pôsobivej jednotky vyznelo trošku menej mrazivo, no stále rovnako akčne. Hudobný podmaz nesklamal, len z malého zimomriavkového Damiana vyrástlo celkom milé utešené stvorenie.pričom jeho tvár na mňa pôsobila skôr nežne ako desivo, čo uberalo na zimomriavkách – to je sná jedna z mála záležitosí, ktorá by sa dalo tomuto kultovému hororu vyčítaťinak znova výborné scenáristické a pútavé spracovanie a hor sa na trojku:) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Pokračování Přichází Satan za ním prakticky moc nezaostává, Jerry Goldsmith opět podtrhl atmosféru filmu svou mistrovskou hudbou, bez které by se jednalo o lehce nadprůměrný horor. Damien povyrostl a možná právě to že zesílil a jeho moc se zvětšila má tenhle trošku jednodušší druhý díl působivou atmosféru. Nevím kde splašili herce Johnatana Scota-Taylora, ale tohle byl skvělí tah. Málokterý herec v historii ztvárnil postavu Satanova znovuzrození tak přesvědčivě. Scénář byl doveden téměř k naprosté dokonalosti a i když v porovnání s jedničkou trošku opadla celková působivost, připravili tvůrci strhující podívanou. A v několika místech i docela šokantní (to je děsný slůvko) okamžiky. Takže pokud se chcete u hororu opravdu bát, je Damien připravený právě pro vás. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V dětství na mě Omen II. zabralo solidně, film mě oslovil, připadal mi napínavý i děsivý. Včerejší dospělácká repríza má za následek stržení hvězdičky. Část ztráty dojmu jde na vrub nevalnému dabingu - když už pátá postava zakvičela hlasem Michala Pavlaty, pronesla jsem nelichotivé, tuze vulgární slůvko a než jsem si odešla vypláchnout hubu mýdlem, vypnula jsem telebednu. Člověk se mění, vkus se mění, nostalgie zůstává. 65% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo převážně v Chicagu. (Terva)
  • Jedná se o poslední kinofilm herce Lewa Ayrese. (Pumiiix)
  • Na režírování byl původně najat Mike Hodges. Producentům se ale nelíbilo pomalé tempo natáčení, a tak byl vystřídán Donem Taylorem. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama