Reklama

Reklama

Obřad

  • USA The Rite (více)
Trailer 1

Nadpřirozený thriller, inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví o studentu teologie (Colin O'Donoghue), který je poslán do Vatikánu studovat exorcismus, přestože o těchto kontroverzních praktikách i o své vlastní víře pochybuje. Jeho skepticismus se ale začíná rozplývat, když je přidělen k legendárnímu otci Lucasovi (Anthony Hopkins), jehož praxe zahrnuje tisíce exorcismů. Během obtížného případu, zdánlivě přesahujícího i schopnosti otce Lucase, je mladý seminarista konfrontován s fenoménem, který věda nedokáže vysvětlit ani ovládnout - a se zlem tak mocným a děsivým, že ho donutí pochybovat o všem, čemu věřil. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (673)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Skoro nic jsem nečekal jen nějaký kvalitní herecký výkony. Opravdu nic jsem nečekal. Přeci jen filmy o vymítání se po serii Vymítač ďábla moc neudržely. Tak jsem nic extra nečekal, jen skvělého Hopkinse a toho jsem dostal. Ale nakonec se nejedná o žádné zklamání. Film je sice strašně pomalej ale dobře se na něj kouká, a to díky režii a stylu jakým je film natočen, ta pochmurná atmosféra či plno dlouhých scén mě dost bavilo. Každopádně příběh je strašně pomalej a konec i když je perfektní hlavně díky Hopkinsovy tak je strašně předvídatelnej. Ale film mi k uspokojení stačil, jen ted si dám od vymítání zase chvíli pauzu, jeden film půl ročně stačí:-)) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film, který nevyužívá potenciál toho, co se v něm děje a jede jen na půl plynu. Pokaždé dokáže navodit slušnou atmosféru před samotným vymítáním, ale jakmile dojde na vymítání, je všechen strach pryč. Ani nevím, ale mě vyděsí spíše ta atmosféra neviděného… Jinak Hopkins to vytáhl, všechna čest tomuto herci. Colin se snažil a myslím, že s lepším scénářem by z něj jednou mohl být i velice slušný herec, no a Alice Bragu mám rád už nějakou dobu. Suma sumárum - není to nejhorší, ale mohlo to dopadnout i lépe. 60 %. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Håfström skombinoval dve veci. Drama o hledani viry mladyho budouciho kneze a klasickej exorcistickej horor. Takze zatimco v prvni pulce se nic moc nedeje a hlavni hrdina premejsli, co se svym zivotem, v druhy nastoupi docela atmosfericka podivana. Sice se nekona nejakej nervydrasajici horor, precejen to je spis to drama, ale jakmile nastoupi na scenu Hopkins, jde kvalita filmu strme nahoru. No a zaver s vymitanim se poved a Hopkins si strihnul dalsi oskarovej vykon. Takze po mdlejsi prvni pulce nakonec spokojenost za slabsi 4*. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"Podle skutečné události" bych spíše ignoroval. Divák pak může mít podstatně kritičtější postoj k tomu, co se na plátně děje (a právem). Pokud to ale vnímám jako klasické hororové béčko, v tomhle případě s excelentním Anthony Hopkinsem, lze mluvit o uspokojivém nadprůměru. Může za to i atmosféra deštivé Itálie a především finální vymítání, které má (herecky) nečekané grády. SPOILER - Posedlý Hopkins je vskutku fenomenální. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ovečky moje i já jsem jen člověk a i mě může pokoušet sám p. ďábel. A kdo nevěří, tak právě teď uvěří, protože Anthony je náramně přesvědčivý. Krásná symbolika "Tomáše", který prvně ví jakou cestu zvolit, pak zas neví, no a nakonec byl vybrán. Sokratés (rozhodl) už dneska posílá i kněze na vymítačky do Itálie, tenhle studentský program je fakt pecka, jen já tuhle akci nemohu nikde najit, už vím, je to jenom pro vybrané studenty. Je težké posílat studenty z CZ... Itálie nemá dost kapacit pro nevěřící jedince... zato v USA se našel díky bohu jen jeden a ten to s krucifixem naštěstí fakt umí, protože jinak fakt nevím jak by otec Lucas dopadl. 3/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Otec Lucas (Anthony Hopkins) udělí Michaelovi (Colin O'Donoghue) rozhřešení, aniž by ho předtím vyzpovídal, což by bylo závažné porušení církevního práva. (gjjm)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 74. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Během scény vzpomínky z dětství, kdy připravuje syn s otcem matku na pohřeb, mluví Rutger Hauer maďarsky. Jeho slova by se dala přeložit jako: „Má lásko, můj květ, mé štěstí.“ (Pavlínka9)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama