Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (255)

Terva 

všechny recenze uživatele

Skoro jsem chtěl dát odpad. Film, který nenabídne vůbec nic nového, plný okoukaných frází. Líbit se může, to nepopírám, ale ve své hluboké podstatě je úplně o ničem. Nic mě nevyděsilo a spíš jsem se bál obrovských porcí nudného tlachání. Vůbec je divné, že to tento nímek dotáhl až do českých kin. Blba, co to schválil bych nechal posednout Ďáblem a pak upálil. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle mě docela chytlo. Začátek, kdy zjistíte, že je tu další ala home video, mě trochu vyděsilo, ale naštěstí je tu krásná Fernanda, která ze záběru téměr nezmizí, tak že je pořád na co koukat. Vymítání je velice "povedné" a posedlý se pěkně převádí, celkem se dalo předvídat jak se to bude ubírat, ale to nevadí. Konec je dost šokující a nezvyklý což je jen dobře. Takovýhle filmů víc a jsem spokojený. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

S filmovým námětem vymýtání ďábla z nebohých lidských schránek se setkáváme docela často. Není proto nijak lehké ubránit se porovnávání a je jasné, že v paměti nám utkví spíše ty lepší adaptace, pokud vám do ní nevypálí černou díru nějaká solidní "pecka", kterou člověk přežije jen díky amputaci čelního laloku a nevyhne se trvalým následkům. Bohužel jsem narazil spíše na ty zdařilejší kusy, proto musím odsunout toto rozporuplné dílko, natočené ve stylu found footage a dokumentu, až na odstavné koleje pomyslného filmového nádraží. Víceméně je to taková béčková blbinka, která se může pyšnit několika solidními lekacími scénami a gymnastickými kuriozitami, které budí obavy, ale jen výjimečně a pouze u slabších povah. Na horor je to zkrátka málo hororové a na zábavný kousek málo zábavné. Má to zkrátka všeho až moc málo. 40% ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Fuj, podobné "autentické" záběry mi v kalhotách nedělají vůbec dobře, obzvláště když jsou podtrhnuty lekačkami. Tyhle lekačky si ale nezadají s vtipem pro načasování mého subwooferu. V 49.minutě filmu, jakoby ta hromádka drátků a cívek byla sama posedlá ďáblem a začala vydávat dunivé rány, doprovázené šumivými skřeky... ta kratičká chvíle močopudného randálu mi přivodila stav blízký klinické smrti. Dobrých pět minut jsem se musel utěšovat, hladit se po vláskách a po tváři a namlouvat si, že všechno bude zase dobrý. Ale i bez zmíněné zvukové etudy byl film velmi znepokojující a jistě se postaví do řady vzpomínek, na které mě můj mozek upozorní, až půjdu temnou předsíní s plným "močovým rezervoárem" (cit. wiki). PS: Přišel jsem na příčinu té bassexploze, šlo o špatný kontakt kabelu ovládání hlasitosti, ty ukotvovací šroubky tam nejsou zbytečně. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Ďalší exorcistický horor, ktorý síce má niečo málo do seba, ale opäť príliš neohúril. Nie je to strata času, rozhodne sa dá na to pozerať a aj napriek krutej kritike diváka zaujme. Navyše je tu veľmi prijateľná stopáž, takže určite sa pri tom nedá nudiť. Škoda, že tento horor nedokáže poriadne vydesiť diváka. 60% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Matthew Peterman a Brent Bell přišli s nápadem natočit film poté, co si přečetli kníhu o Vatikánu, ve které byla zmíněna škola exorcismu. (maluti)
  • Uvažovalo sa aj o pokračovaní, kým režisér William Brent Bell nezačal dostávať nenávistné e-maily kvôli koncu filmu. Projekt preto radšej odvolal. (Arsenal83)
  • Na mieste činu v roku 1989 agent CSI používa pero na ukazovanie stôp. Toto pero vzniklo o viac ako desať rokov neskôr. (Arsenal83)

Reklama

Reklama