Reklama

Reklama

Mladá dáma

  • USA Damsel
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá žena se vdá za okouzlujícího prince. Místo rodinné idylky ji ale čeká boj o holý život, protože ji chtějí obětovat děsivému drakovi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (277)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že plno lidí vidí v Brown nový sex-symbol. Pardon - ale stala se z ní "bojovnice" v oblečku jako Jane z Tarzana a její nas*ané pohledy podle mě na mnoho můžu působí opačným dojmem :D Je to velice zajímavá "pohádka". To myslím vážně s pohledem do minulosti, kdy to všechno nebylo jen růžové a princeznovské. Nicméně - za mě je tenhle film solidní masakr a nebral si rozhodně servítky :D ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút premrháme zvratom tak jasným, že sa trailer ani neobťažoval to skrývať. Akonáhle sa skutočne dostane k ústrednej myšlienke mačky a myši medzi princeznou a drakom, je to oveľa silnejšie a poháňa to dynamiku hororového napätia. Napriek niekoľkým veľkým menám vo vedľajších úlohách to Millie Bobby Brown skutočne nesie na svojích pleciach. Je tu niekoľko neohrabaných dialógov a ona ich podáva dostatočne presvedčivo, aby fungovali. Čo je pre mňa veľké prekvapenie. Réžia Juana Carlosa Fresnadilla veľmi pomáha tomuto originálu Netflixu priblížiť sa k tomu, aby film vyzeral veľmi dobre v porovnaní s mnohými tými, čo prišli na netflixe predtým. V podstate trávi celý čas striedaním medzi pevnými scénami, miestami a rušivo nízkou kvalitou CGI s niekoľkými dobrými individuálnymi scénami a nápadmi, ktoré vám pripomínajú, že tento režisér natočil ,,O 28 týždňov". Škoda, že len príbeh je tak veľmi predvídateľný. 6/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na fantasy žánr se jedná o neuvěřitelně povrchní záležitost. Žádné složitosti, žádné hluboké vymýšlení. Prostě tu Millie Bobby Brown místo sňatku s princem vhodí do chřtánu drakovi a ona dělá všechno pro to, aby setkání s ohnivcem přežila. Pro fantasy diváka povinnost a pro nefantasy diváka možná pokus se žánrem, který by nemusel dopadnout špatně. A při nejhorším se tomu pořád dá říkat pohádka. Vizuálně povedená pohádka, která zároveň pracuje i s neotřelým námětem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od toho cekal neco jinyho. Prvni tretina se snazi vytvaret nejakej pribeh a clovek si v podstate od zacatku rika, co v tom je za hacek a kdy uz se konecne zacne neco dit. Vetsinu akce si tvurci nechali do zbylejch dvou tretin a misto nejakyho velkyho fantasy tu najednou mame jen takovou nahanecku s drakem v jeskyni. Ale ono to vlastne docela staci, svym zpusobem to je i trochu originalni, misty to je napinavy, vizualne naprosto v pohode a drak udelanej vylozene hezky. Navic Millie to clovek i veri a dobre se na ni kouka. Takze za me vlastne nakonec docela spokojenost za lepsi 3*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Slušná únikovka. Disneyovská princezna se mění povahou i ohozem v Amazonku. Nadýchané šatičky si postupně ukrajuje a řeže, aby se z nich stala postapo róba. A utne i lokny, což my, ženy, prý děláváme,  když chceme vyjádřit změnu postoje. Ach, muži jsou někdy tak prostí,  když o nás mluví! ---- Ale Enola, sorry, Elodie, to prostě dala. Velmi povzbuzující příběh s mnoha drásavými scénami prchánim před smrtí, ať už v jakémkoliv smyslu. SHRNUTÍ: Když se princezna fakt naštve. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (5)

  • Dan Mazeau napísal k filmu scenár, no ten istý príbeh vyšiel ako románova adaptácia od Evelyn Skye, avšak vydaný bol o rok skôr s odlišnými dejom. Skye vysvetlila: "Najjednoduchší spôsob, ako si to predstaviť, je tento: Dan Mazeau napísal pôvodný scenár. Mala som možnosť prečítať si skorú verziu a dostala som voľnú ruku na napísanie vlastnej verzie príbehu, ktorá sa nakoniec stala románom. Román aj film môžu vychádzať z rovnakého základu, ale sú tiež každý svoje vlastné jedinečné umelecké diela." (Arsenal83)
  • Jaskynné scény boli natočené v Troubadour Meridian Water Studios v Londýne. Natáčanie prebiehalo aj v Portugalsku v Tomar, Sortelha, Serra da Estrela a v kláštore Batalha. Obdobie natáčania trvalo od 7. februára do 1. júla 2022. (Arsenal83)
  • Hlavní hrdinka (Millie Bobby Brown) má v závěru popálenou hruď v některých záběrech na levé straně a v některých na pravé. (Muffino)

Reklama

Reklama