Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá žena se vdá za okouzlujícího prince. Místo rodinné idylky ji ale čeká boj o holý život, protože ji chtějí obětovat děsivému drakovi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (282)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem od Damsel klasicky naprosto příšernou netflixovskou woke agitku se vším všudy. Ale výsledek naštěstí nedopadl tak katastrofálně...Millie Bobby Brown vyrostla do krásy. A naštěstí nesází jen na to. Herecky totiž též patří k tomu lepšímu z mladé hollywoodské krve. Vizuálně asi v pořádku. Sem tam zazlobí slabší CGI, ale to hlavní, tedy drak, funguje na jedničku s hvězdičkou. Perfektní design, tak originálního draka jsem dlouho v žádném filmu neviděl...Trošku mě mrzí, že již prvotní trailer prozradil ústřední spoiler. Kdyby si tohle autoři nechali jako eso v rukávu, co se týče překvapení diváka, udělali by podle mě lépe. Jinak závěr pohádkově šablonovitý (škoda). Za  mě ucházející jednohubka, co ale naštěstí dokáže zabavit. Pár scén to nabídlo vyloženě špičkových. 6/10 ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanoušek ženských postav, které čekají, až někdo zachrání, takže námět mě potěšil. Stejně tak jsem měl radost, že Mladá dáma není pro děti a je až překvapivě brutální a drak je děsivý. Na druhou stranu, některé momenty působily překvapivě dětinsky a zdálo se, že film neví, čím chce být. Dalo by se z toho vytřískat víc, ale nakonec jsem se nenudil. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Poměrně hezky udělaná, avšak naprosto plytká až slaboduchá manipulativní přiblblost bez invence a rádoby Šmakova srací houšť, kterou Bolševize patrně cvakla pouze proto, aby „nade vši pochybnost“ diverzitně „prokázala“, že i mýty a pohádky tu přeci odjakživa vznikaly jen díky negrům a feministkám. Ke korektní dokonalosti už chyběl jen nějaký ten řádně přihřátý princ a ostrakizovaný transdrak. Nesympatická Milka Robert Hnědá, která už dávno vyrostla ze svého pedofilního šarmu do naprostého nehereckého polena, tu jen planě předvádí ochotnickou kafilérii a nové botoxové rtíky, tudíž si plně na své přijdou maximálně tak instapičusové a reprezentanti v hodu rozštěpem. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Neb když zjistíš, že o svatební noc nebudou techtle ani mechtle, ale má vás sežrat drak. Pravdou je, že jsem dneska z práce přišla docela strhaná, a došlo mi krutá pravda: nemám ve watch listu žádný film s dabingem. Ale tohle mělo dabing, takže... A nebylo to tak špatný! Teda, ten film má tolik chych, až to není hezký, ale celou dobu se i tak jedná o super zábavu, je to příjemně koukatelný, že jsem ochotná zapomenout na spoustu věcí. Nejedná se o geniální dílo, ale film na páteční večer na jedno kouknutí ok. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak fantasy, jako spíše pohádka o drakovi a falešné princezně. Království, jehož namyšlený a zbabělý král uzavřel kdysi dávno dohodu s drakem, aby si zachránil holý život, se snaží udržet, co to dá. A tak i po několika stoletích království nadále plní smlouvu, což znamená, že musí obětovat každou generaci tři princezny. Elodie až pozdě zjistí, jak se věci mají. Nevyvážený, avšak celkově hezký a místy krásný vizuál, úderná hudba a napínavý příběh. Když si uvědomíte, že Elodie není Ripleyová, pak je její chování, i s počátečním fňukáním, uvěřitelné. Drak výborný! A k silným 3* jednu za závěrečnou katarzi. Film pro starší mládež, nikoliv však pro náročné dospělé. Jinak statečné dívky jsou v řadě pohádek B. Němcové, vzpomenout lze i na princeznu Máňu od J. Lady. A jen tak mimochodem - Brownová se na roli hodí výtečně. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (5)

  • Hlavní hrdinka (Millie Bobby Brown) má v závěru popálenou hruď v některých záběrech na levé straně a v některých na pravé. (Muffino)
  • Hoci sú šatníky a šperky umiestnené na fiktívnom pozemku bez fixného náboženstva, miešajú alžbetínske obdobie s katolíckymi symbolmi a morálkou. (Arsenal83)
  • Dan Mazeau napísal k filmu scenár, no ten istý príbeh vyšiel ako románova adaptácia od Evelyn Skye, avšak vydaný bol o rok skôr s odlišnými dejom. Skye vysvetlila: "Najjednoduchší spôsob, ako si to predstaviť, je tento: Dan Mazeau napísal pôvodný scenár. Mala som možnosť prečítať si skorú verziu a dostala som voľnú ruku na napísanie vlastnej verzie príbehu, ktorá sa nakoniec stala románom. Román aj film môžu vychádzať z rovnakého základu, ale sú tiež každý svoje vlastné jedinečné umelecké diela." (Arsenal83)

Reklama

Reklama