Reklama

Reklama

Noční koupání

  • USA Night Swim (více)
Trailer 8

Hrdiny hororu Noční koupání jsou Wallerovi, rodina, jež se právě nastěhovala do domu s velkým bazénem na klidném předměstí. Právě možnost pravidelně rehabilitovat ve vodě byla hlavním důvodem, proč si tohle místo vybrali jako svůj domov. Táta Ray je bývalý úspěšný hráč baseballu, jemuž kariéru přeťalo nepříjemné degenerativní onemocnění. Ray se nevzdává a věří, že pravidelné cvičení může vést až k zázračnému vyléčení. Manželka Eve a dvě dospívající děti si koupání na zahradě taky užívají dosyta. Protože jsme ale v hororu, idylka netrvá dlouho. Dům, do něhož se nastěhovali, má děsivou minulost a Wallerovi se mají stát její součástí. Vše, čeho se bojíte, se skrývá pod hladinou a čeká na pravou chvíli. Čeká na člověka, který dostane uprostřed noci báječný nápad si jít zaplavat. Naposled v životě. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 8

Recenze (104)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama v hororovém hávu dokáže v některých momentech potěšit nejen fanoušky žánru, v součtu však nabízí jen sotva průměrnou podívanou a nenaplněný potenciál. Žádný hluboký ponor nelze čekat, film se pouze brodí kalnou mělčinou. Více zde. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

I přes to nízké hodnocení, jsem stále věřil, že to zas taková bída nebude a že tady půjdu třeba proti proudu, ale musím nakonec uznat, že to byla fakt děsná nuda. Typický Mainstream Horůrek, na který může do kina vyrazit v klidu celá family. Pro někoho, kdo se podívá na Horor jednou za rok, to bude asi oukey relax, pro ostatní zřejmě jen ztráta času. Druhá hvězda za sympatické obsazení (na strašně milou Amélii se pěkně koukalo), klidně tu mohla být klasicky zase nějaká černošská rodinka s odpudivou dceruškou. Každopádně, vidět tohle už asi nikdy nechci a věřím tomu, že se Night Swim brzy objeví na televizních obrazovkách. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Typický mainstream horor, na který se může v klidu podívat celá family. "Night Swim" má velmi slabý scénář a celkově příliš řídký příběh a na to, že se jedná o film s takovým názvem, bych řekl, že se kolem bazénu točí sotva 30 minut. Má také konec, který můžete v podstatě předvídat díky některým informacím, které jsou vám sděleny dříve. Nerad jsem při hodnocení filmu přehnaně negativní, ale až na pár drobných záchranných bodů je to dost špatný film. Z této projekce jsem odcházel s otázkou, co je vůbec smyslem filmu, a to není dobře. Také jsem zjistil, že film byl natočen podle několik let starého krátkometrážního filmu, což dává smysl, protože si dokážu představit, že pár momentů funguje jako napínavý pětiminutový thriller, ale to je tak všechno. Atmosféra žádná, lekačky nefungují a celkově slabé ve všech směrech. Pokud opravdu hledáte horor s ratingem PG-13 na filmový večer, zkuste před tímto filmem "Lights Out", "The Shallows" nebo dokonce "The Darkness" (který má až na vyvrcholení téměř totožnou zápletku, ale po všech stránkách lepší herecké výkony). To byla ale nuda!! /30%/ ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tuctová lednová hororová splácanina s nulovými nápady a ještě nůznějším provedením. Je to, jako když Jason Blum z rozmaru najednou zavelí: "Make me... eh... a haunted pool movie in one week. Go!" Všechno je v tom mdlé, opsané podle stokrát viděného schématu, bez jakékoliv energie, bez čehokoliv pamětihodného. Nikdo se tu nesnažil o nic víc, než aby to aspoň vizuálně vypadalo jako film do kin. Lejno na dně reálného bazénu je děsivějším a bohužel i kreativnějším výtvorem než celý tenhle rádoby horor. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[40%] Viděno v kině. No jo, že já vlezu na všechno; horory poslední dobou vůbec netáhnou a tohle Noční koupání je toho zářným příkladem. Na tomto snímku jsem sice neshledal nic zásadně otravného, jen to bylo snad ve všech ohledech nudné. Nápad démona v bazénu by nebyl tak špatný, ale nudilo to. V poslední třetině se už něco víc děje, technicky je to takové průměrné, lekačky jsou asi 3, postavy nevýrazné. PG-13 tomu taky moc nepomohlo. No, znám horší, jednou se dalo, ale i tak je to ztráta času ... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • McGuire uviedol, že film má čiastočne autobiografické prvky v súvislosti s jeho detstvom a dospievaním: "Vyrastal som na Floride, obklopený oceánom z troch strán, v podnebí, ktoré naozaj možno prežiť iba účasťou na vodných rituáloch, poznajúc priateľov, ktorí sa utopili, hurikány, ktoré zaplavili domovy, havárie lodí, útoky žralokov, začnete mať určitý strach a úctu k vode... Čeľuste som videl, keď som mal 10 rokov. Vtedy sme mali bazén a pamätám si, ako som sám plával v noci, keď mi mladší brat zhasol svetlá. A aj keď som vedel, že je bazén hlboký iba 9 stôp (2,7 m) a široký 18 stôp (5,4 m), bol som si istý bez akéhokoľvek pochybnosti, že voda je priepasť a niečo hrozné sa ku mne z hlbín dvíha." (Arsenal83)
  • Jason Blum a James Wan produkovali film pod ich hlavičkami Blumhouse Productions a Atomic Monster a ide o prvý film od týchto dvoch spoločností, ktorý bol uvedený po ich zlúčení 2. januára 2024. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Altadene a Santa Clarite (Kalifornia, USA) celkovo 34 dní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama