Reklama

Reklama

Stopy ve sněhu

  • Česko Cit slečny Smilly pro sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou trhilleru je krásná, inteligentní, ale citově odměřená mladá vědkyně Smilla. Pátrání po záhadných příčinách smrti malého chlapce ji zavede až na drsné zasněžené pláně Grónska. Postupně zjišťuje, že za vším stojí jakási společnost, která chlapce už roky pozorovala a pro níž pracoval i jeho otec. S pomocí svého přítele se Smilla dostane až nebezpečně blízko k přísně střeženému tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slaboučké tři hvězdičky v podstatě jen za vysoce nadprůměrné herecké obsazení, lokaci, kdy záběry severské krajiny, ledovců a vůbec neokoukanost prostředí hrají pochopitelně pozitivní roli, a koneckonců i za režijní zručnost, kdy August dokáže dlouhou dobu udržovat v divákovi napětí a vzbuzovat větší očekávání, než přinese klišoidní závěr. Předlohu jsem neznal, a tak mě odhalení téhle slibné mysteriózní podívané dost zklamalo. Posledních 15 minut filmu jednoduše snímek potápí. Chtělo to víc zapracovat na scénáři a vyvarovat se předvídatelných scén v závěru, které jakoby vypadly z nějaké filmové parodie. Celkový dojem: 50 %. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem napínavý film, s ucházející atmosférou, která ale mohla být i silnější. On je ten hlavní problém v tom, že je ten film tak dlouhý. Příběh by bohatě vystačil nanejvýš tak na hodinu a půl a to možná i přeháním. Jenže ne, režisér to prostě potřeboval natáhnout na dvě hodiny. Díky tomu je to takové roztahané. Jinak se mi to ale líbilo, příběh to mělo zajímavý a jsem moc rád, že z toho nakonec nevypadla obyčejná detektivka. 4* ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní mysteriózně-detektivní thriller, který navnadí úvodem, zaujme zápletkou, zamrazí atmosférou a napne závěrem (aby vzápětí zklamal příliš hollywoodským vyústěním). Bohužel jsem zatím nečetla literární předlohu, ale vzhledem ke kvalitám filmu to hodlám napravit. Výkony herců v hlavních rolích (J. Ormond, G. Byrne, R. Harris) jsou třešničkou na dortu tohoto veskrze zajímavého a ne zcela tradičního dílka. Pro mě příjemné překvapení, byť ne úplně dokonalé. 75% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kniha nadprůměrná! Film průměrný! Stopy ve sněhu není bůhvíjaký zázrak, ale zase nejde o katastrofu. Kamera je trošku rozpačitá, ale hudba je pěkně udělaná. Tvůrci nechali základní dějovou linii naštěstí nepozměněnou, ale dalo by se zde najít pár nesrovnalostí (mechanik) a hlavně spousta nedostatků - moc osekaná část Moře a Led. Zkrátka film, který neohromí, ale na druhou stranu ani nenaštve. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Mně se zdá, že se právě tu "nezfilmovatelnou" předlohu opravdu zfilmovat nepovedlo :-) Jako u většiny "přepisů" románů, i tady se nutně krátilo, vynechávalo a zpolopatičťovalo, takže z toho nakonec nemohlo vyjít nic jiného než tuctový thriller. Škoda. Ale pokud to aspoň pár lidí přiměje přečíst si tu knihu... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Cit slečny Smilly pro sníh" od Petra Hoega. (mauinka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno