Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (412)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Viděno po boku o tři roky mladšího Sweeneyho Todda, což ale nehraje moc roli, jelikož totok je adaptace slavné divadelní show. To tu koneckonců je zárukou kvality, sem tam nabouchané vizuály se tu a tam střídají už s naprostým kýčem a zbytečnou dekorací, takže je to jak na houpačce, jediná záruka kvality zůstává původní hudba, která je zmáknutá na výbornou. Kde Sweeney ztrácel po hudební stránce, tady Fantom nabírá extra bodíky, ovšem kde Sweeney získává body navíc za fantasmagorický ideál londýna a stylizaci do šílené podoby, tam Fantomovi ztrácí dech a vypadá jako kdyby ho ohlodal zub času. Ovšem stačí, když člověk v průběhu All I Ask of You nebo Music of the Night nebo Point of No Return nebo čehokoliv jiného zavře oči a hned je jasné, kdože to má skutečně navrch. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První hodina naprosto úžasná, ta druhá trochu slabší, škoda, že si neudržela tempo a nebyla tak zajímavá jako ta první. Přesto je muzikál krásný, spousta nádherných písní, některé vám uvíznou v hlavě a prostě vám zní dokola. Gerard Butler jako Fantom byl dokonalý, dělalo mi problém ho někdy i poznat. Operu zbožňuji a možná proto se mi tenhle muzikál tak líbil. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Operu vůbec nemám rád a když jsem dřív než film slyšel cd tak jsem říkal nic moc. Ale hlavní píseň jsem znal už asi před 20 lety a tak jsem to tak dlouho poslouchal, až se mi to zalíbilo celé. Pak přišel film. Podle hodnocení jsem měl strach, že to bude hrozná blbost. Nedalo mně to a šel jsem na to do kina. Hned od prvních záběrů mě to naprosto uchvátilo,výprava, kostýmy, hudba a hlavně dokonalý zvuk. Nemoh jsem se dočkat, až to vyjde na dvd. Jsem rád , že to vyšlo v dts. Nejlepší muzikál všech dob, už se těším na Mamma Mia. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

A tak skvěle to začíná! Fajnová režie, luxusní výprava, dynamická kamera a hlavně tahák večera - FANTASTICKÁ Webberova hudba. Jenže hořké procitnutí z prvotního okouzlení příjde asi po třiceti minutách, což je vzhledem k tomu, že od té doby zbývá ještě dalších 110 minut, sakramentský průser. Hudba je samozřejmě pořád užasná a vzbuzuje silné emoce, jenže zbytek zpočátku luxusně vypadajícího pozlátka se taví a odtéká do kanálu. Vizuál se propadne do kýče, cit pro choreografii si bere dovolenou a do kytek míří i celá Schumacherova režie. Je mi líto, ale ten film je až na pár světlých výjimek nudný brak. Raději si poslechněte soundtrack a obrazy si přehrávejte jen ve své fantazii - určitě budou nápaditější a krásnější, než ty filmové. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Emmy Rossum naprosto skvělá a Gerard Butler vedle Patricka Wilsona si jsou dobrými soupěři. Přiznám se, že jsem Fantoma opery nikdy neviděl, tohle je první verze, kterou jsem měl možnost shlédnout až do konce a musím říct, že jsem okouzlen. Krásná výprava, dobré obsazení (naprosto úžasný přízvuk Mirandy Richardson mě dostal) a já se nechal unášet ... hudbou a emocemi. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (36)

  • Předlohou pro film i stejnojmenný román od Gastona Lerouxe je pařížská opera Garnier, pojmenované po architektovi Charlesi Garnier. Pod budovou je vytvořena sběrná nádrž z neodčerpatelné spodní vody. Dokonce je v opeře zaznamenán i pád protizávaží lustru, který zabil jednu z uvaděček. (Asmodin)
  • Nejdražší nezávislý film světa (na výrobě se nepodílelo žádné velké studio). (fannah)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama