Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (412)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Režie je snaživá, hlavně akční scény jsou nabité vizálními nápady, výprava je opulentní a přepísknutá (ale to k opeře patří) a herci pohlední. Jenomže ani s touhle výbavou se nepodařilo sentimentálně brakovitý příběh Fantoma opery vytáhnout k ději, nad kterým by se divák mohl zamyslet. Stále zůstává tou přeplácanou břečkou s nesmyslnými zvraty.____ Moc tomu nepomáhá ani Gerard Butler, kterému tu sice sluší s maskou i bez (má pak takový trochu drsnější vzhled - no a co?), ale hrát se mu daří jenom bitky s vikomtem a scény naštvanosti - ale předvést hluboké vnitřní utrpení a zklamání z celoživotní izolace se mu nepodařilo ani za mák. V těchle scénách měl raději nosit masku přes celý obličej, pak by bylo jeho podání uvěřitelnější. ____ Postava Fantoma je vůbec problematická, zákonitě by s ním měl divák soucítit (jako například se Sloním mužem), ale to nejde, protože on je opravdu zrůda i duševní. Ještě kdyby tu tak fungovalo nějaké trochu zvrácené sexuální napětí mezi mladou naivní kráskou a drsným zohyzděným monstrem - ale na tomhle poli je absolutně ticho po pěšině. ____ Někdy občas zdlouhavé, ale dá se. Škoda že nemohli provést ve scénáři razantní změny. /22. 7. 13./ ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Doslova prekrasna, dechberouci hudba, stejne uzasne kostymy. K tomu na filmove pomery vynikajici hlasovy vykon Emily Rossum jako Christine Daae. A pak je tu Minnie Driver, ktera se ve sve roli namyslene primadony 100% vyzila a je skvela. Tak, a tady slova chvaly konci. Tak, jako je hlas hlavni predstavitelky vabivy a kvalitni, tak hlasy ostatnich, zejmena muzskych postav naprosto zaostavaji. Zatimco hlas Fantoma by mel byt v nekterych chvilkovych nuancich jemny, omamujici, lakavy, tak je spis tezky a dusivy. A ve chvilich, kdy ma nahanet hruzu, je to spis rev a ne zpev. Na druhou stranu to ale zachranuje demonickym hereckym vykonem (ono kdyz jsem si precetl, ze Fantoma hraje Gerard Butler - vynikajici Leonidas v 300 - ani me neprekvapil pevecky -ne-vykon, a tohle nemyslim negativne, tohle je problem castingu). Patrik Wilson je misty az chlapecky jemny, coz se na chlapa, ktery se ma postavit Fantomovi, vubec nehodi. Proste chlapi tento filmovy muzikal prohrali :). Misty je pak tragicka vyprava, Fantomovo doupe je kycovite, samotny Operni dum je barevnosti spise blize cirkusu nez hudebnimu svatostanku. I presto, jakmile uslysite prvni hrimave tony varhan, probehne vam po zadech husi kuze a naladite se na Fantomovu notu. A jestli se tak behem prvnich 10minut nestane, vypnete to a nedivejte se dal. Byla by to zbytecnost a ztrata casu. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Operu vůbec nemám rád a když jsem dřív než film slyšel cd tak jsem říkal nic moc. Ale hlavní píseň jsem znal už asi před 20 lety a tak jsem to tak dlouho poslouchal, až se mi to zalíbilo celé. Pak přišel film. Podle hodnocení jsem měl strach, že to bude hrozná blbost. Nedalo mně to a šel jsem na to do kina. Hned od prvních záběrů mě to naprosto uchvátilo,výprava, kostýmy, hudba a hlavně dokonalý zvuk. Nemoh jsem se dočkat, až to vyjde na dvd. Jsem rád , že to vyšlo v dts. Nejlepší muzikál všech dob, už se těším na Mamma Mia. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Moje utvrdenie v tom, že nemám rád muzikály sa tu iba viacej potvrdilo. Samozrejme musím pochváliť úžasnú vizuálnu stránku filmu (kamera, výprava, masky, kostýmy) vďaka ktorej (a nielen vďaka nej) prvých cca 40 minút filmu šľape ako hodinky a má parádny záber k čomu v nemalej miere prispieva aj úžasná Weberova hudba. A vlastne tá hudba je aj určitým kameňom úrazu. Na jednej strane film oplýva prekrásnymi piesňami (Angel of music, Music of the Night...), na druhej stane je ich miestami až príliš (spieva sa aj vyše 85% filmu) a tak sa akosi stráca príbeh a hĺbka, navyše príbeh je s časti nedopovedaný (úplne zbytočná je druhá dejová línia keď je Raoul starý a Christine je už po smrti) - aspoň mne osobne to tak prišlo. To čo filmu asi najviac škodí je jeho dĺžka a mnoho nudných scén, k čomu prispievajú aj skôr priemerné herecké výkony až na excelentnú Emmu Rossum. Na istú obranu Fantóma opery musím tiež povedať, že sa jedná o jeden z (naj)lepších muzikálov, aké som zatiaľ videl. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Obrovský spektakulární načančaný nařachaný nazdobený bombastický velkofilm. Tak obrovský, že se v něm skoro ztrácí komorní příběh milostného trojúhelníku. Pod těmi všemi šminkami je chlad (přestože musím uznat, že pád lustru podbarvený varhanami mi přivodil slušný mráz na zádech). Závěr filmu mě ne a ne dojmout, i když jsem chtěl, aby dojmul. Základní problém je, že vlastně ani nevím, komu fandit. Christine bych nepřál ani slizkému dlouhovlasému blonďákovi, ani paranoidnímu zabijákovi fantomovi. O hudbě a hercích se zmiňovat nebudu, protože souhlasím se zdejší většinou. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (36)

  • Do španělštiny nadabovali film představitelé madridské verze muzikálu. (imro)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama