Reklama

Reklama

Říše zvířat

(festivalový název)
  • Francie Le Règne animal (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve světě, který sužuje vlna mutací, jež postupně mění některé lidi ve zvířata, dělá François (Romain Duris) vše pro to, aby zachránil svou ženu, která je tímto záhadným zlem postižena. Když se v kraji objevují tvorové nového druhu, vydává se se svým šestnáctiletým synem Emilem (Paul Kircher) na výpravu, která navždy změní jejich životy. (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (20)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle francouzské mládežnické fantasy mi přišlo spíš "woke", než sci-fi. Jen v rolích "těch jiných" se tu neobjevují homouši, tranďáci, nebinárové, nebo podobná úchylná individua, ale mutanti. Mutace se šíří celou společností, snad nějakým virem (to není řečeno) a napadá i do té doby normální jedince. A ti se pak postupně začínají měnit v podivná lidozvířata všeho druhu. A jsou samozřejmě pronásledováni netolerantní většinou. No, popravdě si za to ale můžou sami. A náhodou já bych nějakou dobrou mutaci taky bral, nejradši bych zmutoval v nějaké nesmrtelné nezničitelné monstrum typu Wolverine s vysouvacími drápy v pazourách. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Když se evropské produkce pokouší o žánrovky s fantasy nebo sci-fi prvky, málokdy to dopadne dobře. Říše zvířat uniká průseru jen o chlup. Chybí jí vysvětlené důvody proměn lidí ve zvířecí tvory a spíše než zajímavá, je úsměvně naivní. A také jí při předvídatelnosti a dějovém klišé schématu chybí artový přesah, který udělal skvělým například švédsko-norské “zvířecí podobenství” Tina a Vore.  [Karlovy Vary IFF] ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Svět se v prdel obrací, všichni budem jinací. Zrůdy se tu hromadí, v kapradí nám dovádí.“ Tak ne, nedovádí. Jen letargicky koukají skrz OKÉNKO ODCHYTOVÉ SLUŽBY: [][] Zbytečně se netěšte, mutantů je v tom jak šafránu, zato výchovných momentů tři opičí prdele (Lana s obličejem paviána promine). [] Poučení z filmu. Chcete-li se sexuálně identifikovat např. jako orel, coming out z hnízda se nedoporučuje bez padáku, jinak si zmačkáte zobák. Mladík Fix, řečený „neuč orla létat“ a jeho mávání křídly pobavilo. [] Darovaná ryba? Obvyklá chyba. Emil měl Fixe radši naučit chytat ryby. [][] Bohužel, pro intenzivnější a komplexní artový dobytek, ech, chtěl jsem říct prožitek, mi ve Zvířatech chyběl nějaký ten zvrhlý chlupatý sex, čímž nemyslím méďu Teda, ale např. lesní soulož neandrtálských mužatek v Tina a Vore, což je taky LGBT+ film o jinakosti, ovšem čtyřhvězdičková, echt hnusná mňamka. ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další ekoagitku. Tentokrát o tom, jak Země zatočila s přemnoženým zhoubným virem zvaným lidstvo, a to vskutku originálním způsobem - když rakoviny, alzhaimerovy choroby ani různé druhy koronavirů nepomohly, začala ho postupně přeměňovat v původní divou zvěř toho nejroztodivnějšího druhu. I když ve filmu není mnoho vysvětlení ani vodítek, proč se tak děje, a zvířátek tam zase není tolik, stejně jsem si to celkem labužnicky vychutnal. Hvězdičky dávám za originalitu a další výborné evropské scifi. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Svět, v němž se v důsledku tajemné epidemie někteří lidé mění v různé živočišné druhy, je z hlediska převedení do filmové podoby poměrně těžkopádný námět a umím si představit, že pod nejistým režijním vedením by mohl vyznít nechtěně směšně. Thomasovi Cailleymu se však povedlo sestavit poutavé rodinné drama, které vztahy mezi postavami a „coming of age“ premisu dává do popředí před všechny fantastické prvky. Je to kvalitní snímek, ale i kvůli té lehce přepálené délce jsem si chvílemi nemohl pomoct nepředstavovat, co by s takovým námětem svedl třeba David Cronenberg v plné síle. Takový film bych skutečně chtěl vidět. [Sitges 2023] ()

Galerie (15)

Související novinky

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

24.02.2024

V pátek 23. února 2024 proběhl v pařížské koncertní síni Olympia slavnostní ceremoniál 49. ročníku předávání cen francouzské Akademie filmových umění a technik (Académie des Arts et Techniques du… (více)

Reklama

Reklama