Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

boni 

všechny recenze uživatele

Velmi milá komedie jako stvořená pro oddych a zlepšení nálady. Jack Lemmon a Walter Matthau opět potvrdili, že jsou sehraná dvojice. Film o přátelství, lásce a starém sváru dob minulých. Nechybí typické "vážnější scény", ani ten pro americké komedie tradiční prvek - happy end. Příjemné dílo, ale zase taková opravdu jednohubka, takže víc než tři hvězdy nedám. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí této komedie jsem byl zklamán. Nerozlučnou dvojci těchto "dědků" mám hrozně rád, v některých filmech jsou vtipní již od pohledu, ale tady v tomto filmu mi bohužel nějak nesedli. Příběh o dvou sousedech, kteří se nemají v lásce jsem si v jejich podání představoval jinak. Najde se zde pár vtipných momentů, ale přišlo mi to spíše jako měně povedené drama. Přetahovačka o novou sousedku se mi zdála až příliš odbytá. Nejlepší momenty nebyly v přítomnosti Jacka a Waltera, ale když se na place objevil stařičký Burgess Meredith, který si zde střihnul parádní roli, kde perlil každým slovem. První polovinu filmu jsem čekal na nějaký zvrat, kdy začne lítat jedna kulišárna za druhou, ale nestalo se, paradoxně se mi více líbil konec filmu. Film rozhodně nehodnotím jako odpad, ale očekával jsem něco jiného. Hodnotím pouze dvěmi hvězdičkami a to jednou pro Jacka a Waltera a druhou pro parádně zahranou roli Burgessem Meredithem. Moje hodnocení 40%. ()

Reklama

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie, která není ani tak založena na scénáři, na režii, na hudbě, ale na hereckých výkonech. Oba dva hlavní představitelé to ale opět zvládli skvěle a já se nenudil! Vše ostatní je vedlejší a já musím odpustit i průměrnou televizní režii a v podstatě neoriginální hudbu Alana Silvestriho( i když je to můj oblíbenec). Skvělý film! ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Některé starší kousky s dvojící Matthau-Lemmon jsem ještě neviděl, každopádně tento kousek mohu hodnotit jako zatím nejlepší pokus převést ji do nových časů. Správná dvojka mi přeplácanými situacemi a křečovitou snahou náváazat na to co fungovalo, když pánům bylo o 30 let méně moc nezaujala. O Wilderově Kamaráde, kamaráde radši pomlčím. Dej si pohov, kámoši je naopak čistokrevná pohodovka, která se sice docela drží při zdi, což je u pánů Lemmona a Matthaua asi s podivem. Ale musím říct, že jim role rozhádaných, ale v jádru přátelských dědousků bojujících o novou sousedku velmi sedly a přesvědčily mě, že dokážou být zabavní i v pozdním věku. Hlavně Jack Lemmon mi pořád přišel fajn a Walter Matthau mu zdatně sekundoval. Právě přítomnost pánů film povyšuje na lehký nadprůmer. Jinak se zřejmě jedná o takovou klasickou americkou komedii 90.let, kde je kapka humoru, dojetí, smíření, hodně sněhu a přání šťastných vánoc. Ale mohu říct, že mi to tohoto povánočního zimního zasněženého  času docela sedlo, sledovalo se to příjemné a i vážnější pasáže na mě nezapůsobily špatně. Jako celek nic převratného, ale přijemná odyychovka, u které bych jen vynechal ty časté zmínky o sexu. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie o dvou nerozlučných socích , jejich souboji o bytost něžnějšího pohlaví a znovuzrození dávno zašlého přátelství. "Nazdar moulo , čau posero" , "A už to mám , zklamal tě šulín co?" Vynikající Jack Lemmon a neméně dobrý Walter Matthau vás rozesmějí a okouzlí svým humorem a přidají i špetku moudra. ;-) Film: 88% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama