Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Komik v krizi prokáže laskavost ženě, která na tom není zrovna nejlíp. Ta se do něj ale úplně zblázní a převrátí oběma život vzhůru nohama. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Katie88 

všechny recenze uživatele

Vidíte něco strašnýho, ale nemůžete se přestat dívat... I tak by se daly popsat moje pocity. Obvykle je ve výčtu žánrů všechno, ale tentokrát mi chybí ten nejzásadnější - psychologický. Baby Reindeer je hlavně psychologicky náročnej seriál. Něco, co normálně moc nevyhledávám.Asi se nikomu nemůže vyloženě líbit, v tom pravým slovasmyslu, ale kvalita tam prostě je... ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé a zvláštne zároveň. Ústrednou témou je stalking, ale mierne odbočujeme aj do zneužívania a drog. Oceňujem veľkorysé zapojenie muža, ktorého život píše tento silný príbeh, Richarda Gadda. A tiež výborný herecký výkon Jessicy Gunning. Je až neuveriteľné, že je toto skutočný príbeh. Po vzhladnutí mám však taký zvláštny dojem. Akoby sa sérial snažil zdôrazniť to, že Donny vlastne konal zo súcitu, a to bol v konečnom dôsledku primárny motív stalkerky k stalkovaniu. O čom svedčila aj posledná scéna. Povedala by som však, že súcit bol taký tretinový dôvod. Ďalšími boli Donnyho absentujúci pocit uznania a obyčajná životná nuda. Teda z väčšej časti si za to chalan mohol sám svojim schyzo postojom, a navyše o tom aj vedel. Napriek tomu to v závere hádže na súcit. Potom je na zamyslenie, že prečo vlastne táto miniséria vznikla a žiaľ, ja v tom vidím prevežne marketing vlastnej osoby. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sociálno-dramatický seriál o postavách, ktoré nepotrebujú mať divákov s podobným osudom, ich úlohou je osloviť publikum svojou osamelosťou, hlbokým vnútorným prežívaním, snahou o empatický prístup k ich chybám a všetko sa im to úspešne darí. Gadd a spol. častokrát používajú skratky, čo nie je pre seriálovú tvorbu ten najcharakteristickejší znak a možno aj pri celovečeráku by sme považovali niektoré sekvencie za umné šetrenie času. Neviem nakoľko ide o Gaddovu osobnú spoveď, počul som že áno, každopádne po (nielen) hereckej stránke ide o prvú ligu a asi by bolo najlepšie, ak by sme sa nedočkali pokračovania, i keď pri šetrnom spracovaní by mohlo byť kvalitné a dejovo rovnako hutné. ()

Fungore 

všechny recenze uživatele

Stalking jsem sám zažil (od osoby, kterou jsem viděl jednou v životě). Dotyčnou osobu jsem si zablokoval na všech sociálních sítích včetně telefonního čísla. Problém je v tom, že nezabráníte, aby vám někdo neustále psal smsky anonymně přes internet. Trvalo to rok a půl - po celou tu dobu jsem na sms ani jednou neodpověděl. Naštěstí to nebylo až takové peklo, jako v seriálu, kde se řeší také téma zdrogování a zneužití, ale i tak nepříjemná zkušenost s neustálým strachem, čeho může být člověk schopný. A teď k seriálu.. je to silný a emotivní příběh, kde je narušená žena ztvárněna a zahrána opravdu věrohodně. Co se ale týče hlavní postavy, tak tam mám už určité výhrady.. působil jako rozumný člověk, ale často se choval až moc nesmyslně i s ohledem na všechny okolnosti, jako kdyby jen šel naproti příběhu, čímž na mě nepůsobil tak věrohodně.. to je jediný důvod, který mě drží od plného hodnocení. Seriál bych ale doporučil každému už jen proto, aby si byl každý vědom toho, co se může doopravdy stát, a jaké následky to může nést. Seriál si umí velmi dobře držet divákovu pozornost, rychle uteče a rozhodně to není ztráta času. Má to své velmi silné a emotivní části a hlavně je to ze života, i když je zjevné, že něco málo muselo být účelově pozměněno, což je u true story projektů běžné. Když už má něco na Netflixu smysl vidět v té záplavě seriálů, tak je to právě tohle. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Skoro zo všetkých situácií, v ktorých sa Donny ocitol, by každý normálny človek vycúval. Z toho jasne vyplýva, že Donny asi nie je normálny. Baby Reindeer nie je primárne o stalkingu, zneužívaní, sexuálnej orientácii a drogách ... Je o tom, že ak sa vám stane niečo zlé, ak nie ste v psychickej pohode .. riešte to! A ešte o tom, že každý sme aj tak iný, urobíme si po svojom. Klobúk dole, že s tým Richard vyšiel na verejnosť .. hádam mu to bolo vlastnou terapiou. Na druhej strane nám ale niekoľkokrát dokázal, čoho je pre slávu schopný. Sent from my iPhone ()

Galerie (59)

Zajímavosti (2)

  • Richard Gadd si zahrál hlavní roli, napsal scénář a měl na starost i produkci. Vyobrazuje své vlastní zkušenosti se stalkingem. (Dalfor)

Související novinky

Netflix odhalil nové britské projekty

Netflix odhalil nové britské projekty

13.12.2020

Streamovací gigant Netflix zveřejnil své plány pro tvorbu celkem sedmi nových a rozmanitých originálních sérií, které hodlá realizovat v rámci britské odnože své produkce, do níž investuje stále víc… (více)

Reklama

Reklama