Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (1 300)

Radko 

všechny recenze uživatele

Spojenie vysokého s nízkym (francúzska inovatívno aranžujúca kuchyňa nouvelle cuisine v réžii potkanov z kanála) a kulinárska filmová chuťovka, okorenená zopár adrenalínovými naháňačkami je na svete. Roztomilé zvieratká, v ktorých správaní i pohľadoch bolo niečo z pokľudného nostalgického šarmu pixarovského krátkeho filmu Geriho hra. Umelecký tvorivý vplyv režiséra tohto Oscarom ovenčeného kraťasu, Jana Pinkavu (mimochodom syna geniálneho českého spisovateľa Jana Křesadla), bol zmiešaný s producentskými požiadavkami na väčšiu akciu, ktorú obstaral dokončujúci režisér Brad Bird. Osobne mi jedlá, kde na taniere hranatých tvarov veľkosti polovice stola prinesú svižne pripravenú krpatú jednohubku zloženú z mäsa ibisa japonského, okorenenú šafranom a zaliatou jemnou omáčkou z hľuzoviek neveľmi sedia, v danom prípade som si, vďaka nezvyčajnej, no prepečlivej príprave celého filmu, pochutil. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dokonale vybrúsený klenot... A to je jeho drobný problém. Všetko je tam akosi príliš presne dávkované, akcia, humor i vážnejšie momenty, dokonca aj spontánnosť je tam presne dávkovaná ;-). Kvôli tomu (a kvôli okamihom príliš infantilného humoru, ktorý potešil deti v kine, ale mne prišiel fakt plytvaním nádhernou animáciou) dávam "len" 90%. Každopádne je to skvostný animák, chlapíci z Pixaru sú bohovia a Brad Bird medzi nimi sedí ako Zeus, ktorému John Lasseter maximálne tak podáva blesky ;-)... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Animovaná Paříž pod dohledem Brada Birda rozhodně nezklame. Tentokrát svoji jízdu vyplňuje spíše jemnými pousmáními, multikulturními narážkami a pro Pixar již téměř tradičním modelem rodiny. Remy je krysa, kterou ale namísto rejdění mezi odpadky přitahuje nějaká ta špičková kuchyně s kombinacemi těch nejlahodnějších vůní. Tenhle chlupatý gurmán se najednou ocitne nejen ve vyhlášené restauraci, ale má i ovlivnit názor rachitického jídelního kritika (úžasné sekvence). Nejednou nám nápady a animace hračiček z Pixaru vyrazí dech (paní domu deratizující pomocí brokovnice, Remyho první a zběsilá „návštěva“ Gusteauovi kuchyně, velká krysí krádež), doslova tepou životem a bez potíží dojmou (romantická scéna). Skutečně nelze předvídat, kam až tohle studio svoji geniální animaci (kouřící speciality na pánvi nebo na talíři) dovede, oko diváka musí potěšit dokonalé zobrazení reálií, famózní celky na rozzářenou Paříž a k tomu všemu dokonale pasující francouzské melodie. Jedno je jisté, pro zbožňovatele pixarovského studia se Ratatouille stane provoněnou klasikou!! O patnáct minutek kratší stopáž by mi přesto nevadila!! ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapená. Tyhle animáky moc nevyhledávám, ale jak už to tak bývá, člověk se jim nevyhne, jednou to muselo přijít. Příběh byl naivňoučký, animace pěkná. Myslela jsem si, že mě to nebude bavit a brzo to vypnu, ale nakonec jsem vydržela až do konce. Nedokážu si to vysvětlit, ale bavilo to i mé dva kocoury ... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ratatouille se nemůže chlubit skvělým gejzírem vizuálních i verbálních gagů jako Shrek ani nemá tak propracovaný a všem generacím srozumitelný scénář jako Nemo. Přesto je možné o něm hovořit jako o současné špičce v oblasti celovečerních animovaných filmů, a to především díky skvělé animaci, která představuje současný technologický vrchol a v některých momentech vypadá téměř jako hraný film, ale taky pro zajímavé výtvarné provedení, které místy připomíná artové avantgardní projekty. To se projevuje zejména ve scénách nad Paříží nebo v bludišti stupaček, kam se malý hrdina uchýlí před pronásledováním, ale mimo jiné i u závěrečných titulků. Samotný scénář představuje jen lepší průměr a zejména pro malé děti bude zápletka nejspíš nestravitelná. Celkový dojem s ohledem na výtvarné provedení: 90 %. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (58)

  • Aby animátoři zjistili, jak by vypadala houba se sýrem ožehnutá bleskem, přiložili k této kombinaci skutečný hořák a grilovali. (CrypzzXD)
  • Když sáhne stará žena po krabici s náboji, vidíme na ní nápis "R.B. Cheney´s". Jedná se o narážku na incident viceprezidenta USA Dicka Cheneyho, jenž při střelbě na ptáky omylem zasáhl kolegu republikána. (don corleone)
  • Na těle zvířecího kuchtíka je 1 150 070 chlupů, přičemž ambiciózní kuchařka Colette (Janeane Garofalo) se musela spokojit pouze s 176 030 chlupy. (Dlee)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama