Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (298)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jakubův žebřík se po celou dobu tváří tajemně a komplikovaně a pomaličku vede diváka k závěru, který ale vůbec není překvapivý. Celou pointu jsem tušil od začátku a její potvrzení na konci mi přišlo skoro jako podraz, navíc klidně to mohlo být o půl hodiny kratší, odvážnější a hbitější ve způsobu vyprávění, to téma si o to přímo říkalo. Ale jinak Robbins je uvěřitelný, těch pár hutnějších hororových scén je vydařených ( nejvíc asi blázinec) a já u toho bez problému vydržel až do konce ( btw. doporučuju s českým dabingem, dabér Macalauye Culkina je přímo fantastický :) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z restů dohnán. A musím uznat, že tohle se mi líbilo daleko víc než všemi opěvovaný Donnie Darko, kterýho jsem viděl včera. Jediným, ale za to docela velkým mínusem filmu je u mě obsazení hlavní role. Né, že bych T. Robbins(e) neměl rád, ale můj oblíbenec to taky zrovna není. Do téhle role se mi moc nehodil. Dokázal bych si na jeho místě představit úplně jiný herce. Ale ani horší ( alespoň pro mě ) obsazení hlavní role mi nezkazilo výsledný požitek z filmu. Silný začátek mě přikoval k sedačce a nepustil až dokonce. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takovéhle inteligentní a dobře zahrané mysteriózní snímky mám docela rád. O čistokrevný horor se rozhodně nejedná (ikdyž takové scény v metru nebo v blázinci byly děsivé dost), spíš bych dal na první místo drama (jež tu v žánrech ani není uvedené). Silný nadprůměr, ale značně depresivní, takže na něj člověk musí mít tu správnou náladu. Horror movie of the year ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Horel som v ľade." Kassar & Vajna, to nie je len ZÁKLADNÝ INŠTINKT a TERMINÁTOR 2: DEŇ ZÚČTOVANIA. To je aj občasný experiment. Na penis v metre, tanec, ľadový kúpeľ, ihlu v hlave a surrealistické snové „zmutované“ bytosti sa nezabúda. K tomu skvelý Tim Robbins a prsíčka Elizabeth Peňaovej. Taký normálnejší Gillian pretiahnutý Lynchom. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jacob's Ladder je psychedelický film pre ľudí, ktorí psychedelické filmy nemajú radi. Tuctové a nijak prelomovo nasnímané vízie postrádajú väčšiu fantáziu, hudba nie je ničím výnimočná a chýba jej "psycho" rovina a zvraty v deji sú otrepané. To nič nemení na fakte, že v druhej polovici sa film pekne rozhýbe a stáva sa zaujímavou mysterióznou drámou . Fataskný alternatívny svet stále nefunguje.Avšak koniec to celé zničí. Záverečné odhalenie pôvodu nočných mor bolo jasné už po prvých piatich minútach filmu. To však nie je nič, záverečné dve minúty zničia i ten ostatok dojmu z filmu. Posledná scéna ignorujúca celý film pôsobí trápne a vycucane z prsta. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Adrian Lyne se ujišťoval, že Jakub (Tim Robbins) a jeho vize se nikdy neobjeví spolu ve stejném záběru. (Seabeast)
  • Některé obrazy byly inspirovány forografiemi Joela-Petera Witkina. Nejlépe zřetelný obraz beznohého muže s kapucou, který třese hlavou, je zvárněn podle Witkinovi fotografie "Man With No Legs" z roku 1976. Dále je film po vizuální stránce ovlivněn především dílem malířů Williama Blaka, H. R. Gigera a Francise Bacona. (Seabeast)
  • Adrian Lyne se nechal slyšet, že většina dialogů v úvodní scéně mezi vojáky byla improvizovaná samotnými herci, zejména konverzace mezi Georgem (Ving Rhames) a Jacobem (Tim Robbins) týkající se masturbace. (Seabeast)

Reklama

Reklama