Reklama

Reklama

Herkules v New Yorku

  • USA Hercules in New York
Trailer

Diův syn Herkules žije na hoře Olymp, ale začíná se tu trochu nudit. Napadne ho, že by mohlo být zajímavé navštívit svět obyčejných smrtelníků. Zeus z toho není zrovna nadšený, ale nakonec se Herkules přece jen vydává do New Yorku. Svým zjevem a hlavně silou budí pozornost všech lidí, se kterými se setká. (Vapet Production)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

No představte si bájný Olymp situovaný v Central Parku v době dopravní špičky. Představte si dokola se svlékajícího Arnolda jak mluví ještě spíš německy než anglicky. Představte si Arnolda jak se pere s bandou námořníků, mafiánů, taxikářem, vysokoškolákem a člověkem v medvědí kůži alá "Jak se budí princezny". Představte si Arnolda debutujícího ve filmovém průmyslu se vším co to obsahuje naprosto šílená mimika, gigantická hra svalů a vůbec celkově víc než hrozný amatérismus. Představte si totální amatérismus celého ansámblu, který se podílel na tomto výtvoru, kdy jsou tam tragické a nelogické střihy, jedna hudební variace stále dokola, nelogičnosti a chyby mezi scénami a sem tam nějaký ten kus štábu v záběru. K tomu takové drobné detaily jako Zeus házející roxory, kterému sekundují převážně římští(!) bohové (resp. všichni kromě titána Atlase) a dokonce se objeví i biblický Samson. To už potom ani nepřekvapí Arnieho jízda "válečným vozem" po ulicích New Yorku. Z řemeslného hlediska se jedná o naprosté neumětelství všech zúčastněných avšak přesto musím dát 4 hvězdy a to za to, že něco takového se opravdu jen tak nevidí a zároveň ta absolutně nízká úroveň je až neskutečně vtipná. Dal bych i 5 hvězd avšak bylo tam pár vyloženě zdlouhavých a nevtipných scén, obzvlášť ty kde se ostatní herci snaží vyplnit čas bez Arnolda, tudíž nakonec 4 hvězdy. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální komedie, která se komedií nikdy nesnažila být. Je tam sice pár záměrných vtipů, ale to jsou ty horší, kterým se rozhodně nezasmějete, ale naprostá vetšina fórů se povedla díky neskutečne špatným hercům (většina jich vůbec nehraje, ostatní špatně přehrávají), hrozné kameře, stupidnímu střihu, scénář vypadá jako kdyby ho napsalo dítě s velkou představivostí, který bylo při psaní na tripu. Exteriéry (myšleno Olymp) vypadají naprosto směšně. Režisér, o tom raděi nemluvim... Arnold má po celý film v zásobě asi 2 výrazy+pár úšklebků.Sečteno, podtrženo tenhle film je totalni sračka. Ale prosím vás, proč to berete tak vážně? Jistě, že bych tohle "dílo" mohl zcela po právu hodit do orpadu, to bych se u toho ale nesměl tak pobavit! Smál jsem se v podstatě od začátku do konce. Kdybych měl špatnou náladu a bral to vážně tak bych to musel zhnuseně vypnout už po první scéně. Ale stačilo mi vidět Diův "blesk", který asi má vypadat hrozivě, ale je opravdu jenom pro zasmátí. A to je v podstatě i celý film. Vážně vám doporučuju (jestli se na tenhle film chcete dívat), neberte ho vážně. Oceňte všechny ty stupidity, jako se Arnieho souboj s medvědem, přítel Preclík co v jednom kuse čumí jako Poseidon v Souboji titánů, když vypustil Krakena a tak dále.. A uvidíte, že se bezvadně pobavíte. ()

Reklama

Platom 

všechny recenze uživatele

Je tomu nějaký ten rok, co Arnold Schwarzenegger úspěšně debutoval na kulturistickém pódiu a ohromil tak svět svým vypracovaným tělem, zastínil mnoho svých protivníků svým do výše se tyčícím vrcholkem bicepsu, který vrhal stín na užaslé tváře sportovců, kteří rovněž přišli předvést a poměřit své úsilí. Ano, Arnold byl připraven a do kulturistického světa byl vržen takovou silou, že již velice brzy neměl konkurenci. Ovšem... je tomu také již nějaký ten pátek, co se náš milý Arnold rozhodl pro herectví. Prostý rakouský "sedlák" s neuvěřitelným tělem, základní znalostí angličtiny v kombinaci s neodmyslitelným přízvukem ala "horkej das Schnitzel" si svou premiéru před kamerou odbyl právě Herkulem v New Yourku a to s neuvěřitelnou nonšalancí a ladností ruské baletky. Již úvodní hudba dává znát, že nás čeká nezapomenutelný zážitek, kdy nám do uší řvou rádoby řecké, protivné tóny bůhví jakého hudebního nástroje. Arnold, ač urostlý mládenec, je už od začátku zastíněn herci o kvalitě Don Juanů z telenovel a bohužel jim nesahá ani po kotníky a směle se drží v jejich skromných stínech. Hůře hraje snad už jen "Preclík", na jehož výraz údivu nezapomenu do konce svého života. Ale vraťme se zpět k Herkulovi, který byl po dlouhém naléhání svržen z Olympu přímo do Atlantiku (Zeus měl asi opravdu sílu) a po pár dnech kraula, vyloven nákladním trajektem, ten ho odveze přímo do centra dění, kde se Arnold, tedy Herkules vysmívá smrtelníkům, machruje na vše živé, trénuje opičí posunky mimickými svaly, k smrti mlátí medvědy holýma rukama, neplatí nebohým taxikářům a následně jim převrací auta do škarpy, zápolí s "mafií" a neohrabaně balí místní Barbie z 60. let minulého století, která je sice zadaná, ale to vůbec nevadí, Herkules má přeci svaly a když není po jeho, zmlátí jakéhokoli nápadníka, který by se jen opovážil na Barbie podívat. No a do toho všeho mu notuje již zmiňovaná hudba, nebo-li kvílení přejeté kočky či škrábání nehty o tabuli... A ptáte se proč hodnocení za plný počet? Odpovím Vám... Arnold je prostě Arnold a já se u Herkula v New Yorku nepřestal smát :) ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

1. film věhlasného akčního herce Arnodla Schwarzeneggera v jeho filmové kariéře. Není to žádný zázrak, ale já se bavil. Smál jsem se i když byl film amatérský, protože Arnie je ještě více prkenný, než jak ho znáte. Jeho abnormální tělo, které obléká do bílého svetru a hraje turistu s fotoaparátem nebo s malým svetříkem kolem obrovských ramen. Pořád má touhu ukazovat svaly kolemjdoucím. Chová se jako dítě na pískovišti. Nakonec amatérský vzhled pomáhá i některým městským scénám a dodává tomu normálnost, všednost. Kde jinde uvidíte Arnolda, který hází oštěpem, diskem a vlastníma rukama umlátí medvěda do bezvědomí :-) Za zmínku stojí určitě také herec James Karen, kterého si pamatuji hlavně z filmu Návrat oživlých mrtvol (1985) = http://www.youtube.com/watch?v=CRgJ-hTCsRM ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Ultralevné, ultranaivní, bez triků (off-screen akce a vyjevené pohledy jako záplata), s Olympem v parku a doprovázené repetitivní řeckou hudbou. Ale mnohdy vtipné. Záměrně i nezáměrně. Samozřejmě brak je to neskutečný, ale svým způsobem je to milé. Svojí fyzičku tu Arnie vzhledem k notorietě filmu moc neprodal, i když se nabízela opravdu hodně, včetně lulz scény s medvědem. Guilty pleasure potential granted. A o 15 let později is back jako Terminátor. Takže řádka přispívající mýtu o americkém snu hrdě doplněna. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • 19. října 2006 San Francisco Chronicle oznámil, že Premiere Pictures prodává práva na film na eBay za minimálně 550 000 dolarů. (Danny F.)
  • Arnold Schwarzenegger nejprve nechtěl přijmout roli v této komedii. Nakonec jej přemluvil jeho přítel Reg Park, který si zahrál Herkula ve třech jiných filmech. (Džejkop)
  • Arnoldovi získal roli jeho kulturistický mentor Joe Weider tak, že producenta přesvědčil, že jde o slavného divadelního herce z Evropy. (lekr)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno