Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc se mi líbilo Spielbergovo zpracování domácího robota, protože to nebyl "jen" pouhý příběh, ale bylo v tom něco víc. Film to byl sice moc hezký a z teoretického hlediska mu není co vytknout, ale na mě to bylo strašně ploché, prázdné a předvídatelné. Nicméně Asimov umí a tak to na nadprůměr pořád stačí. 70% ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Kto by od Columbusa cakal nejaku tu technologicku dramu?Nikdo.A predsa,ajked sa tento film tvari ako jednoducha rodinna zabavka,skryva mnoho odkazov na otazky,ktorymi sa zaoberal Isaac Assimiov.A v Columbusovych rukach sa tento pribeh robota stava ludskym a pekne nam kopiruje jeho samotny vyvoj vo filme.Ku koncu sa to uz nedalo vydrzat a vyhrkli mi slzy...Myslim ze pri tomto filme sa neudrzi ani drevorubac s kamennym srdcom.Nieje to az take sofistikovane ako A.I. ale ma to atmosferu a dobre sa to pozera.Urcite na tom ma levi podiel aj Robin Williams so svojim jemnym humorom,ktory semtam odlahci niekedy az prilis vaznu atmosferu.Vyborny film s velkym srdcom ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bicentennial Man je příjemná rodinná "pohádka" o robotovi, jenž se chtěl stát člověkem. Na to, že je to na motivy povídky od I. Asimova, jsem čekal trochu něco jiného. Bicentennial Man je totiž klasický Columbus - v tom dobrém, i v tom špatném slova smyslu. Je to rodinná, přeslazená a dojemná rodinná podívaná v tom nejameričtějším pojetí. Herecké výkony jsou dost dobré - Robin Williams umí hrát až neskutečně lidsky a člověk mu to naprosto žere. Hornerova "dojemná" hudba je rovněž pěkná. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Devadesátá léta patřila Robinu Williamsovi a toto už je jejich dozvuk. Přesto zde Robin v hlavní roli podává výborný výkon, ke kterému ovšem napomáhá i skvělá maska robota Andrewa. Spojení Columbus + Williams fungovalo už při Tátovi v sukni a zde tomu není jinak. A poutavý příběh i jeho romantická linka jsou natolik příjemné, že filmu neublížila ani délka přes 2 hodiny. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Solidní počin o jednom robotovi. Chvílemi mi sice připadá, že Columbus nevěděl, jestli chce natočit komedii či romantické drama, ale nakonec to ukočíroval spíše na tu romantiku s prvky dramatu. A mohlo to být i mnohem lepší, kdyby to bylo zkrácené tak o 20 minut. Zejména v první hodině filmu, kdy je Andy u rodiny Martinů a učí se všemu možnému. Tam je to moc nudné a běží to nějak pomalu. Ale druhá hodina je naprosto excelentní. Andy se vydává na cestu hledání dalších, jemu podobných a začíná ten pravý příběh. Konec, ten mě dostal úplně a ty řeči o přeslazenosti nejsou na místě. Navíc v druhé půlce už uvidíme Robina Williamse celého, nejenom hlas, a hlavně díky němu se celý film tak neuvěřitelně zvedl. Nakonec ale 3 hvězdy, ale takové lepší 3 hvězdy, ale adaptace Asimova měla určitě na víc. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se hlavní hrdina, robot nazvaný lidským jménem Andrew (Robin Williams), podle výrobců nazýval NDR - 114, ale podle románu byl označován jako NDR - 113. Stejně tak podle románu jméno Andrew dostal od nejmladší dcery Amandy (ve filmu ji hrála Hallie Kate Eisenberg) podle souhlásek N, D a R, které se v tomto jménu vyskytují a to z toho důvodu, že se nehodí ho v rodině oslovovat NDR. (Lucina84)
  • První skladba, kterou si Andrew pouští na objeveném přehrávači, je Rusalka od Antonína Dvořáka. Příběh o víle, která se chtěla stát smrtelnou. (Karlos80)
  • Natáčelo se od 15. března do 16. července 1999 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama