Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Do hlubin amazonského pralesa se vydává výprava dokumentaristů, vedená profesorem Stevenem Calem, aby našla tajemný indiánský kmen Širašama. Cestou expedice neplánovaně získá dalšího člena, lovce Paula Saronea, který chytá hady pro zoologické zahrady a jeho loď uvízla v hustých kořenech. Paul jim vypráví indiánskou legendu o obrovském hadovi, události v džungli však dávají tušit, že by nemuselo jít jen o mýtus. Krátce po vyplutí se Steven ocitne v ohrožení života, když při pokusu uvolnit zaseklý lodní šroub vdechne vosu. Sarone provede tracheotomii. Zachrání mu tak život, znamená to však, že se výprava musí vrátit a dopravit Stevena do nemocnice. Sarone navrhne plavbu zkratkou, kterou prý dobře zná, a výprava v tísni neochotně souhlasí. Nový směr plavby se jim však stává osudným. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

tron 

všechny recenze uživatele

„Omotajú vás ako vášnivé milenky. Zrazu počujete praskanie. Praskanie kostí. VAŠICH kostí." Spoiler. Legendy o obrích anakondách nie sú výmyslom scenáristov. Od nepamäti sa plazivo zákerne šíria povodím Amazónie (dokonca o nich písal John Fawcett) a keby ste sa tam vybrali, určite vám najbližší starec za polliter hnusného piva v zapľuvanej krčme porozpráva o 20-metrových veľhadoch. Pravda, dôkazy neexistujú. V minulosti rôzne ZOO vypísali odmeny za hmatateľné dôkazy o existencii obrovských anakond. Odmenu nevyplatili ani raz. A film? Vynikajúca syčiaca výprava za dobrodružstvom, ktorá sa ako to už chodí (plazí) zmení v boj o holý život uprostred temne mútneho povodia fascinujúcej veľrieky, kde vám ozaj nikto nepomôže. Podtrhuje to režisér Luis Llosa (Špecialista), ktorý vie, čo chce a ako to dosiahnuť. Dusnú "prírodnú" výpravu (rieka, vodopád, džungľa) skvele dokresľuje pár pozoruhodných architektonických objavov, aké by ste možno v džungli nečakali. K tomu plno parádne si to užívajúcich hercov (Stoltz, Voight, Trejo, Castellanos), niekoľko pôsobivých drobností (požieranie nasnímané zvnútra, diera v krku, ohnutá puška) a digitálne/animatronické/živé hady. Vďaka tomu sa hneď lepšie ignorujú prehrešky voči logike (prečo Voight zachráni Stoltza, keď sa ho pavúkom v dýchacej trubici snažil zabiť?). Sadnite si na tento ošarpaný - ale stále účelu funkčný - hausbót. Ale pozor, hmlisté noci tu bývajú nepokojné. Čo sa čísel týka, film bol vydávaný za hit, ale zas až také ružové to nebolo, pri rozpočte 45 miliónov nie je celosvetová tržba 71 fakt žiadny zázrak. . Kino Považan 1997 (2x) ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

No, je to sice nebeská pí*****a, ale mě to já se na to po delší době teď klidně kouknul podruhý a zase jsem se bavil, i když pohříchu tak, tak bych se u toho filmu asi bavit neměl. Digitální anakonda je opravdu dost špatná a nerealistická, ale i díky tomu se člověk baví. Velkým plus je pak Jon Voight, který je i v šedesáti ve formě a já mu to žeru. Naopak Jennifer Lopez se mi tu moc nelíbila, víc jí to sekne v pozdějších filmech:-) ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

I přesto, že jsem fanouškem béčkových hororů, jako je Resident Evil jsem tohle nepřekousnul. Popcornový klišé horor bez špetky atmosféry, napětí a strachu. Tupý scénář, který by nevešel ani na stránku A4 a to herecké obsazení a "vystrašené" tváře, které u někoho fungují mě nepřijde ani vtipné. Podprůměrně zdlouhavé a film trvá jako dva klišé horory po sobě. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem na Anacondu chtěl jít dokonce i do kina, ale neměl jsem ještě ony povolené dospělacké roky, takže jsem měl k mému vzteku útrum. Po několika letech se film objevil na obrazovkách komerční televize a já si film mohl konečně vychutnat plnými doušky. Opravdu na mě tehda udělal kladný dojem a líbil se mi, jak nenáročný scénář, tak hlavně animace plaza, které když se ohlédnu za následujicími pokračovaními jsou jasně nejlepší. Z hereckého obsazení přísně vyčnívá Jon Voight a pokaždé když uslyším jeho jméno vybavím si právě jeho roli drsného lovce v tomto filmu. Ostatní máničky by se daly naházet do jednoho pytle a hodit hadovi k snídani, protože od toho tam vlastně taky jsou. Z dnešního pohledu film vnímám jako další z řad průměrných zvířecích vyvražďovaček, kterých najdeme už stovky, ale pokud hledáte něco koukatelného o plazech, tento film vám směle poslouží. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

,,Anakonda Vám vyrazí dech"..... jasnééé. Ono Anakonda sa hrá na niečo viac, ale v skutočnosti je to tupý, primitívne postavený film, bez žiadnej zaujimavej postavy (len John Voight mal daaký charakter). Opäť som dopozeral tento film, už ale po 10. krát a musím uznať, že to bolo pozerateľné!!! Ale žiadne veľdielo to nie je a nikdy nebude. Jennifer Lopez podáva zlý výkon a ostatný herci tiež. Anakonda je priemerne urobená a vôbec nesúhlasím s názvom "Horor". Klišé za klišém, béčko, možno céčko, ale nostalgia mi nedovolí dať nižšie hodnotenie. /50%/ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Tvůrci dali královně, kterou „ztvárnila“ samice anakondy, mírně červený nádech, aby vypadala ještě děsivěji. (Žralok)
  • Film byl nominován na šest Zlatých malin, a to v kategoriích nejhorší film, nejhorší herec, nejhorší režie, nejhorší scénář, nejhorší nová hvězda a nejhorší pár na obrazovce, na který byl nominován John Voight a anakonda. Snímek nakonec neproměnil ani jednu z nominací. (Terva)

Reklama

Reklama