Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Vlastně s tím filmem nemám žádný problém. Historický snímek o možnosti žen v Benátsku 16.století. Buď máte majetek a můžete se vdát nebo můžete jít do kláštera a nebo! se můžete stát kurtizánou. Ty ovšem mají přístup všude i do knihoven!!! na rozdíl od vznešených dam. Ty mají pouze jedinou možnost a to dobře se vdát a starat se o svého muže a děti toť vše. Příběh kurtizány Veroniky Franco nám ukáže, že díky své profesi si může uchovat svou podstatu a to milovat jednoho muže. A od toho se odvíjí celý děj, který je zajímavý a má velmi silný konec. Za mě 85% ()

NGP 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o dávné minulosti Benátek, proslulého města kurtizán. Toto téma je pro mě docela zajímavé, už jenom protože se jedná o historický film. Osobní osudy kurtizány a zároveň básnířky Veroniky jsou spojeny s událostmi té doby. Mělo to podstatu, jakožto popsání tehdejší společnosti a církve. Mělo to zápletku, skvěle to ukázalo divákovi atmosféru tehdejších Benátek. Musím přiznat, že na začátku filmu mi přišla hlavní herečka nehezká, ale pak jsem se přesvědčila, že její talent překonal všechno, a dokáže zahrát tak dobře, že diváka ani neomrzí, že vlastně kurtizány není zas tolik přitažlivá. S herci jsem také spokojená, u filmu jsem se nenudila. Není co dodat =) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický příběh jedné z nejznámějších kurtizán Veronicy Franco, jíž jednu dobu ležely u nohou celé Benátky. Celkem působivý obraz renesanční republiky na sklonku 16.století, kdy vládly volné mravy, církev se nebrala příliš vážně a umění kvetlo ve všech směrech. Nicméně i tady číhali náboženští fanatici na svou příležitost a dokázali jí využít. Catherine McCormack byla jedinečně nádherná a celý film jí jednoznačně patřil. Rufus Sewell mě pak překvapil v kladně roli, na což jsem si zpočátku nemohl vůbec zvyknout, ale nakonec si to jakž takž sedlo. Nicméně pokaždé, když se objevil, čekal jsem od něj nějakou sviňárnu. Vesměs nemám co vytknout, až na závěr přelíčení před inkvizičním tribunálem - tento kýčovitý konec mi celkový výborný dojem zkazil. 85% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Být kurtizánou není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Vědět jaký oční kontakt nahodit, aby dotyčný pochopil úmysly takové ženy, k tomu je zapotřebí asi dlouho sedět u zrcadla a trénovat i když.........co si budeme povídat. Kdybych si nepřečetla, že je to životopisný film, tak mě to vůbec nenapadne. Spíš bych ho brala jako vymyšlený, dobře scénáristicky a režijně zpracované romantické drama. Já jsem si osobně vychutnávala každou chvilku s Catherine a Rufusem, pro kterého mám slabost. Nečekala jsem mnoho, dostala jsem daleko víc. Milé překvapení. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Mé oblíbené historické období, Benátky, Rufus Sewell.... Krásná a talentovaná Veronica Franco (Catherine je jako obrázek, fakt) se stane prvně hrdinkou svého města,aby posléze se stala terčem církve a jejich procesů s čarodějnicemi....Kontrast bohémského života před a strachu z církve po je fascinující. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)
  • Catherine McCormack a David Gant se setkali již při natáčení filmu Statečné srdce (1995). David Gant měl v obou filmech dokonce podobnou roli soudce. (Mayandra)
  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)

Reklama

Reklama